Social Icons

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Prajitura Krem a la krem

Asa cum de Craciun am pregatit in casa prajiturile si bucatele, nu se putea ca de Revelion sa fac invers. Asa ca o zi mi-am rezervat cautarii de retete. Sa fie usoare de facut si sa nu necesite prea multa chitibuseala si simt artistic prea dezvoltat, ca nu e de unde la mine. Si printre sute de zarciuri am ajuns la o prajitura extrem de simpla. Am gasit-o la Miha pe blog. Se numeste Krem a le krem. Super delicioasa, usor de facut, fara prea multe batai de cap. Am facut si cateva modificari, ca asa imi sta mie bine
Am folosit asa:
Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic pudinca de ciocolata(nu am gasit Crem Ole)
Pentru crema
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic budinca de vanilie
Pentru glazura
  • o tableta de ciocolata amaruie, adica 100 gr
  • 50 gr ciocolata alba
  • 75  ml frisca lichida
  • o lingura de cognac
  • 50 gr de unt
Si sa pornim prepararea prajiturii. Am facut mai intai blatul, asa: am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu zaharul, ca la bezea.

Am adaugat cate un galbenus si am batut  dupa fiecare, iar la final am  adaugat budinga de ciocolata.

Intr-o tava am pus hartie de copt si am turnat compozitia astfel obtinuta. Am lasat la fos mediu timp de 25-30 de minute. Interesant mi s-a parut modul de verificare al blatului: "Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt." Am lasat de s-a racit bine.
Intre timp am pregatit crema, amestecand frisca, laptele si budinca de vanilie. Am batut pana s-a intarit foarte bine crema.

In tava in care am copt blatul am si aranjat prajitura. Peste blatul racit am intins crema si am dat un pic la frigider.
 
Intre timp am pregatit glazura. Intr-o craticioara am pus 50 ml de frisca, 50 gr de unt, ciocolata amaruie si lingura de cognac. Am mestecat continuu sa nu se prinda. Am lasat de s-a racit, pana a ajuns la temperatura camerei. Intre timp, am topit si ciocolata alba cu 25 ml de frisca lichida.
Peste crema am turnat si am intins foarte bine glazura de ciocolata amaruie. Iar intr-o punga am pus glazura alba. Am rupt-o la un colt si am facut o bazaconie mai mare decat mine. Cica un design ambiguu
 
Am lasat la rece pana la folosire.


A fost foarte apreciata de cei care au mancat din ea.
Multumesc Miha!

2 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Pot sa mai comentez ceva?No way...suntem inspirate de aceeasi Miha si bunaciunile ei minunate!:)

Unknown spunea...

E absolut delicoasa...Si e din aia numai buna pentru noi, usoara, mai ca zici ca se face singura, sa nu ne punem nervii pe bigudiuri ca nu ne iese.