Social Icons

luni, 22 martie 2010

Lasagna

Pornind de la Cannellonii  Anei mi-am facut curaj sa fac pentru prima data in viata mea Lasagna. Tot auzisem de acest fel de mancare, dar uite ca l-am pasuit. Asta pana vineri, cand pe la orele 21.30 eu pregateam lasagna. Urmau doua zile in care eu eram mai mult vizitator in casa mea si trebuia sa las omului ceva de mancare. Asa ca am purces la construirea unui deliciu culinar.
Am cumparat o cutie de Lasagna de la Monte Banato si am facut reteta de pe cutie. A iesit demential de bun.
Mi-au trebuit:
  • o cutie foi de lasagna
  • 400 gr cascaval
  • margarina pentru uns
Pentru sosul Bechamel
  • 4 linguri de unt/margarina
  • 4 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura parmezan(eu am pus cascaval)
  • sare, piper dupa gust
Pentru sosul Bolognese
  •  400 gr carna tocata 
  • 500 gr pasta de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa
  • un morcov
  • 5 catei de usturoi dati prin razatoare
  • sare, piper dupa gust
Am pregatit intai sosul Bolognese. Am pus ceapa, morcovul si usturoiul la calit in ulei, dupa care am adaugat carnea tocata.
Dupa ce s-a calit si carnea cat de cat, am adaugat pasta de tomate in care am pus sare, piper, boia dulce, busuioc.
Am lasat totul la foc potrivit pentru 40-45 de minute.
 
Cat timp au bolborosit ingredintele sosului Bolognese, am pregatit sosul Bechamel. 
Am incins bine margarina
Dupa care am turnat faina, amestecand bine. Am turnat apoi treptat laptele, mestecand continuu, sa se desfaca cocoloasele de faina
Au fost unele cocoloase care nu s-au lasat desfacute decat cu mixerul. Si a fost mai bine. Am condimentat cu sare si piper, iar la final am adaugat o mana de cascaval ras
Am uns cu unt o tava in care am cojnstruit lasagna. Am turnat intai un strat de sos Bolognese, apoi unul Bechamel peste care am pus foi de lasagna. Si am asezat asa frumos, terminand desupra cu foi de lasagna. Pe deasupra am turnat cascaval.
Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru 25-30 de minute.
In ultimele 10 minute am scos folie de aluminiu sa se rumeneasca.
Asta e tot ce am reusit sa pozez in dimineata de sambata, inainte de a pleca la muncile patriei
Nu mai este. Nu am sperat sa aiba asemenea succes. 
Este demential de buna, o adevarata bomba calorica. Bine ca am mancat din ea dimineata si pana seara am ars toate caloriile.
Cred ca o sa mai fac. Chef sa am.

3 comentarii:

Lillee spunea...

Acum si lasagna? Ma omori. Reteta asta i-o arat sotului, sa mi-o prepare el :)

Anonim spunea...

Ohooo...am ramas in urma , clar! :D
Bravo , arata demential...si uite asa imi fac curaj sa fac si eu de astea...lasagne de astea! :))

Unknown spunea...

Lillee pai cand face Cristi sa ma chemi si pe mine :)) Sa vad de e bund e sot
Ana trebuie musai sa incerci. O adevarata nebunie de arome si gusturi