Social Icons

luni, 25 ianuarie 2010

Tort de mere


Pornind de la reteta postata de Miha pe blogul ei am purces la crosetarea unui tort pentru ziua sotului meu. De ziua onomastica, pe 8 noiembrie, i-am promis un tort deosebit. Si chiar a iesit foarte deosebit.
Intr-o tava medie am ars o cana jumate de zahar si am tapetat toata tava si pe pereti cu acea crema si am lasat sa se raceasca foarte bine, pana s-a intarit.

Am decojit 8 mere(inainte de a arde zaharul am verificat de cate mere am nevoie), le-am taiat in jumatati si am scobit semintele. In scobitura am pus dulceata de zmeura si o feliuta mica de margarina. Am asezat merele in tava si am bagat la cuptorul incins in prealabil, timp de 25-30 de minute, la foc mediu. Pana s-au inmuiat bine merele.
Intre timp am batut un blat de pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, un praf de copt, un zahar vanilat. Dupa ce s-au inmuiat merele, am turnat blatul de pandispan si am bagat din nou la cuptor pentru alte 25-30 de minute, pana trece testul scobitorii. Dupa ce e gata, am rasturnat imediat tava in tava in care urmeaza sa stea frumos, tortul festiv.


Am lasat de s-a racit foarte bine. Dupa ce s-a racit, am topit cam 300 gr de ciocolata cu 200 ml de frisca lichida. Eu am apelat la doi mosi ramasi de la craciun 

 

Si toata chestia dupa ce s-a topit, am lasat de s-a racit, pana a ajuns la temperatura camerei. Dupa, am imbracat tortul cu ea si am bagat la frigider pana a doua zi.

 
A doua zi

Am batut 600 ml de frisca lichida si am ornat dupa cum m-a dus mintea si priceperea faimosul tort. Si a rezultat cam asa

 
Si sectiune, de fapt atat a mai ramas 


Razbel a fost la gura invitatilor. Deci, de aici eu trag concluzia ca a fost gustos si deosebit.



6 comentarii:

Mariana spunea...

Veronica e prapad cu "asta"arata bestial!
Si eu asa il fac ca si tine dar eu intr-o cratita mare rotunda ca nu ajunge intr-o forma obisnuit de mare!!!tu l-ai si ornat frumos!Bravo ;cred si eu ca musafirii au fost multumiti!

Sa-ti traiasca sotul tau si

La multi ani!

Unknown spunea...

Multumesc. E foarte gustos. Nu mi-a iesit extrem de dulce sa pice greu...E numai bun. Pacat ca nu mai e. S-a terminat si ultima bucatica.

Lillee spunea...

O dooooooamne, cum arata. Da' nu-i bun...sunt sigura ca nu-i bun! Sunt la dieta :D

Unknown spunea...

Lillee, nu-i bun. Ai dreptate. E demential de bun. Si eu ma bag la una

Ana-Maria spunea...

Uauuuuu....super,super,super bine arata...excelent!O sa il incerc si eu...nu stiu cand,dar zau ca o sa-l incerc!Balesc!

Unknown spunea...

Merita incercat. Eu am facut mare, dar injumatateste si iese numai bun pt familia ta.