Social Icons

vineri, 28 septembrie 2012

Grotesc

Zilele trecute am "asistat" la o discutie in contradictoriu, pe net, intre cateva mame, pe chestiuni legate de copiii. Nu e prima discutie contrariata pe care o citesc, dar chiar mi-a starnit interesul de a scrie despre polemicile ce se nasc pe net.
 Nu conteaza ce meserie ai sau daca esti somer, dar cand vine vorba de copii, chiar de propriul copil, atunci TOATE mamele au studiat medicina. Dintr-o data toate sunt pediatrele cele mai bune. Numai ca unele dintre ele sunt atat de habotnice si daca nu le impartasesti parerea, e vai de curul tau. Stiti discutiile cu si despre cat de denaturata esti daca ii dai copilului manacare solida de la 4 luni, ca ii pui sare in macare, de care sare, cu iod sau fara iod, cum sa dai copilului antitermice dupa 3 zile de febra, baga-i din prima antibiotic, ce e homeopatia, sa o ia Gaia, da-i cu alopate si cate si  mai cate. 
De cand e netul asta si de cand l-am descoperit eu, nu exista forum, site, blog, club pe FB, public sau ascuns, in care sa nu fie si cate un Gica Contra. Nu zice nimeni ca trebuie sa impartasim cu totii aceleasi convingeri, credinte, etc., dar atunci cand ai un alt punct de vedere fata de altcineva, este de bun simt sa ti-l exprimi civilizat, fara a-l impune cu de-a sila, ca si cand TU esti detinatoarea adevarului absolut. Persoanele care nu stiu sa faca asta, si stiti prea bine ca exista si asa ceva, in opinia mea, sunt dereglate la creier, ceva nu e asezat cum trebuie si asta le da mereu samanta de scandal. Si nu se opresc frate, te urmaresc pe un` te duci si te hartuie de-ti vine sa te lasi de net si de toate. Am citit despre cazuri in care s-a ajuns la urmari reale, cu amenintari la adresa familie. Fereasca sfantu! Piei drace! Chiar atat de nebune pot fi unele persoane incat sa nu poata sa treaca peste faptul ca cineva are o opinie diferita de a lui si aducandu-i-se dovezi clare, ferme, sa se intarate si mai tare si sa se ajunga la razbunare reala? Brrr! Mi se cam zburleste pielea pe mine, sincer. 
Si uite asa ajungi sa iti exprimi parerea mai cu retinere, ca nu stii ce fire apriga si manioasa se ascunde in spatele unui pseudonim si te trezesti hartuita. 
Unele persoane isi cunosc limitele si stiu cand sa se opreasca, dar aceste specimene sunt pe cale de disparitie. Ar trebui sa fie protejate prin lege.
Ma oripileaza cand, desi ai studiat un domeniu diametral opus cu ce se discuta, te lansezi in niste afirmatii, ca stii tu cel mai bine cum e cu vaccinarea obligatorie si cea facultativa, cand tu ai studiat ingineria electrica. Am dat si eu un exemplu la nimereala. Si mai urat e cand oameni cu pregatire in domeniu, care au studiat, si-au tocit coatele pe diverse banci ale diverselor facultati sunt pusi la zid si la un pas de a fi linsati de catre cine stie cine, un terchea perchea. Mai urat de atat nu se poate. 
Multe persoane cred ca informarea cea mai sigura si precisa e dand o cautare pe google. Dar nu e asa, adevarata informatie sta in carti. Oricine poate scrie un articol, chiar si eu, chiar si tu, cel care ma citesti, despre importanta circuitului apei in natura, fara a avea o carte citita pe aceasta tema. Doar ca ai cautat pe google nu te face inteligent, stiut, documentat. Documentarea, ma repet, sta in carti. 
Asa cu Maria Sa, Google, toti putem fi ingineri, doctori, proiectanti, macaragii, sudori, dar in fapt, uitam ce am studiat, daca am studiat. 
Respectati mereu un punct de vedere avizat, sustinut de catre o persoana cu pregatirea necesara in domeniu si invatati sa va respectati semenii, fara a incerca sa-i reduceti la zero pentru ca au o parere total diferita de a voastra!

4 comentarii:

Daniela Addario spunea...

Sint de acord cu tine... Nu zic mai multe, ca nu de alta, dar ma va urmari vreuna cu gargauni in cap, ca mi-am dat o data cu parerea pe internet si a intrat una/unul, nu stiu, eu zic sigur ca una, si se apucase sa faca nu stiu ce prin oalele mele cu mincare... bineinteles ca persoana era anonima si-si dadea cu parerea, desi nu cred ca pusese mina pe vreun polonic... Iti doresc week-end placut si linistit, ca de persoane nebune si "inteligente", e plina lumea !

Anonim spunea...

Vero , nu o data te-ai intalnit cu asa ceva , sti prea bine , insa cred ca acum ai ajuns la limita suportabilului referitor la astfel de specimene ce au studii mult prea inalte pentru pulimea ce isi permite sa le contrazica. Nu mai departe eu am patit-o , cu o persoana care are stilul de a contrazice si a-si impune propria parere fara drept de apel...De multe ori am ignorta-o , insa acum cateva zile am ajuns si eu la limita....Te inteleg , Vero! Dr stau si imi zic....cred ca fara astea , lumea ar fi tare plictisitoare! Este? :)))))

Unknown spunea...

Ana, astia dau culoare si gust vietii!!! Pur si simplu ma oripileaza lipsa de bun simt si de respect fata de semeni, incercarea de a-i reduce la zero pt ca nu iti impartasesc punctul de vedere. E prea multa mizerie pe lumea asta. Iar eu m-am gasit ca vreau sa fac curat!! Pfuai!!! Nebulism curat!

Carmen spunea...

de data asta ai pus punctul pe "i"... va pupam