Social Icons

miercuri, 3 martie 2010

Painici de secara

Ideea mi-a venit dupa ce am citit aceasta postare. Intr-un vas suficient de larg am pus 200 gr de faina alba si 200 gr de faina integrala de secara Sanovita. In mijloc am facut un loc`sor si am pus 25 gr de drojdie proaspata, o lingurita de zahar si un pic de apa calduta. Adica am facut un fel de maia. Am acoperit cu faina si am lasat sa se umfle 10 min. Dupa 10 min am framantat un alaut suficient de moale, pana s-a desprins de degete. L-am lasat sa creasca in jur de o ora.
 
Nu creste foarte mult, dar se afaneaza. Am format painici potrivite le care le-am lasat sa mai dospeasca 15 min intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a le da in cuptor le-am uns cu apa si zahar si am presarat mac deasupra.
  
Le-am copt timp de o ora la foc mediu. Sunt extrem de bune la gust. Dar mai presus de toate sunt si foarte sanatoase.

 
 

5 comentarii:

Gospodina de Criza spunea...

CE bine arata! DE mult nu am mai facut o paine buna! Salvat!

Veronica spunea...

Da, sunt foarte bune, gustoase si mai ales sanatoase. Si am mai facut o painica cu fulgi de ovaz. Dar maine

Lillee spunea...

Doamne ... cate chestii interesante stie veronica :-*

Veronica spunea...

Lillee internetul sa traiasca si capatana mea ca le improvizeaza :))

dintimisoara spunea...

Tare buna faina de secara....Io taman ce termin suberekul cu faina de secara , facute ieri...imi place consistenta si gustul...
Painicutele tale arata apetisant....

A apărut o eroare în acest obiect gadget