Social Icons

vineri, 28 ianuarie 2011

Papanasi cu gaura si mot!

Daca tot sunt oficial in concediu prenatal, am zis ca trebuie sa serbez cumva minunatul eveniment. Si tot gandindu-ma ca, ce sa fac si cum sa dreg, imi amintesc de promisiunea facuta Anei si lui Vlad, pornind de la aceasta postare.  Imi pare rau dragilor ca voua nu v-au iesit papanasii cu gaura si mot in frunte, insa eu sunt mai norocoasa :P. Dar pana la noroc sunt alte dedesupturi pe care o sa le impart cu voi si cu toti cei care vor citi.
Rusine sa-mi fie insa nu am cantarit branza, dar cred sa fi fost vreo 500gr. Am adaugat 4-5 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si o esenta de vanilie, 2 oua si 2+1/2 linguri de faina pe care le-am amestecat cu un praf de copt.. Am amestecat si era cam moale compozitia, drept pentru care am pus vreo 3-4 linguri zdravene de pesmet. Nu am pus faina ca sa nu iasa precum un aluat de gogosi sau sa aiba gust de faina. Depinde foarte mult de cat de zeroasa e branza, de preferat o branza scursa foarte bine, uscata sa fie. 
Compozitia se va lipi de maine, dar aici intervine un secret, modelarea papanasilor se face cu mainile foarte bine infainate, iar pe masa de lucru sa avem faina din belsug.
Si nu trebuie modelati prea mult, doar le dam forma si gata. La fel si in cazul moturilor.
Le-am facut in ulei foarte bine incins; trebuie sa fiarba cand punem papanasii
Cand sunt gata se ridica la suprafata,insa eu i-am lasat sa fie mai rumeni. Ca sa nu ma frig la degete sau sa risc sa-i deformez cand ii bagam in baia de ulei, i-am pus direct cu paleta si au ramas intacti. 
I-am scos pe servetele sa se absoarba uleiul.
I-am ornat cu magiun de prune, usor acrisor si motul cu smantana
Si sectiune
Se simte foarte bine branza, sunt pufosi de la praful de copt si pe deasupra si foarte deliciosi. Deja jumatate dintre ei au plecat cu domnu M la serviciu :)))
Dragilor va doresc sa va iasa si voua!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ioiii....tu ma ucizi cu zile de pofta!Sar'na de postare si de sfat!Bagat la cap si cand am ingrediente poate ma invrednicesc sa fac! Pup fetele cochetele!

Daniela Addario spunea...

Eu sustrag de la tine un papanas, ca altfel risc sa maninc prea mult. Sint foarte frumosi si se vede ca-s pufosi...

Unknown spunea...

Ana, ENGAGE! ca mai sunt. Pupam si noi fetele si baietii.
Daniela multumesc.
Si spre uimirea mea, ca al meu nu mananca branza si lactate in general, chiar i-a laudat. Cica sunt asa bun si parfumati. Ce-i drept a ramas in casa un parfum de vanilie.

Anonim spunea...

Woooow! Mama Doamne! Deci in primul rand, jos palaria, mi-ai dat clasa (ok, era de asteptat, dar sunt impresionat!!). Apoi mi-am dat seama de tona imensa de greseli pe care le-am facut! Ma mir ca au iesit ai mei si cum au iesit... Multumesc frumos, cand aflu unde gasesc "pesmet" ii fac imediat.

Unknown spunea...

Vlad poti face singur pesmet. Eu asa imi fac. Usuc niste paine foarte bine in cuptor, o dau la robot sau o maruntesc cat de marunt pot si apoi pun la rasnita de cafea si iese foarte fin. nu cumpar pesmet de vreo 4 ani

Anonim spunea...

Paine uscata am. Robot i-am luat de curand, habar nu am sa-l folosesc, spune-mi si mie ce cutit sa folosesc? Adica descrie-l, te rog, sa nu-i stric ceva, ca ma omoara. M-am uitat si nu scrie in cartea lui cu ce sfarami painea :(. Rasnita nu avem, dar gasesc eu o solutie.
Vlad

mandala spunea...

La Miha Simiuc am mancat o tochitura delicioasa si la tine servesc desertul aromat !
Mersi!

Unknown spunea...

vlad painea sa fie ffff uscata, tare adica. inclusiv miezul.
nu stiu ce robot ai, insa al meu are un singur cutit de otel, parca, si cu ala fac. mai are si 2 de plastic, habar nu am la ce folosesc. si cu ala fac. cere-i un sfat lizucai, sigur te ajuta. cred ca e acelasi ca si pt maruntit carne sau legume