Asa dintr-o data m-a lovit o idee: chiftele de peste. Nu am mancat in veci pana acum si sincer nu as fi vrut sa mor fara sa stiu ce gust au. Chiar nu stiu de ce nu am incercat pana acum desi eu sunt o mare devoratoare de peste. Am zarciuit pe gugle
Am facut inventarul la frigider si am gasit: un borcan de fileuri de hering cu ceapa, niste hering marinat, o salata de hering cu sos de smantana, iar in congelator un file de pangasius. Heringul l-am clatit foarte bine sub mai multe jeturi de apa calduta dupa care l-am pus la fiert impreuna cu cateva rondele de morcov si ceva ceapa. Intre timp am dat prin razatoarea fina un cartof potrivit pe care l-am scurs de zeama.
dupa retete, dar pana la urma tot dupa capul meu am facut
Am facut inventarul la frigider si am gasit: un borcan de fileuri de hering cu ceapa, niste hering marinat, o salata de hering cu sos de smantana, iar in congelator un file de pangasius. Heringul l-am clatit foarte bine sub mai multe jeturi de apa calduta dupa care l-am pus la fiert impreuna cu cateva rondele de morcov si ceva ceapa. Intre timp am dat prin razatoarea fina un cartof potrivit pe care l-am scurs de zeama.
Dupa ce s-a fiert pestele, l-am scurs de apa, l-am dezosat si l-am tocat marunt la robot. Am adaugat 50 de grame de pesmet, un ou, sare si piper dupa gust. In final am obtinut o pasta ca pentru parjoale.
Am tapetat o tava cu hartie de copt, iar intr-o seringa de bucatarie am pus compozitia si am format bezele pe care le-am copt la foc potrivit timp de 20 de minute; pana se rumenesc.
Se serveste cu cartofi natur si lamaie.
POFTA BUNA!!!
8 comentarii:
Si poti adauga si un mujdei de usturoi, hmmmmm imi ploua in gura, cred ca o sa fac si eu niste chiftelute de cartofi ca prea mi-a crescut glicemia :)))))
Am pus si usturoi, dar am uitat sa specific. De emotie :))
S-aveti pofta!
Mai am, pohtim la masa :))
Hai ca vin, dar crezi ca rezista cateva luni, un acolo ceva pana ajung:)))
Veronica ,cred ca-s tare gustoase bezelele tale !
Ai un premiu pe blogul meu !Pup !
Da...da si cu usturoi...yummy :) Dar neaparat sa manance si partenerul ca altfel nu prea merge...:))
Musai sa manance ambii parteneri usturoi sa aibe acelasi gust la sarutat :))
Trimiteți un comentariu