Social Icons

miercuri, 23 iunie 2010

Din bucatarie


Aduc in fata dumneavoastra o paine de secara de casa absolut dementiala. Facuta de mainutele mele doua :))) ca parca as putea sa am si 5 maini :)))
Ieri in pauza de masa am iesit cu colega mea la cumparat de cirese. Si ne-a impins pacatu sa intram si intr-un magazin de panificatie. Tocmai primisera paine. Un aer cald si frumos parfumat, mirosea a paine de casa atunci scoasa din cuptor. Mi-a atras atentia o paine de secara, zicea doamna ca e coapta pe vatra. Am ramas cu gandul la painea cu pricina. Degeaba am trecut in drum spre casa sa iau, nu mai era. Drept pentru care am scos hambatii din sertar si am framantat o mana de aluat, cu faina de secara, cu faina integrala si restu ingredientelor pentru paine. Si am lasat la dospit o ora si alte 20 de minute dupa aranjarea-n tava. Si a iesit asta:
 Am facut un miros in casa de-mi venea sa ies pe geam. Si daca tot m-a lovise cucinareala, am impletit si o ciorba de parsolici pistruiate si niste bureti, sper ca nu salbatici. Nu cunosc la ciuperci si din astea. Daca iau proaspete de la tarani, pun la fiert de fiecare data o lingura/furculita de inox. Daca s-a innegrit inseamna ca sunt otravitori si drumul cosul de gunoi scrie pe ei. Si pentru ciupercute am facut acest usturoi. Va spun sincer ca se merita incercat. E absolut DEMENTIAL. 
Iar in seara asta domnu` M si-a dorit garnitura la acest minunabil usturoi niste copanici superioare de aripi. La ceaun asa, cu uleum mult sa i se scurga printre des`te :)). Eu le-am fiert mai mult si apoi le-am perpolit. El si-a pus si ciuperci
iar eu...le-am asezonat cu felii de mamaliguta rece cu usturoi si branza de vaci sarata. Nu e absolut nici o ciudatenie. E o nebunie de gusturi si arome. Efectiv ti se dau peste cap simturile si papile gustative :)))
Seara buna tuturor!

6 comentarii:

Mariana spunea...

Ce de bunătăți ai făcut dragut'o!Toate sunt pe placul meu!Si pâinea demențiala,parca simt mirosul și mi râu de tot!

sarah spunea...

buna mancare ,n-am ce zice.singurul lucru cu care nu-s eu prietena e mamaliga rece .in rest toate bunatatile m-au facut sa plang de pofta.pup draguta!

Veronica spunea...

Mariana multumesc de apreciere. Sa stiti ca mirosea super in bucatarie.
Sarah eu din contra mai mult imi place mamaliguta rece decat fierbinte

camelia spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

misha spunea...

Mancate-ar mama cum ma scapi tu tot timpul de penele de idei.
pupaceli de la distanta!

Veronica spunea...

Misha e bune si moldovencele astea la ceva :))

A apărut o eroare în acest obiect gadget