Social Icons

vineri, 4 iunie 2010

Greva

Da...am facut greva. 2 ore.
Nu stiu cu exactitate cati oameni au fost, daru au fost. La un moment dat o futca libidinoasa, corespondenta sulii si-a aventurii pentru postul de televiziune prezent in Centrul Civic a transmis ca au fost 50-60 de oameni. Tare proasta mai esti incovoiat-o, habar nu ai sa numeri. Atat cat am invatat eu sa numar, cred ca am fost peste 600-650 de oameni.
Sindicate si sindicalisti de la toate institutiile: posta, finante, ambulanta, protectia copilului, politie, de la penitenciar. Lume multa fiecare cu durerea sufletului sau. Normal ca au fost si spargatori de greva ca nu se poate sa fim cu totii uniti.
Nu stiu cat de auziti am fost sau cat va conta aceste proteste pentru mintile linistite care ne conduc, dar am dat dovada de unitate si solidaritate. Deja mi-au luat o parte din bani in ianuarie, ce mai conteaza de-mi mai iau si 25%. Poate doresc sa imi donez si eu salariul. Il donez, dar sa-mi plateasca ei ratele ca si asa nu reusesc sa la platesc pe toate la timp. Asta e.
Si voi mai iesi la greva. Sa-mi taie ziua de lucru. Nu ne-au impus sa semnam pentru zile fara plata?! Mare branza-un chil de cas, dar eu am colegi carora li se permite sa vina cand vor, sa stea cat vor, sa isi faca treburile mai mult sau mai putin profesional, dar iau si pensie. Daca la inceputurile mele aici eram mai sfioasa si nu vociferam, acum in situatia de fata, nu-mi mai permit acest lux. Trebuie sa-mi apar drepturile.
Voi ati fost la greva?

6 comentarii:

Ninulescu spunea...

Felicitari pentru participare !
Despre fatuca..ce sa zic..imi amintesc cu nostalgie de 89..si atunci la televizor se zicea ca sint grupuri razlete care jefuiesc :))... Sper sa aiba aceeasi soarta si Basescu.

realbadpisy spunea...

io nu! la mine in zona nu s-a itnut nici o manifestare de genul asta , ca m-as fi dus!

Praf de Stele spunea...

Bine ca ai participat ! La noi nu au fost manifestatii, desi dupa parerea mea mare pacat ! Am avut ocazia sa cunosc profesoara care inca tine cu basescu si care e impotriva grevei.. no coment ! Pacat ca poporul nu e unit !

Fetita Junglei13 spunea...

Nu lucrez la stat,m-as duce,daca as fi libera,cand fac altii.
Sper sa reusiti ceva.Pacat ca unii nu inteleg ca nu o faceti doar pentru voi,ci si pentru noi.Parerea mea din totdeauana e "hai sa facem,sa dregem",dar cand e vorba de fapte"doar noi doi-trei suntam.Unde sunt ceilalti?"

Lillee spunea...

Felicitari pentru participare! Bravo!!!

Anonim spunea...

Veronicule...esti o curajoasa! Institutia noastra nu face greva , ci solidarizeaza cu grevistii initiind taierea celor 25% din salariu....
Am aflat ca la gradinita la Luana , doamnele care au vrut greva , au dat cu subsemnatul si pana la urma au fost convinse sa renunte...