Din seria painicilor facute in casa de mainutele mele doua
se numara si painea semi-alba si cea cu fulgi de ovaz. Cum fiecare e cu painea lui, eu nevrand sa mananc paine alba si el nemancand paine neagra, am pus sa fac doua painici, astfel incat sa impacam si caprul si vara
O sa le descriu pe fiecare in parte.Paine semi-alba
De ce semi-alba? Pentru ca nu m-a lasat inima sa nu pun si ceva faina integrala de secara, dar fara sa stie destinatarul painii ca eu am modificat retetele.
De ce semi-alba? Pentru ca nu m-a lasat inima sa nu pun si ceva faina integrala de secara, dar fara sa stie destinatarul painii ca eu am modificat retetele.
Intgr-un vas suficient de larg am pus 400 gr de faina alba, 100 gr de faina integrala de secara si un praf de sare. In mijloc am facut un culcus calduros pentru drojdie, o lingurita de zahar si o limgura de apa calduta.
Cand drojdia s-a umflat incat sa iasa de sub culcusul de faina atunci ne putem apuca sa framantam painica. Am adaugat apa calduta, iar la final am adaugat si o lingura de margarina.
Am lasat la dospit pentru aproximativ o ora. Apoi am facut o paine impletita pe care am lasat-o la dospit inca 20 min intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa coacere
Paine cu fulgi de ovaz
Am pornit tot de la aceasta idee dar am pus de la mine putere ingredientele. Da ce eu nu pot inventa ceva?
Am amestecat intr-un vas 250 gr de faina alba, 150 gr de faina integrala de secara, 100 gr de fulgi de ovaz, un praf de sare. La fel, in mijloc am facut un culcus calduros pentru drojdie, o lingurita de zahar si o lingura de apa calduta. Si am asteptat sa se umfle
Am lasat sa dospeasca pentru o ora. Nu va creste foarte tare. Dupa, am facut o paine impletita pe care am lasat-o sa mai creasca 20 min in tava, pe aragaz.
Am copt painicile pentru 50-60 min la foc potrivit, depinde de puterea de coacere a cuptorului. Iar la final arata cam asa
Sunt foarte gustoase, satioase si naturale, fara E-uri, chimicale sau alti balauri comerciali.
POFTA BUNA!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu