In menu-ul sotului meu daca nu e fasole e friptura. Altceva nu cred ca mai stie sa spuna. Sau ba da, mint
bors de carne; cu alte ingrediente nu ii iese. Nu stiu de ce.
Asa ca ieri am impanat o bucata de piept de porc degresata cu usturoi, vin, condimente si alte minunatii din bucatarie. Am crestat pieptul de porc si in buzunarelele astfel create am pus usturoiul taiat feliute si mirodeniile. Si am lasat la rece pana a doua zi, adica azi.Inainte de a baga la cuptor, am mai rostogolit bucata de carne prin baitul creat, dupa care la fript cu ea. Nu va spun cum mirosea azi! O aroma de vin cu usturoi s-a imprastiat prin toata casa, ziceai ca e Pastele sau Craciunul.
Intre timp am facut si un piure de cartofi, dar si o sapata de varza cu burice de degete
Cica azi am luat pranzul la restaurant, asa bun ce a fost!
POFTA BUNA!!!
7 comentarii:
Sotul tau se poate lua de mana cu sotul meu.Eu ma chinui sa gatesc cat mai variat,fel d efel de specialitati, iar el zice:da o fasole cand mai faci si tu? Cu friptura aceeasi poveste.Pana una alta imi ploua in gura ,deja parca simt mirosul de la friptura ta!
Off barbatii astia. Nu mai stii cum sa-i mulumesti. De nu le faci nu e bine, de le faci variat si ceva nou, iar nu e bine. Cel mai bine sa-si faca ei dupa bunul lor plac.
Uau...vin si io pana la tine la masa...primesti musafiri?:D
Cineva m-a invatat o ghidusie , pe care o aplic si eu , de cele mai multe ori , referitor la friptura :cica cu o zi inainte de a baga friptura la facut la cuptor , sa dai intr-un clocot bucata de carne , la un loc cu toate legumele pe care le gasesti prin casa , puse intregi in zeama de fiert.Nu trebuie fiarta bucata de carne , doar inmuiate legumele alea si putin patrunsa carnea.Dupa treaba asta , fara sa spumuiesti prea mult , poti adauga in zeama asta ce condimente mai vrei sau poti sa nu mai adaugi nimic si lasi carnea in zeama asta cu tot cu legume , pana a doua zi , sa se raceasca complet.
Apoi a doua zi o pui in tava cu ulei , condimentezi cu tot ce doresti , adaugi din supa in care ai dat in clocot , cat doresti , acoperi cu folie de aluminiu si dai o ora la cuptor...verifici daca intra furculita si dai folia deoparte si mai lasi pana se rumeneste...Prin procedeul asta mai ies ceva albumine rele din carne si e o secunda mai gustoasa...
Oricum ramane ca vin si io la friptura ta si sa ai o saptamana la superlativ!
Omul cat traieste invata. Bine de retinut ideea ta. Cred ca nici nu se intareste mai apoi. Aplic si eu la urmatoarea sugestie de menu venita de la domnul Max.
Si cu legumele pot face supa crema...sau un piure de legume....Parca simt ceva deranj in stomac :))
Da , legumele ar trebui fierte mai mult intai...caci toata fierberea asta e numai un clocot....nu se fierbe ca pentru piure absolut nimic...e un fel de amalgamare de arome si atat....eu una nu am utilizat legumele , le-am aruncat....ca trasesera prea mult din albumina aia din carne....asa ca am facut separat un piure de cartofi.
Merita incercat , parole , are alt gust...si parca se face mai usor si mai bine...
O doamne...cum arata. Sotul tau chiar este un fericit :)
Adica albumina din carne nu e buna? Nu stiu, intreb si eu.
Lillee o fi, dar nu se arata
Trimiteți un comentariu