Social Icons

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Salata cu piept de pui

Pentru ziua sotului am ales sa pregatesc o salata usoara, in detrimentul celei de boeuf, de care eram mai mult decat satula de la sarbatori. Si m-am gandit eu sa fac salata din piept de pui. Vreo trei zile am memorat la retete de nu mai stiam pe care si cum sa o fac. Dar in spiritul meu caracteristic, cu de toate amestecate, am purces la drum. 
Am folosit asa:
  • 2 piepturi de pui, deh lume multa am avut invitata 
  • o telina potrivita
  • un morcov mare
  • o cutie de ciuperci
  • un ou
  • o lingura de mustar
  • 3 linguri de smantana slaba sau iaurt
  • 2-3 gogosari in otet
  • 2-3 castraveti ori murati ori in otet
  • ulei, sare si piper
Piepturile de pui le-am fiert in apa cu sare si fara pielita. 
Separat am facut o maioneza dintr-un ou cu o lingura de mustar si ulei, pe care am diluat-o apoi cu 3 linguri de smantana slaba. 
Telina si morcovul le-am dat prin razatoare. Ca sa nu se inegreasca telina, ori o stropiti cu zeama de lamaie, ori o puneti in maioneza cu samantana. 
Castrevetii si gogosarii i-am taiat marunt. Ciupercile le-am scurs de zeama din conserve si le-am dat sub un jet de apa rece.
Intr-un vas potrivit de mare, adaugam toate acestea, amestecam, potrivim de sare si bagam la rece pentru vreun ceas, inainte de a fi servita.

Recunsc ca am avut si ajutoare

Se poate servi cu o felie de paine prajita

Sau asa pentru musafiri

POFTA BUNA!!!

4 comentarii:

Mariana spunea...

Fel de fel am gatit ayi,da nici o salata!Of. ar fi fost nimerita o salata ca si a ta!
O bunatate nu alta!
Duminica faina!

Lillee spunea...

Hmmm...ce bine arata. Iar imi ploua in gura...ma duc sa beau apa :)

Unknown spunea...

Mariana, multumesc. E chiar gustoasa si nu pica greu.
Cu alta ocazie poate o vei pregati.
Sfarsit de saptamana frumos si tu sa ai.

Unknown spunea...

Lillee e buna de cura asta...fara maioneza, doar cu 2 linguri de iaurt cel mai slab cu putinta.
eu am dichisit-o asa pentru musafiri