Social Icons

miercuri, 10 februarie 2010

Exces de zel


De multe ori ne intalnim in trafic cu ambulante, echipaje SMURD, pompieri si.....sa nu-i uitam pe prea iubitii mulitistii , cum sa-i uit tocmai pe ei, deosebitii. Si toti cei enumerati mai sus, cand merg cu zornaitorile pornite, cica sunt in misiune. 
OK. Nimic de zis. Sunt zeci de persoane cu probleme, carora li se face rau, nimic de zis. Cunosc pe cineva care e dispecer la 112 si uneori abia au timp sa mearga la buda.
Dar de multe ori, si aici ma refer cu precadere la ambulante si la politisti, se face mult exces de zel. De ce spun asta?   In seara asta am mai haladuit asa aiurea prin oras si am oprit sa schimbam sifoane. Eu am ramas in masina contempland traficul. Ora 17, aglomeratie deja. Lumea iese de la serviciu si fiecare vrea sa ajunga mai repede acasa. Slava cerului ca nu traiesc in orase supra-aglomerate. Si in fata mea o intersectie. Si ma minunam cum isi taie unul altuia fata. Se practica. E la moda. Si hop in intersectie ajunge o ambulanta. In fata ei alte doua masini. Nenea din prima masina nu era asa fasnet, sa taie si el fata la vreo unu si sa-i fie umplut frigiderul pe juma` de an. 
Jur, ca desi port ochelari doar pentru calculator, inca mai vad bine. Ambulanta nu avea mijloacele acustice si/sau luminoase in functiune. Cum a vazut ca sta mai mult in intersectie, le-a pornit...Si dai frate draga cu zornaila, de ti se increteau creierii. Logic, toata lumea se da in laturi sa treaca nenea ambulantistu, care cinci minute a putut sta in intersectie, dar alte doua ii stateau in gat. Stiuuuu....o secundapoate fi fatala, dar daca esti in misiune...apoi m ergi tata cu zornaiala pornita. Nu cand stai mai mult de cateva secunde in intersectie, hop apesi butonul de zornait. Parca ar fi butonul de panica.
Primise poate vreun apel prin 112 sa mearga la vreun caz. Slabe sanse, dupa ce a trecut de intersectie a oprit zornaiala. Mai sa fiu al nabii. Ia sa-mi iau si eu zornaiala sa pun pe masina. Poate ma lasa si pe mine sa trec.

2 comentarii:

diamond spunea...

hahaha, ce m-ai bine-dispus!:D

unchi-miu lucreaza la vama si oprea masini pt control alaturi de politie... mi-a povestit ca cei de la politie detectasera o ambulanta pe radar care venea cu viteza luminii, cica stare maxima de urgenta... politistul zice, asta nu transporta pe cineva la 130/h prin hartoapele astea... il opreste, cu cearta, scandal... inuntru... stupoareeee! un porc taiat... oamenii se grabeau sa ajunga acasa! nu e minunat? :)))

Unknown spunea...

O cunostinta care a lucrat multa vreme la un spital de renume din capitala, a fost detasata o perioada si pe ambulanta. Si mi-a povestit cum soferul primise telefon de la nevasta`sa ca a facut snitele calde, sa vina sa manance. Pac...zornaiala in functiune, nino-nino la mancat snitele calde.
Cunosc si cazuri in care ambulanta chiar ducea o urgenta la spital, iar mulitaii abia se tineau de salvare cu radarul :))))
Romania in care traim!