Social Icons

marți, 3 august 2010

SOC!

Protagonistii 3 copii cu varsta maxima de 11 ani si eu mergand agale pe o caldura de nesuportat. Involuntar asist la discutia lor:
Copilul 1"Woii ci par mare ai tu"
Copilul 2"Tre sa ma duca tati la tuns maine"
Copilul 3"Woi eu am paru mai mare la p*** decat il ai tu in cap"
POFTIM???? Am auzit bine????
Sa nu va ganditi ca, cuvantul cu stelute e vreo unul de genul: patrie, popor. E vorba chiar de organul sexual masculin.
Odata ce l-am auzit iesindu-i asemenea soparloi pe gura, ca din reflex m-am intors sa-l si vad. Abia imi ajungea mie la brau. Si cu un joc smecheresc de cuvinte le explica celorlalti copii despre podoapa lui pubiana. Adica la anii astia copii deja vorbesc de cat de lung si des au parul in anumite zone ale corpului. Mai sa fie. S-au saturat deja de copilarie si vor sa treaca direct la regulat si alte mojicii.
Am inteles ca a revenit moda in randul fetelor ca la 14-15 ani sa nu mai fie virgine, ca daca cumva nu au scapat ceva inauntru sunt considerate fete batrane si vor ramane neluate, dar si baieteii care abia daca le-a dat pufisorul, au asemenea probleme?
Stau si ma intreb acum: unde sunt parintii in educatia copilului? Sau probabil asa il invata de acasa. Mi-e greu sa cred asa ceva.
Sa ma fereasca sfantu de asa ceva, dar decat sa-mi aud copilul vorbind asa, mai bine ma bat singura.
 

8 comentarii:

Unknown spunea...

Nu mai tine neaparat de educatia copilului tau, cat tine de educatia copiilor din anturajul lui. Suntem intr-o lume nebuna. Degeaba iti certi copilul, il educi, il inveti bunele maniere, nu vorbesti urat in prezenta lui...caci nu il poti urmari ce face la joaca. Datorita parintilor care nu sunt interesati de educatia copiilor lor, se ajunge in situatiile astea.

Praf de Stele spunea...

Din pacate s-a schimbat mult generatia asta mica, vorbesc foarte vulgar mai ales cand nu-i aud parintii... Eu eram socata de ai mei cand faceau cate ceva la liceu, dar am un vecinas de vreo 10 ani care mi se pare de-a dreptul"salbatic" Si ma-sa zice ca are "prea multa energie" !!!

QED spunea...

Ciudat.... m-am obisnuit ca baietii de 7 ani sa-si doreasca sa sarute fete. Si numai vina parintilor este, clar. De cine-ti place din clasa? Sia lte intrebari gen. Ale lor, ale parintilor. Sunt mult mai multe tampenii pe care le fac parintii si de-aici porneste. Asta-i educatia data si anturajul. Asta-i lipsa de timp liber, in care oamenii mari isi lasa odraslele cu zilele la calculator sau la tv. Si ei au destule materiale sa invete despre.... tot. :) E de rasul-plansul.

Fetita Junglei13 spunea...

Eu ma mai scris un comentariu,pe care nu l-am terminat,din cauza de "amicii mei electrica",asa ca nu stiu daca ti-a aparut.
Eu am trecut de mult de faza asta a socului.Acum vreo 2 ani eram cu cheff si el imi spune la un moment data "fii atenta aici"
A:..dar la wc-ul baietilor ai fost vreodata?
B:-nuuu, Doamneee,daca afla mama
a:- si nici n-ai lasat vreun baiat sa iti pipaie sanii?
B:-nuuu, daca afla mama
A:... si nici nu te-ai dezbracat in fata vreunui baiat?
b....mama...
A: proasta esti,nu trebuie sa afle mama
A: dar ai mancat vreodata acadeaua vreunui baiat (asta e asa de la mine,ea spunea ceva legat de ceea ce fac beblusii,cand le pun mamele sanii in gura,numai ca sanul era inlocuit cu un organ,si nu al dreptatii)
B: Doamneee, fata nuuu,
A:esti fraiera rau.Eu am mancat deja de la doi.
Asa ca stiu senzatia aia de soc.Concluzia cu si despre educatie am tras-o de atunci,din pacate.

Anonim spunea...

Daca accepti o parere de barbat eu zic ca nu-i asa o diferenta de generatii/educatie cat e o diferenta de gen si...armament. Aia erau baieti, nu fete si pustiul in discutie folosea genul ala de cuvinte special ca sa: 1) isi epateze colegii si 2) sa faca doamnele ca tine sa aiba exact reactia ta.
Fiecare generatie de pustime a avut, adaptat la cultura si cerintele societatii din momentul ala, armea lor de scos din sarite adultii. N-are legatura cu educatia, are legatura cu revolta si dorinta de a agasa adulti. Plus, la varsta aia dorinta de a te simti barbat. Si da, oricat le-ar displacea femeilor, chestiile care te fac sa te simti pe la 11-13 ani barbat sunt injuraturile, tigarile si alcoolul. Nah, pe tine acum te socheaza sa auzi un pui zicand p***, acum vreo 40 de ani ai fi fost socata ca umbla cu camasa afara din pantaloni, acum vreo 80 ca nu te-a salutat..si tot asa. Fiecare generatie are armele ei dezvoltate pe masura ce generatia anterioara se caleste. Pe scurt, pustiul a vrut sa-si domnine prietenul si sa te enerveze pe tine si alte persoane din jur. O sa-i treaca, iti spun eu, te plictisesti repede, o sa devina rapid interesat de altele mult mai interesante, crede-ma. :) Ca vorbitul nu tine de cald si nici nu te face barbat :D.
Vladen

realbadpisy spunea...

Singura vina o au parinti..parerea mea.

Alma Gi spunea...

da... exact asta ziceam si eu sotului meu acum o ora... veneam spre casa si 2 perechi de tinerei teribilisti vorbeau foarte tare de sex... una din fete sustinea ca ea poate duce mult... ce, nu as vrea sa stiu...
pe cuvantul meu... mi-am zis ca decat sa am un copil si sa stiu ca ajunge sa vorbeasca asa, mai bine nu-l am.

Alma Gi spunea...

a, si stai ca mi-am amintit... intr-o dupa-amiaza, eram la plimbare cu catelul meu si 2 pusti de maxim 13 ani, cu cucii la vedere isi faceau treaba mica sa vada care tinteste mai departe... si era alee folosita caci duce la supermarket... halal de ei...