Social Icons

vineri, 6 august 2010

2 ani

Atat se implineste azi de la marea cumpana prin care a trecut sotul meu.
In urma cu doi ani am plecat impreuna cu fratii si cumnatii lui in plimbare la Lacul Rosu si printre altele sa facem si un gratar. Am vizitat si ne-am pozat cat am putut dupa care hai sa potolim urlatorii din stomac. Responsabil cu focul: domnu` M. Si cum lemnele se incapatanau sa nu ia foc, s-a gandit el in mintea lui creata uneori, ca ar fi mai bine daca ar turna putin diluant. SA NU INCERCATI ASA CEVA! Pe el era sa-l coste auzul si vazul. S-a ars pe fata, pe partea stanga. Arsura urata de gradul III. 
Am plecat intr-un suflet spre un spital si am ajuns la Bicaz unde un medic ginecolog l-a curatat, i-a facut o injectie si ne-a trimis mai departe la Piatra Neamt, spunandu-ne ca atat a putut face el. La Piatra am stat jumatate de ora, ne-am trimis numai la usi inchise, la doctori care erau plecati la masa si dupa pauza de masa au plecat direct in concediu. M-am razbelit cu niste asistente pe acolo si am semnat ca nu vreau sa mai raman, scriind un cearsaf de observatii. 
Intr-un final am ajuns la Iasi, la urgente, unde a primit cea mai buna ingrijire. Acolo am aflat ca a fost la un pas sa i se sparga timpanul si sa-i fie afectat ochiul stang. Trei zile a stat internat, i s-au facut investigatii peste investigatii, mi l-a dat acasa cu reguli foarte stricte si precise. Medicatia primita, in special unguentele mai mult rau ii faceau. Se uscau, prindeau pojghita, crapau si sangerau. Si atunci am decis sa il dau cu miere de albine. Aflasem de pe net de asta. Doctorii ne-au spus ca o sa ramana cu semne, dar sa fie multumit ca nu e nimic mai grav. Insa cu miere de albine nu a ramas cu absolut nici un semn dar nici coaja nu mai prindea si nici nu mai sangera. Asta era cel mai important pentru noi. Il ustura teribil crapaturile alea.
Dna. doctor ce l-a avut in grija ne-a zambit cand i-am spus ce tratament i-am aplicat. Dorise si ea sa ne recomande aceasta varianta, dar cum foarte multi sunt cei care prefera sa plece de la spital cu un papirus de medicamente prescrise, cu retete una mai sofisticata decat alta, a ales sa ne dea medicatia clasica. 
 Si totul s-a intamplat de marea sarbatoare de Schimbarea la fata.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ce tragedie...bine ca ati trecut cu bine de necaz!Sanatate maxima!

Fetita Junglei13 spunea...

Important e ca s-a terminat cu bine.Sa fiti sanatosi >:D<

Anonim spunea...

Eu il inteleg pe domnu' M! Votez cu el! Si eu il fac tot cu diluant, ca n-am rabdare sa stau sa-l suflu pana prinde bine lemnele. Mai ales cand stai cu costita si micul in nas, frumos condimentate de doamnele din anturaj... Doar ca eu am o tehnica invatata din armata, pun diluant cu generozitate si apoi arunc chibritul in centru dar nu stau deasupra focului si nici pe directia vantului. Inca n-am patit-o da' nu-i timpul pierdut. Ce voiam sa zic ca domnul tau n-are minte creata, ii era foame de grozaviile pe care le-ai pregatit. Vezi, cum o dam cum o invartim, tot pe voi va scoatem vinovate :P.
Nu stiam ca mierea e buna la arsuri, eu stiam de albusul de ou. Oare cum o fi facut de nu s-a lins, eu sunt mort dupa miere, mi-ar fi fost tare dificil. Uite data viitoare cand ma ard, ca mi se intampla des, cu miere ma dau si pun un post cu inainte si dupa. Chiar asa, in poza asta e dupa arsura?
Vladen

Praf de Stele spunea...

Ce sa-i faci , necazul vine cand nici nu te astepti. Dar e foarte bine ca i-a trecut si ca nu au ramas semne !

Mariana spunea...

Of,of!
Bine ca sa terminat...sănătate sa aveți ca restul nu e o problema!
Sa fiți fericiti!
Va pup cu drag pe amândoi!