Social Icons

marți, 30 martie 2010

De`ale vichendului

Asa cum am spus in postarea Imbratisare de week-end pentru mine vichendul a inceput inca de vineri. Ne-am sarbatorit un pic pe la munca, mai o shoppinguiala, iar seara am avut spectacol cu copii la Balul bobocilor pe oras. Unii dintre ei si-au uitat zambetele acasa, dar per ansamblu a fost foarte bine. Dar ziua de sambata ne-a gasit in plina curatenie de primavara. Nu o sa-i spun curatenie de Paste, pentru ca asta ar insemna ca doar la Paste si la Craciun fac curatenie, ceea ce nu-i adevarat. Dimineata am schimbat pamantul la flori, am mai aruncat din cele care ma enervau, am desfacut puii si i-am plantat separat. Acum arata si ele altfel, mai vioaie, mai pline de viata. Cand s-a mai incalzit nitel, am spalat perdelele, sters geamuri, batut covoare, smotruit cum se cuvine, cu simt de raspundere, spre disperarea unora. Am adunat tot ce se cheama covor din casa, facut sul si in spinare consortului, sa se duca unde stie el cu ele, sa le faca ce crede de cuvinta, dar sa mi le aduca curate si parfumate. In timp ce unii munceau, altii isi fac de cap in casa pozand de la geam. 
 De fapt eu eram ramasa in casa sa fac alte treburi, dar trebuia imortalizat cumva evenimentul. Nu stiu zau cand o sa mai am asemenea bucurie.
Si dupa ce am aranjat totul, pus fiecare la locul lui, bibilit si ferchezuit, hai sa calc perdelele ca doar nu aveam sa raman peste noapte fara perdele-n geam, sau sa ma prinda duminica dezgolita. Si apoi trebuia sa profit si eu de ajutoarele mele. Doar nu?! Dar intre timp cineva isi cerea anumite drepturi: deranj  in burta, intestinele incerusera a se certa. Drept pentru care hai sa incropesc ceva de bagat sub nasuc. Si cum prin frigider batea alizeul dinspre mare, am intrebat consortul cam cu ce si-ar dori sa se desfete. Ca deh, m-a ajutat in ale curateniei, trebuia sa-i fac cumva pe plac, sa-i multumuesc, cum s-ar zice. Si cum fasole stie ca dureaza pana se gateste, a raspuns scurt: cartofi prajiti cu ochi si mamaliga. Eiiii haaaaa, mare mancare. Si ca sa nu fac ca el, ca de uleiuri multe in exces eu nu am voie, am incropit ceva de moment: tort de mamaliga cu cartofi copti
Am fiert repede o mamaliguta pe care am rasturnat-o apoi intr-un vas yena uns in prealabil cu ulei. Si in mamaliguta fierbinte am plantat rondele de carnati de casa. Care la final s-au dovedit a fi picanteiiiii
Si peste aceste minunate rondele am presarat niste telemea de oi, ramasa de cine stie cand in frigider. Si la final am spart si cate doua oua de fiecare gura sa iasa menu-ul complet.
Si am pus totul in cuptor pentru 30 de minute. Cam asa arata dupa 30 de minute de facut turul aragazului.
Cat timp am crosetat eu acest magnific tort, am pus la fiert in apa cu sare 4 cartofi taiati rondele. Dupa ce s-au fiert, i-am dat prin pesmet si i-am copt intr-o tava teflonata, fara strop de ulei. As fi facut si in cuptor pe hartie de copt, dar era ocupat cuptorul, iar burtile noastre se lungisera de acum de la foame si de la mirosurile emanate.
Cand s-a terminat tortul erau gata si cartofii. Numai bine pentru gurile noastre flamande.


Razboiul a fost la gurile noastre. Cat ai clipi am devorat amandoi cate o super portie de tort de mamaliga. Si apoi Mos Ene parca uitase notiunea timpului, venea mai devreme. L-am speriat cu o cafea si dai si termina cu perdelele. L-am aninat pe sus pe Max sa le aseze. Ce-o fi fost in gura lui, nu stiu. M-am facut surda :)) 
Si cand fu totul gata, pai hai sa fac si mancare. Maine ce-om manca? Drept pentru care am impletit o ciorba de verisoare :)). 
 Si felul doi??? Aveam niste varzuca murata intr-un bol, am desarat-o la foc automat, i-am adaugat ceva afumatura de la soacra si o rosie de culoare si le-am lasat sa se certe in legea lor timp de vreo ora si jumatate in cuptor. Am crezut ca nu mai termina gaitele. 
 Si stand eu asa si contempland la cearta verzei cu afumatura, iar rosia era arbitru de tusa deja, un bec`shor rosiatic s-a aprins in bostanel: rulouri cu cascaval. Deja le visam, asa ca hai sa rulam si 6 fileuri de piept de pui cu cate o felie de cascaval si cateva masline. 
 Le-am botezat corespunzator prin ou si pesmet proaspat facut, le-am pironit cu scobitori pe care am uitat sa le scot ulterior si le-am lasat la fript in putin ulei de masline. Si cand s-or terminat si ciorba si cearta verzei cu afumatura si rulourile mele, m-am sfarsit si eu de puteri. Si cand am zis ca dorm si eu mai mult, de unde....am dormit o ora in minus. Pfuaiii. Da e corect asa? La cate am facut, meritam si eu o ora de somn in plus, nu in minus.
Dar a trecut. Bine ca am curatenie acum, mancare este, ce-mi mai trebuie?! Un ajutor la calcat hainele :(


6 comentarii:

Anonim spunea...

Vai de capul si de zilele mele...tu fata...speedy gonzales scrie pe tine...tare harnica mai esti...titirezule...atata treaba si bucatareala cat cuprinde...pfuai...nu vrei sa fi nevasta mea?Promit sa te ajut la orice vrei tu... :D
May , m-ai dat gata cu tortul ala de mamaliga...excelent! Buna idee mi-ai dat cu el...am si eu niste carnati rataciti prin frigider...
Dragule , sa iti fie de bine , ai scapat de munca mare....felicitari harnicuto! :0

Tasha spunea...

Doamne, Veronica! DA' HARNICA MAI ESTI! ZAU ASA!
Imi ploua in gura sa vad atatea bunataturi!felicitari!

Unknown spunea...

Ana preferintele mele sexuale sunt exclusiv masculine, nu stiu de ce, dar nu m-au atras femeile. Dar promit sa te ajut cu mare drag in bucatarie :))))
Pai am fost urmasa lui speedy ca de nu faceam sambata cu el, pica magareata pe mine sa fac singura. Iar trebile casei trebuie impartite pe din doua. M-am luminat si eu la tartacuta de cand m-am maritat :)))
Dar trimit ajutoarele daca vrei.

Unknown spunea...

Doamna Olga am exploatat si eu una bucata sot la maximum. Si de la 18 a mers si la munca. Soarta si destinul lui nu au fost tocmai bune sambata :))) Profit si eu cat pot :)))

Anonim spunea...

Nevasta de bucatarie si curatenie , breeeee....la altele ii cedez locul lui Maxu' :D
oricum , am fost la shopping si a, luat malai...pazea ca fac si io bunaciune ca tine... :))

Unknown spunea...

Ana daca ai luat malai grisat, stau fara grija ca o sa-ti iasa perfect. sa pui un pic de ulei in mamaliguta sa fii sigura ca nu raman cocoloase. Cat despre restu....ma bazez pe gusturile tale. Presimt ceva demential