Social Icons

luni, 22 martie 2010

Omleta cu cartofi

De sambata am asa o stare cam indescifrabila. Nu mi s-a mai intamplat de mult asa ceva. O caracteristica a acestei stari este lipsa de chef. Si cand nu ai chef, nu ai chef :)) Si stand asa fara chef de nimic, colindam pe canalele tembeliziunilor si ma opresc, cred, nu sunt total sigura, la Euforia.  Era o emisiune ceva cu gatit. Si am prins momentul omletei cu cartofi. Si mi-a amintit de una din mancaruriole din facultate. Cred ca am raspandit reteta asta in tot caminul. Si cu reteta asta l-am dat pe stape pe un ex.
Si cum se apropia ora sosirii marelui meu devorator de bucate proaspete, ales ales sa pregatesc acesta omleta speciala. Se pregateste foarte usor si rapid.
M-am folosit de:
  • 4 cartofi potriviti
  • 3 oua
  • 250 gr de pastrama
  • 2 felii de branza topita
  • sare, piper dupa gust
Cartofii i-am taiat felii mici si subtiri si i-am perpolit cat de cat in 2 linguri de ulei de masline
 Cand au fost gata i-am scos pe servetele pentru a se absorbi uleiul
Intre timp am batut ouale bine peste care am adaugat pastrama
Dupa ce s-au scurs de ulei, am adaugta si cartofii
In tigaia in care am prajit cartofii, am scurs tot uleiul dupa care am adaugat combinatia de oua, cartofi si pastrama
Cand am zis eu ca s-a copt la talpa, am pus o farfurie suficient de larga peste omleta si cu o miscare ferma am rasturnat omleta pe farfurie si am pus-o inapoi in tigaie cu partea necoapta. Iar pe deasupra am decorat cu felii de branza topita.
Sa nu cereti poze cu sectiune sau detaliu. Cat m-am fatait eu prin casa, era si spalata farturia. Cica a fost prea buna sa-mi lase si mie. Oricum nu voiam. Dar il cred pe cuvant ca a fost buna.

1 comentarii:

Lillee spunea...

Mmmm...imi place cum arata. Il voi surprinde si eu pe al meu sot cu reteta asta! :)

A apărut o eroare în acest obiect gadget