Social Icons

sâmbătă, 27 martie 2010

Fericirea mea


Am primit de la Ana o provocare foarte interesanta la care am inceput sa raspund in timpul regulamentar de munca(8-16) doar sunt bugetara :))) Si pentru ca era vineri si in aer plutea parfum de week-end, in birou avem sarbatorit m-am gandit eu asa, in sinea mea, ca as avea timp sa povestesc despre cele 10 lucruri care ma fac fericita. Dar ti-ai gasit. Socoteala de-acasa nu s-a potrivit cu cea de la munca. Am primit vizita unor cunostinte mai vechi din Republica Moldova, ne-am intins la masa pusa de colegul aniversat, la multe pahare de vorba, mai putine cu alcool, ca deh, sefu era de fata si totusi, eram in timpul programului de lucru. Apoi am pornit la cumparcit cate ceva, ca doar nu aveam sa tin oamenii in birou, pe uscat. Mi-am mai achizitionat o bluza simpatica, o chestie pentru cumnata mea ca maine e ziua ei si o jachetuta pentru finuca. Am realizat ca nu ma pot abtine sa nu-i cumpar ceva. Dar las`, o fina am si pe aia o iubesc nespus. Dar sa revin la oile mele, adica motivele de fericire.
Nu am cuantificat niciodata lucrurile care ma fac fericita sau mai bine zis, am invatat sa nu le mai cuantific a la carte. Cea mai mare fericire e ca sunt sanatoasa si sotul meu la fel. Sanatoasa tun nu sunt eu, dar refuz sa mai bag in seama problemele minore de sanatate, prefer sa ma dreg babeste, cu ce am mai invatat de la mama, ce am mai acumulat de-a lungul timpului; numai doar cand e musai facem vizite de curtoazie doftorile nepriceputi :)). Fericita sunt ca ai mei inca sunt cu mine aici pe paman. Am invatat de la Max ce inseamna sa fii fara unul din parinti.
Sunt fericita ca am avut curajul sa urc intr-un tren alaturi de un om deosebit, un tren care la inceput nu parea a ajunge prea departe, un tren din care nu credeam sa prind prima halta, dar acum dupa 2 ani si cateva luni cred si simt ca mai are multi ani de mers de aici in colo; un tren care mai urca si mai coboara uneori prin viata, dar asa e viata. Chiar daca uneori mi-e greu, sunt fericita ca sunt doar eu si sotul meu, ne iubim, ne imbratisam, ne sarutam si parca totul e mai usor. De fapt totul e mai usor in doi.
Sunt fericita ca fac la serviciu ceea ce-mi place. Desi nu are nici o legatura cu ce am terminat, dar am invatat din  mers ce trebuie sa fac si cu ce se mananca jobul meu. Si desi nu am o satisfactie financiara deosebita, am o satisfactie sufleteasca deosebita si asta conteaza mai mult. Sunt fericita ca prin serviciul meu am cunoscut si cunosc in continuare oameni deosebiti, pentru care am toata admiratia.
Sunt fericita ca am alaturi de mine oameni frumosi, oameni deosebiti. Mi-am rezervat dreptul de a alege cu cine sa ma conversez si cu cine nu si cu cine sa-mi continuii drumul in viata. Sunt fericita ca am invatat sa ignor rautatea si falsitatea unora. Sunt fericita ca am deschis ochii la timp si am invatat de la viata foarte multe. Si stiu ca o sa mai invat inca pe atatea inmultit cu infinit :)).
Sunt fericita ca am reusit sa ma las de fumat, desi nu ma vedeam niciodata stand fara tigara. Si asta tot Anei se datoreaza. Si tot ei se datoreaza impulsul numaratului de calorii ce cred ca va duce la ceva frumos la final.
Fericita sunt atunci cand sunt cu copii de la dansuri. Chiar daca ma mai supar uneori pe ei ca mai gresesc, dar ii accept si ii iubesc asa cum sunt. Imi sunt tare dragi,mi-au intrat la suflet si sper si imi doresc din tot sufletul sa mearga cat mai departe acest proiect. Alaturi de ei ma simt din nou tanara, imi retraiesc adolescenta alaturi de ei. Sufletul meu tresalta de bucurie cand intalneste sufletele lor tinere si pline de viata.
Fericita ma simt in fiecare dimineata cand ma trezesc cu fata scaldata de razele soarelui, iar pasarele ciripesc pe pervaz. Iar acum sunt fericita ca a venit primavara. Sunt fericita de fiecare zi pe care o traiesc pe acest pamant. Si vreau sa-mi traioesc fiecare zi ca si cand ar fi ultima.
Si motivele ar putea continua. Dar o sa spun asa, ca o concluzie, fericirea cea mai mare o traiesc alaturi de sotul meu, vom fi si mai fericiti daca vom avea casuta noastra si macar doi copii care sa ne spuna "mama si tata". Fericirea o gasesc in lucrurile frumoase din viata mea, in oamenii dragi mie.


2 comentarii:

Lillee spunea...

Iti doresc sa fii la fel de fericita ca si pana acum si sa ti se indeplineasca toate visele :)

Unknown spunea...

Multumesc lillee. Asemeni si tie.