De mult imi doream sa fac briose, dar din lipsa de forme...am mai inghitit in sec. Am cautat, dar am gasit niste forme extrem de scumpe comparativ cu calitatea. Si eu cu bani in caini nu arunc. Zilele trecute am gasit in sfarsit niste forme, zic eu bune pentru mai multe chestii si nu doar pentru briose.
Si doar nu aveam sa le las prea mult sa astepte pana sa fie testate, asa ca le-am ars in cuptor(asa mi-a fost recomandat de la magazin) si la treaba cu ele.
Nu mai stiu de unde anume am luat reteta de briose, dar inca mai imi amintesc cum le-am crosetat
Mi-au trebuit: 2 oua, 150 ml ulei, 300 ml lapte, 350 gr faina, 250 gr zahar, un plic de zahar vanilat, un praf de copt, 2 linguri cacao, 70 gr ciocolata alba.
Galbenusele le-am amestecat cu uleiul, laptele, zaharul, zaharul vanilat si cele doua linguri cu cacao. Intr-un bol separat am amestecat faina cu praful de copt si le-am pus peste amestecul cu galbenuse. Albusele le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am purnat la final si am amestecat bine, rezultand urmatoarea compozitie
In forme am pus hartie speciala pentru briose. Am umplut formele pe trei sferturi iar pe deasupra am pus ciocolata alba data prin razatoareNu am avut decat sapte forme. Dar mi-am mai achizitionat sapte
Le-am luat bilet in cuptor pentru 20-25 de minute, la foc potrivit, pana au trecut testul scobitorii
Dupa arata asa
Si sectiune
POFTA BUNA!!!
3 comentarii:
Briose, my favourite, îţi fur şi eu una! :)
Multumim pentru reteta! Arata super delicios, o sa le incerc si eu in week-end :)
P.S. Ai un blog tare dragutz :)
@Cris...ai rabdare ca maine incerc altele :))
@Irisha, multumesc.
Trimiteți un comentariu