Am descoperit aceasta reteta cu ceva timp in urma si o pregatesc de fiecare data cand ii gatesc sotului mult doritele chiftele moldovenesti. Pornind de la reteta de aici am pregatit chiftelele, fara a le praji insa.
Intr-o tigaie teflonata am pus la inabusit o ceapa marisoara, taiata marunt, un morcov dat prin razatoare si jumatate de radacina de patrunjel.
Dupa ce au dat in primul clocot am adaugat si cheftelele asa crude si le-am lasat la foc potrivit timp de 40 de minute. Am avut grija sa aiba apa in permanenta, sa nu se prinda. Dupa ce s-au fiert legumele si chiftelele, am facut un rentaj dintr-o lingura cu varf de faina cu apa pe care l-am adaugat peste. Am potrivit de sare si piper si le-am lasat sa mai fiarba pret de 10 minute si gata.
POFTA BUNA!!!
3 comentarii:
mmm... yummi... ce gustos :-)
De ce? :(( De ce faci asa papa bun? Glumesc, nu pot decat sa te felicit si sa te admir in acelasi timp. Eu sunt o catastrofa in bucatarie :)
@irisha...sa stii ca are un gust aparte sosul facut asa....si nu doar faina inmuiata si fiarta.
@Lillee, citind mesajul tau, la final am sters o lacrima. Nu stiu de ce fac papa bun. Dar stiu ca la inceput eram si eu o catastrofa. Si acum am diverse lucruri care nu-mi ies si pe ele scrie deja "via container" Vrei sa vin sa-ti gatesc? :)))
Trimiteți un comentariu