Social Icons

luni, 14 iunie 2010

Bucate pe alese

Ufa! M-am cam imputurosit si nu am mai scris nimic de bucatele mele. Pe langa cele obisnuite care stim(mai mult sau mai putin) sa le facem fiecare dintre noi, am mai si inventat ceva. Ce? Ciorba de afumatura cu galuste de gris. Nu am mai auzit pe careva sa faca asa ceva, poate sunt unicat. De fapt eram intr-un impas creativ in bucatarie si nu stiam cu ce sa inlocuiesc perisoarele. Si sclipirea de moment a fost: galuste de gris. Si a iesit ceva de genu
 ...dar foarte gustos. O combinatie super.
Si intr-un alt proces de pofte nejustificate, am pohtit la cartofi copti cu usturoi, cu cas proaspat si mamaliguta
Prin nu stiu ce minune domnu M a poftit o mancarica de cartofi noi cu carne de porc. Alta carne nu are gust pentru el. Si am indeplinit dorinta omului. Mai mult am mazgalit oala pentru 2 portii ale lui
Si cum tot am laudat o canapea de masa o luat-o, ca nu ma mai doare spatele, se pare ca, canapeaua mea, in confortul oferit, mai imi da si idei super de mic dejun. Drept pentru care intr-o dimineata am facut cate o "omleta pizza" 
A domnului M
Si a mea
Consider ca nu trebuie sa ne mandrim doar cu bucatele ce ne ies grozav de bine si dau bine la poza. Trebui etalate si cele esuate.Cum am patit eu cu niste paste. Intr-o zi m-am trecut proasta inspiratie sa fac paste cu carne tocata de pui. Numai ca am scapat  cam mult ulei, iar drumul lor a fost care ghena de gunoi. Ficatul meu nu mai vrea ulei. Asta e!
Nu de mult am facut un stufat de pui cu piure. Si asta apreciat de domnu M. La final si-a mai dorit o portie.
Din categoria dulciuri ma laud cu o amandina mai putin estetica, dar foarte buna.Crema am facut-o cu alune, iar in siropul pentru blat am pus 30 ml de cognac Vasconie din 1990. O aroma ce i-a dat, ceva deosebit.
Si cum canicula incepuse sa ne dea mari bufeturi de caldura, am construit doua torturi de inghetata asortata. 
Straturile au fost: capsuni, mar cu scortisoara, o tentativa de kiwi si iar capsuni. Extrem de gustos a fost, nu mai e. Poate o sa mai fac.
Si cel mai recent dulce l-am facut, sincer, la misto. Din lipsa de inspiratie. Se dorea a fi o prajitura cu blat de piscoturi si crema ciudata de lamaie cu vanilie. Dar prajitura a fost un tort foarte racoros, nu foarte dulce si apreciat cu calificativ maxim. 

7 comentarii:

realbadpisy spunea...

cartofi copti?! yamiii! imi plac maxim!!! Torturile arata bestial!!!

Mariana spunea...

Veronica,da tu esti o adevarata gospodina!Ce de bunataturi...wau,mai vin aici ca se maninca bine!
Rateuri,sigur a patit-o fiecare dintre noi:eu cu ciorbita de peste - asta tare demult,nu a avut parca nici un gust!defapt nu ma omor dupa peste nici cum!asa ca cine nu recunoaste?
Sa va fie de bine!
O seara romantica si racoroasa!

Anonim spunea...

Draga mea , la postarea asta am fost pe aripile vantului...visandu-ma halind din fiecare mancare , cu pofta...ca atunci cand indesi de iti cade din gura...Pe mine una m-ai dat pe spate , sincer!
Te pup cu drag mare gospodino!

Anonim spunea...

Eu sunt curioasa daca acele pofte sunt sau nu sunt intr-adevar nejustificate... pentru ca eu am pofta sa aud niste vesti bune!! :)

Unknown spunea...

Nu mai laudati mesterul casei ca si-o ia in cap pe urma.
Cris pohtele-s nejustificate

Svea spunea...

Mmmm, cum sa nu te laudam, la ce bunatati ai facut! Mi-ai facut o poftaaaaaaa!!! :))

Unknown spunea...

svea...atunci te rog pofteste la masa :))