Azi am fost mai ceva ca o gravida. Dupa ce am iesit de la sedinta de luni dimineata, pe holuri plutea un miros de omleta. Dar mintea mea vedea doar scrobul facut de bunica din partea tatalui.
Ce este scrobul? Poate cei cu bunici la tara si mai ales pe aici prin partea Moldovei stiu ce este scrobul.. Este un fel de omleta, dar una taraneasca. Si bunica imi facea des scrob. Uneori simplu, dar de cele mai multe ori cu jumari. Stiti ce e, nu? Carne si bucati de slanina, topite si puse in borcan pentru iarna.
Simteam ca nu mai pot. Mintea mea refuza sa mai gandeasca si la altceva decat scrobul bunicii. Asa ca am profitat de oportunitatea ca am ajuns in jurul pranzului acasa si mi-am facut omleta in dorul scrobului. Am taiat cubulete o felie de gusa, iar cateva felii de kaiser le-am taiat fidelute. Le-am prajit un pic. Nu am pus ulei pentru ca a lasat atat gusa cat si kaiserul. Doamne! Mintea mea s-a intors iar in copilarie, la scrobul bunicii. Si cand au fost gata, am rasturnat trei oua batute. Dar nu le-am batut pana la uniformizare, ci doar cat sa se sparga galbenusul. Si am pus capacul. Cred ca asta e un secret. Ca cica creste oul mai bine. O fi, nu le stiu inca pe toate. Am intors omleta sa se faca si pe partea cealalta. Intre timp am taiat cateva felii foarte subtiri de cascaval. Am scos omleta pe farfurie si am asezat deasupra filiile de cascaval. Si am acoperit. Sa se topeasca cascavalul mai bine. Si am lasat asa pret de 5 minute.
Dupa, arata cam asa
Si va recomand sa o mancati cu muraturi.
Un razboi al gusturilor si aromelor. Nebunie curata.
POFTA BUNA!!!
2 comentarii:
Tu,Vero,tu....pai n-ai mila de persoanele care citesc la tine,zau asa!:))Nu-i corect....ca unii mai si slabeste,bre!:))))
Tare bine arata scrobul tau...si cred ca o fost bestial...enagage!:)
Engage.
Tu stii ca am slabit 4 kile fara sa stiu cum si cand? Mai am foarte putin si schimb prefixul.
Si mananc ce-mi pofteste inima, dar....ca trebuie sa existe si dar-uri, mananc cu limita. Si nu pana se intinde pielea pe burta :)))
Trimiteți un comentariu