Social Icons

sâmbătă, 19 mai 2012

Mariuca si dusul

Cand era in pantece la mine, Mariuca voia sa revolutioneze nasterea naturala in Romania. Ea voia sa se nasca pe gura, doar atat timp cat imi faceam dus. Mai exact, cat era deschis. Cum il inchideam, se relaxa si eram si eu ok. Si mereu ma gandeam ca o sa am probleme cu ea la baie, ca nu o sa-i placa, ce ma fac, cum spal copila?
Timpul a trecut si Mariuca s-a nascut. Usurare pt mine ca puteam face dus fara ca cineva sa-mi blocheze respiratia. Si a venit si ziua primei baite. Sotu a avut curaj, eu faceam galerie de pe margini :))) Cu inima cat un purice ma asteptam sa inceapa iuresul `al mare. Dar nu! Mariucai noastre chiar ii placea la baie. Si timpul a trecut si baile noastre deveneau din ce in ce mai interesante. A descoperit sa poate sa bata apa, atat cu mainile, cat si cu picioarele, daca se straduia mai mult, reusea chiar sa o si prinda.
Usor, usor am trecut de la cadita mai mare la una mai mica. Ea statea de acum in fundulet foarte bine si in baliuta mare voia sa se rastoarne. Si din faza in fundulet incepe dixtractia si mai mare. Apa pe sus, pe jos, de jur-imprejur apa. Copil bucuros, parinti cu gandul "cum uscam covorul". Si am stat si am cugetat noi ca batranii si am zis ca e timpul ca Mariuca sa faca baie in cada. Zis si facut. Si amanam mereu momentul, pana intr-o seara, eu singura acasa cu Mariuca, ii pun gand rau fetii si nu ii mai fac baie in cadita, ci in baie. Am mai cugetat eu si am zis, ca sa nu fie trecerea brusca, sa ii pun totusi cadita in cada si de acolo vedem cum va fi. A fost tragic!!!! A urlat copila mea de mama-mama. Da cand a auzit dusul mergand, ar fi sarit cat colo din cadita, cada unde mai era. Eu, panicata, speriata, dezamagita, de toate amestecate. De ce nu vrea copila cu dusul? Nu stiu cum am scos-o, imi amintesc ca era fara prosop, fugi, adu prosopul din baie, unde e suzeta, cum linistesc copila. Cea mai nefericita incercare a mea de a fi mama! Pfiuuu! Dar nu m-am dat batuta. I-am mai explicat cum stau treburile, am adus-o sa ma vada cum fac baie si intr-o zi am bagat-o in cada cu mine. Fratilor se uita la dus ca la extraterestri. Dar si cu o mare mahnire. I-am explicat eu ce face dusul, exemplific pe mine, copila sa sara din cada. Alta incercare esuata!
Si tot nu m-am dat batuta! Ceva trebuia facut ca riscam sa inundam vecinii daca continuam sa o spalam in cadita in camera. Si am trecut eu la exemplificari scurte cam ce face acest dus. Si mai mai ca incepea sa ii placa. Deja voia sa-si ude si ea manutele sub stropii curgaciosi de apa.
Usor, usor a aceptat dusul, iar serile noastre de baie se lasa acum cu plansete, ca de ce o scot asa de repede si nu o las sa se zbarceasca pielea pe ea de stat in apa.
Acum Mariuca mea vine singura la baie si daca pornesc dusul pt orice altceva decat spalat, se lasa cu escaladari de cada, sa facem baie!!! De ce nu facem baie mereu? De ce doar seara? Ziua nu avem voie?

3 comentarii:

Anonim spunea...

E totala Mariuca....e totala! :)))) In ghiuveta de la baie nu ati incercat? Noi asa am intermediat trecerea de la cadita din camera ...apoi ghiuveta baii , cadita in cada si ultima , cada mare...unde , nu-i asa? , este ca la piscina , poti sa sari in cap de pe marginea cazii , ca te salveaza Barbie scufundata sub spuma facuta de samponul turnat cu generozitate....asaaaa , vreo juma' de sticla de sampon! :))))))

Loredana spunea...

Noi mai facem si ziua cateodata. Asa, de drag...

Unknown spunea...

Ana, acolo se spala bucili :)) Ii place teribil, mai ales ca poate lua de pe etajera tot ce pofteste, eventual tot odata :)))
Acum e inebunita in cada, dar nu vrea sa stea jos. O pisca ceva de undeva. Am incercat cu diverse. Apa multa in cada mare o cam sperie, asa ca deocamdata e fara spume