Social Icons

marți, 16 martie 2010

Bezele de peste

Asa dintr-o data m-a lovit o idee: chiftele de peste. Nu am mancat in veci pana acum si sincer nu as fi vrut sa mor fara sa stiu ce gust au. Chiar nu stiu de ce nu am incercat pana acum desi eu sunt o mare devoratoare de peste. Am zarciuit pe gugle   dupa retete, dar pana la urma tot dupa capul meu am facut
Am facut inventarul la frigider si am gasit: un borcan de fileuri de hering cu ceapa, niste hering marinat, o salata de hering cu sos de smantana, iar in congelator un file de pangasius. Heringul l-am clatit foarte bine sub mai multe jeturi de apa calduta dupa care l-am pus la fiert impreuna cu cateva rondele de morcov si ceva ceapa. Intre timp am dat prin razatoarea fina un cartof potrivit pe care l-am scurs de zeama. 
Dupa ce s-a fiert pestele, l-am scurs de apa, l-am dezosat si l-am tocat marunt la robot. Am adaugat 50 de grame de pesmet, un ou, sare si piper dupa gust. In final am obtinut o pasta ca pentru parjoale.
Am tapetat o tava cu hartie de copt, iar intr-o seringa de bucatarie am pus compozitia si am format bezele pe care le-am copt la foc potrivit timp de 20 de minute; pana se rumenesc.

Se serveste cu cartofi natur si lamaie.

POFTA BUNA!!!

8 comentarii:

Cristiana spunea...

Si poti adauga si un mujdei de usturoi, hmmmmm imi ploua in gura, cred ca o sa fac si eu niste chiftelute de cartofi ca prea mi-a crescut glicemia :)))))

Veronica spunea...

Am pus si usturoi, dar am uitat sa specific. De emotie :))

Cristiana spunea...

S-aveti pofta!

Veronica spunea...

Mai am, pohtim la masa :))

Cristiana spunea...

Hai ca vin, dar crezi ca rezista cateva luni, un acolo ceva pana ajung:)))

VERO spunea...

Veronica ,cred ca-s tare gustoase bezelele tale !
Ai un premiu pe blogul meu !Pup !

Lillee spunea...

Da...da si cu usturoi...yummy :) Dar neaparat sa manance si partenerul ca altfel nu prea merge...:))

Veronica spunea...

Musai sa manance ambii parteneri usturoi sa aibe acelasi gust la sarutat :))

A apărut o eroare în acest obiect gadget