Social Icons

duminică, 10 ianuarie 2010

Salam de biscuiti cu alune

Sub deviza nimic nu se arunca, totul se refabrica sub diverse forme, uite asa am ajuns eu sa fac salam de biscuiti din cozonac. Doar m-am inspirat de la cineva foarte drag mie. 
Am facut inventarul ce am prin casa si am gasit asa: cozonac, alune, biscuiti, lapte, margarina si esenturi. Am sfaramat cozonacul marunt, iar alunele le-am pisat cat am putut eu. Le-am amestecat bine
 
Intr-un ibricel am pus o cana jumatate de lapte, 3-4 linguri de zahar, un zahar vanilat, o esenta de rom. Am amestecat pana s-a topit zaharul. Apoi am adaugat cam 100-120 de grame de margarina si am lasat la foc mic pana s-a topit si margarina. 

 

Cu acest amestec am inmuiat cozonacul. Era cam mult, drept pentru care am mai sfaramat cam vreo 15 biscuiti obisnuiti. Am pus si un praf de cacao. Uitasem sa o pun in lapte, dar s-a amestecat si asa. Am acoperit cu un capac si am lasat cam 15 minute sa se inmoaie si biscuitii.
Cand s-a racit foarte bine, pe o folie alimentara am pus tot maglavaitu, am rulat strans si pana a doua zi la frigider. 
Dimineata la cafea am avut cu ce ma indulci

Sau intr-o alta varianta, cu tort diplomat esuat
 
POFTA BUNA!!!







6 comentarii:

Ninulescu spunea...

Ce delicios arata :)... salamul de biscuiti imi place si mie, dar uitasem asta ca nu am mai vazut in ultimul deceniu asa ceva :(

Tasha spunea...

bravo!ti-a iesit super binm!

Ana-Maria spunea...

Uau...ce fain arata salamul ala de biscuiti...tare as mai lua o bucata!

Unknown spunea...

Pai veniti de serviti cat mai este. Merge super bine cu tortu diplomat esuat :))
Ninu eu am facut in casa tocmai ca nu am vrut sa-i cumpar consortului din comert. Era tare de-ti spargeai dintii in el.

Lillee spunea...

heeeeeeeei...imi ploua in gura :((

Unknown spunea...

Lillee iti imprumut o umbrela? Sau mai bine iti trimit o portie