Si ca sa inchei seria delicatesurilor ce le-am pregatit de Craciun, o sa scriu acum despre bucatele ce le-am pregatit.
Nu se poate Craciun fara sarmale. Inca din primul an de facultate in prima zi de Craciun mananc sarmale cu cozonac. Este un deliciu personal. Am facut suficient de multe ca sa imi ajunga si pentru revelion, dar nu le-am fiert, le-am congelat. Multumesc Ana pentru pont
Le-am asezat frumusel in oala de lut. Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui nea Ifrim de la Schitu Stavnic. Bune oale mai stie sa faca. Bine arse. Asta e un secret important al oalelor de lut, sa fie arse bine. Am pus printre ele doua crengute de cimbru si una de marar uscat. Le-am umplut cu apa in doua cu moare de varza. Intr-o doara Max a zis sa le fierb in moare de varza. Si cum mie imi trebuie doar o idee, de ce nu. Hai sa incercam. Rau nu are cum sa iasa. Au un gust....absolut demential. Sincer ca reconad sa incercati.
Iar pe deasupra am pus cateva fasii de soric.
Mi-am dat concursul si cu niste racituri de pasare, usoare, fara prea multe grasimi
Am pregatit si drob. Nu se poate fara. Si l-am invelit in chestie din ai, care nu stiu cum ii zice. Eu ii spun invelitoare de drob
Chisca am primit-o de la mama. Ca si toba de altfel
Maicuta mea scumpa e specialista la din astea. Si ies...demential de bune. Poate `oi reusi si eu vreodata in viata asta sa fac macar la fel de bine ca si ea.
Premiul special l-am primit pentru tochitura moldoveneasca.
Cu mamaliguta alaturi
Si cam atat. Abia am dovenit. Dar mai avem, asa ca va poftim pe toti!
2 comentarii:
La multi ani cu bucurie si realizari!
La Multi Ani si tie Mariana. Un An Nou mai bun si plin de belsug.
Trimiteți un comentariu