Social Icons

sâmbătă, 27 februarie 2010

Zambesti, deci existi!

Sub acest slogan s-a desfasurat ieri o manifestare cultural-artistica dedicata persoanelor de varsta a III-a. Nu fusesem niciodata la vreo manifestare de-a lor, ii vazusem in diverse spectacole cu, corul, dar ACASA la ei, adica la Clubul Pensionarilor, nu.
La inceput m-au incercat sentimente mai putin placute, dar acesti batranei simpatici m-au facut sa trec intr-un timp extrem de scurt prin diverse stari: acum radeam, acum plangeam, acum meditam la vorbelor si gesturile lor.
Ieri s-a incercat intr-un mod mai deosebit sa serbam venirea primaverii. Au fost organizate varii concursuri: de karaoke, de indemanare, de cunostinte generale, de dans etc.
Echipa "Sageata"
Echipa "Optimistilor"

Juriul competitiei
 

Concursul de dans: vald, tango si...rock n roll
  
Ca spre final sa danseze cu totii

Remarcati cat sunt de bucurosi, de voiosi? Se simt utili societatii, publicului care a venit sa-i vada. Vreau sa va spun ca am simtit in atmosfera de acolo foarte mult optimism, incredere de sine. Timp de trei ore cat a durat aceasta manifestare cred ca multi dintre ei au uitat de tratamente, de boli si alte necazuri. Aici au venit sa se simta bine, sa se distreze, sa-si descreteasca fruntile, sa rada si sa ne faca sa radem, sa ne dea din optimismul lor, sa ne puna pe ganduri cu vorbele lor de duh. Oooffff Doamne, adevarata este vorba "Daca ai un batran, pretuieste-l, daca nu ai, sa-l cumperi"

Publicul, tot membri ai clubului, batranii din imprejurimi, vecinii si chiar o parte a oficialitatilor
 

Buneii bat toba
 

Si bunicile au avut proba lor, de batut cuie
 

Responsabilii de tot ce s-a intamplat

Iar la final, priviti si voi cum s-a sfarsit
 
  

Ma inclin in fata pensionarilor care stiu sa-si traiasca batranetea, stiu sa se faca inca utili societatii, care nu se complat doar cu statutul de pensionar. Cinste lor.


4 comentarii:

Anonim spunea...

Astfel de evenimente, pentru pensionari, ar trebui să aibă loc cât mai des. E de-ajuns să te uiţi pe chipurile lor să vezi cât de mult înseamnă o ieşire din cotidian.

Unknown spunea...

E de nedescris in cuvinte cat de mult inseamna pentru ei asemenea manifestari. Li se vede pe chip acest lucru si asta face mai mult decat o mie de cuvinte

Anonim spunea...

nu stiu cati ani ai tu,eu am 54,si nu simt asta decat din privirile unora incapabili sa inteleaga ca asta ii asteapta.cred ca oamenii trebuie sa-si traiasca viata si varsta .am deschis blogul meu acum o luna,cei mai infocati suporteri au fost prietenii fiului meu ,care implineste curand 20 de ani.totul este atitudinea fata de viata.eu nu ma simt de loc batrana.

Unknown spunea...

Dna Pansy nici ei nu se simt batrani daca sunt implicati in tot felul de activitati. Am remarcat cat de mult inseamna pt ei aceste lucruri.
Si sunt de acord cu dumneavoastra, nu conteaza anii, ci cum te simti, ca te poti simti pensionar si la 25 de ani.