Social Icons

miercuri, 25 noiembrie 2009

Raspuns la leapsa Anei

V-am zis ca o citesc mereu pe draga mea Ana. Ma bine dispun postarile ei, mai imi vine o idee ce sa mai pregatesc, ma mai incarc cu optimism, mai ma balacesc asa in pesimism si las gandurile sa zburde linistite pe imas. Si azi Ana a lansat o noua leapsa, pornind de la un comentariu primit de la amica ei Tasha 
"Citind si comentariile din postul tau , ma gandesc ca , daca toti am fi fost teleportati pe moment(atrasi de miros) , asta in cazul in care vorba unei blogherite de mai sus, am fi simtit si parfumul placintelor proaspat scoase din cuptor....ce te faceai cu noi?"
M-am amuzat copios citind raspunsul Anei. Si imi dau seama ca are o famile minunata, un sot grijuliu, atent cu musafirele si musafirii-ei, masculinii, copii educati, Alex care merge de indata sa cumpere din papirusul dat de mama-Ana, Luana, o zgatie frumoasa foc care te imbie cu zambetul ei stirb. Dar ii cresc ei dintisorii si toti baietii vor intoarce capu dupa zambetul ei.
Dar sa raspuns si eu. Ce ma fac daca ma trezesc cu lumea teleportata la usa casei mele, aduse de mirosul de placinte sau de ce mai gatesc eu?? Intai imi trag rasuflarea sa cred ca e adevarat, va poftesc sa intrati. Pupaceli si tzoncaieli de bun venit. Intins de maini sa facem cunostinta. Ca eu inca mi-s de moda veche, sa strang mana prieteneste cand cunosc pe careva.
  Si va indemn sa parasiti holul ingust si sa intrati in sufragerie. Ma scuz politicos ca merg sa imi schimb bluza de pe mine si scriu un pomelnic rapid pentru Max si-l expediez la cumparaciouni. Asta in cazu in care e acasa. Dar voi sa faceti bine a veni dupa 17 cand e si el acasa. Si, la fel ca Marius al Anei, va cinstesc cu ceva tarie? Are maica cam asa: palinca de la Maramu, Cluj, Corund, Bistrita si rachiu din zona mea, Vasconie, Vischy, vin de vreo 5 feluri: ba de la tata`ielu meu, ba aduse de Max, vin la 3/4. Si sifon, apa bulbucita am. M-am dezobisnuit de sucuri ca nu fac bine. Am sirop de capsuni, daca vreti apa bulbucita cu gust dulce
Si va servesc ca poate esteti obosite de la drum. Cu coffeta, amara, mai dulce. Si va servesc in cestile albe...sau nu, in cele rosii, mai sexy asa.
Dar voi ati venit la placinte...Pai sa va servesc atunci. Stai sa scot vesela. Dar masa e ocupata. Max, elibereaza masa. Adu tacamurile. Fa servetele. Stai sa scoatem si pahare. Dar voi vorbiti cu mine si nu ma bagati in zeama ca sunt agitata. Asa ma agit eu, precum Pepsi cand am oaspeti de seama si mai ales pentru prima data in casa. Nu e casa mea, stau cu chirie   si pentru asta ma oftic.(Porecla mea de la Max e Pepsi sa stiti )
Si dupa ce asez masa asa, cu toate cele trebuincioase, cu bucate, va doresc POFTA BUNA!




4 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Vero,nu ma mai lauda atata...:)))
nah,din cate vaz io...nici voi nu sunteti o familie cu scaun la cap...facem clubul familiilor zapacite?:)))))
Io vin la tine pentru vin de podgoriile din zona....e bun rau,am mai baut antzartz...cum spunea bunica mea de la Dorohoi...si tare mi-a placut!Si merge si o placinta cu marar si branza dulce,alaturi...daca vinisorule olecuta mai sec....
Asa ca...scriu si tie ca si Tashei :ENGAGE,pazea ca sosesc!:))

Unknown spunea...

Poftiti va rog!!! Sau cum era pe la tembelizor: Serviti va rog.
Jinucurile sunt pe caprarii puse...Dulci, semidulci, seci. Rachiile ai vazut cum stau...alea pt Marius si Max. Servim si noi ca nu e interzis.
Iar cat ma dezmeticesc eu ca esti la mine, se face si placinta cu marar si branza.

Tasha spunea...

Engage sa ramina cuvantul cheie pentru calatoriile virtuale pe care le facem,draga mea Vero,pai n-ai cum sa te fastacesti in fata mea, ca eu sunt volubila nevoie mare si te scot din incurcatura,ba mai mult,te ajut si la intinsul bucatelor...ba chiar si la facutul lor.Uite, in vara am fost la o fosta concurenta cu care am fost eu la Kanal D din Craiova,an gatit zilnic,pentru ca asa ma simt in elementul meu...deci stai blanda,nu te agita!dar...vinul il iau cu mine cand ma intorc,sa nu uiti sa mi-l pui la pachet! :))

Unknown spunea...

Tasha ma bucur sa am oaspeti asa minunati la mine acasa. Din cate mai vede ochiu mei magic, as putea sa va fiu fiica. :)))
Si sa vezi tu volubilitate la mine, dar cica am mai dat jos cateva kile. Se vede pe nadragi. Important e sa nu slabeasta tzatzili ca ma lasa Max :)))
Lui ii place din astea laptarese asa, sa aiba unde isi clati nasu, ochii :))
Bine ai venit. Pup