Social Icons

marți, 22 iunie 2010

Magistrala bat-o vina!

Nimic nu poate fi mai urat decat sa te trezesti dimineata si dupa un moment de cugetare profunda, in care negociezi cu ochii sa se deschida sa poti sa-ti incepi o noua zi mai plina de energie, si cand deschizi robinetul de apa, pe teava sa se auda "gr-gr-gr-gr" si un biet stop de apa uitat pe teava sa-ti curga in palme. Stai si te uiti la el si nu stii ce sa faci? Il sacrifici sau il lasi sa curga?
Dap...dimineata m-am trezit fara apa si cred ca nu sunt singura in aceasta situatie. Din cate am auzit, tot orasul nu are apa. Noroc ca aveam apa adusa de la izvor. Se pare ca magistrala principala a cedat, din nou, dupa doar 3 luni. Cred si eu ca mai cedeaza magistrala, ca doar e veche de peste 40 de ani. Habar nu am, dar presupun ca la o anumita perioada de timp aceste magistrale ar trebui schimbate. Logic ca ni se arunca in fata ca nu sunt bani. Ei sa mori tu ca nu sunt bani? Dar banii care ii platim NOI CONSUMATORII luna de luna unde merg? Pe salariile lor pompoase? 
Si culmea nesimtirii ni se impune sa platim si pierderile. Da cu ce-s eu obligata sa-ti platesc tie pierderile? Ca nu esti in stare sa-ti administrezi banii si sa-ti programezi reviziile si inlocuirile? Si aceste pierderi le platim dupa un anumit indice de corectie, care difera de la luna la luna. Si lunar, pe langa ceea ce consum, mai platesc un metru cub si ceva de apa, adica pierderile. Bun frate sunt pierderi, dar banii astia pentru pierderi aduna-i intr-un cont si la trimestru, la luna cum iti vine inlocuieste tevile care pocnesc saptamanal, lunar, trimestrial.
Sunt foarte indignata pe seama asta. Eu daca azi nu am apa ei se absolva de vina ca magistrala e de vina. Dar daca intarzii cu plata facturii ei nu uita sa-mi puna penalitati. Si daca uit sa dau indexul pana la sfarsitul lunii imi pun din burta lor mare cate 5 metri cubi de apa/robinet. Bravo fratilor. STITI SA FURATI BINE! Oare cine v-a scolit atat de bine? Ala de v-a urat sa traiti bine?

1 comentarii:

Fetita Junglei13 spunea...

Nimic nu-i mai frumos?Ba daaaa,chiar foarte frumoooossss.Saptamana trecuta m-am dus pana la magazin si vad un anunt "in urma faxului primit la primarie,bl,bla,se opreste apa incepand cu ora 10:51 timp de cca 48 de ore",era deja pra 18 si ceva.Vin acasa,apa inca era,imi zice tata"probabil mai e in bazin,sus".Intr-o ora,n-a mai fost.Norocul nostru,ca avem in curte o fanta cu apa de pompa si o umplem mereu.
48 de ore? Nuuu, 72 de ore.Sa fie si mai frumos,energia electrica se intrerupe si de 20 de ori intr-o zi si ma intreb "oare toti "jmecherii" astia,consilieri,parlamentari,directori,mahari,etc,de locuiesc mai nou p-aici,chiar nu vad?