Social Icons

luni, 28 decembrie 2009

Rulada de biscuiti cu clementine

Anul asta m-am decis sa pregatesc eu dulciurile. Nu foarte multe, ca nu fac bine la silueta de mult apusa, dar e mai sanatos. Stiu ce am pus in ele, sunt facute de mainutele mele, intr-un cuvant e mai safe.
Am avut nevoie de
  • 500 gr de biscuiti obisuiniti(puteti folosi si biscuiti cu cacao, ca sa nu mai puneti cacao in compozitie)
  • o cana de lapte
  • 2-3 linguri de cacao
  • o esenta de rom
  • 10 linguri de zahar pudra(se dizolva mai repede )
  • 100  gr de nuca de cocos
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • o esenta de vanilie
  • o clementina
Pentru inceput am dat prin masina de tocat biscuitii si i-am sfaramat bine-bine. Se pot da si prin robot sau rasnita de cafea. Dupa ce am facut biscutii pesmet am adaugat cele 2-3 linguri de cacao si i-am inmuiat cu laptele si esenta de rom

Separat am frecat untul cu zaharul pana a devenit o pasta omogena. Am adaugat nuca de cocos si esenta de vanilie.

Pe o folie alimentara unsa cu putin ulei am intins compozitia de biscuiti. I-am dat eu o forma normala, dreptunghiulara. M-am folosit de domnul sucitor Dupa ce am intins blatul de biscuiti, deasupra am intins si crema cu nuca de cocos.La final am desfacut clementina, am indepartat toate atele ce atarnau de ea si am desfacut-o in felii. Pe latura mai mare am pus un sir indian de felii de clementine.


Apoi pornim operatiunea rularea. De as mai fi avut vreo trei maini in plus, ar fi fost tare bine. M-as fi descurcat mai bine. Dar a fost bine si cu doua maini. Dupa ce am rulat bine, am lasat la frigider pana a doua zi. Din cand in cand e bine sa mai intoarceti rulada de pe o partea pe cealalta sa nu se turteasca. Iar la final iese cam asa




PS. Avand experinta unei alte rulade am impartit compozitia in doua parti egale si am facut doua rulade. Una si mamei

0 comentarii:

A apărut o eroare în acest obiect gadget