Social Icons

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Vine Mos `calae



Ei dragilor cam asa reuseam eu sa spun in ajun de Mos Nicolae. Abia puteam sa vorbesc, dar ma bucuram nespus la auzul venirii lui. Imi lustruiam ghetele, chiar si papuceii de casa. Eram cuminte, mancam tot din farfurie, nu ca as fi fost un copil sclifosit la mancare. Am fost hranace de mica, drept dovada. Imi repetam poeziile invatate la gradi. Il asteptam pana adormeam. Iar dimineata....Oooo!!! Dimineata orbecaind de somn mergeam sa verific ghetutele. Si trezeam toata casa cu bucuria mea. Si ii anuntam pe toti ca a venit Mos `calae. Si incepeam a verifica cadourile. Si nu primeam doar cadouri, mai primeam si nuieluse.

Nu asa de impodobita si frumoasa ca aceasta, dar era. Si m-am bucurat si pentru ea.
Anii au trecut si bucuria din suflet a ramas panaacum. Chiar si acum, om matur, am asa emotii la venirea lui. Nu am cautat prin locuri piteti dupa cadouri, cum mai faceam prin tineretea mea. Vreau sa fie surpriza.
Imi voi face ghetulele si acum si le voi alinia asa frumos la geam. Sa ii vina mai la indemana Mosului sa imi lase darul. Si chiar de nu va fi un dar mare, nu ma astept la unul specataculos, ma voi bucura. Macar aceasta bucurie sa nu mi-o fure nimeni. SI cea a venirii lui Mos Caciun.
Asa ca dragilor, ghetutele curate, aliniate frumos si fiti pe faza. Nu se stie cand vine si nu il vedeti.



1 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Sa vina un Mos 'Calae cu ce iti doresti tu,in ghete...si sa te bucuri de sarbatoarea lui!:)