Nu se putea sa nu fac si ceva bun azi, daca tot am avut o zi de sauna in bucatarie.
Duminica am cumparat de la Ivanesti, unde am fost cu fanfarele, niste mere care la prima vedere am crezut ca sunt prune. Am vrut sa fac dulceata din ele, dar m-am lasat lehamite. Erau prea mici sa stau sa le curat de coaja, sa le tai cuburi. Asa ca azi le-am gasit o destinatie: placinta cu mere, insa de data asta fara scortisoara, ci cu rom.
Am cumparat un pachet de foi de placinta, spre surprinderea mea chiar bune; o singura foaie era putin rupta. Am o experienta vasta la a nimeri foi de placinta gata bucatalite. Le-am lasat de s-au dezghetat in tihna. Cat am vazut un film de la 16 la 17 si am savurat o cafea, am dat prin rindea merele.
Le-am pus cu zahar sa lase sucul lor. Dupa ce au lasat suficient suc le-am calit pana s-a evaporat tot sucul. Si ca sa nu risc sa trezesc detectorul de gaz, dupa ce s-au calit mere si s-au mai racit nitel, am turnat 25 ml de rom.
Foile de placinta le-am uns bine cu ulei, am pus compozitie de mere si am rulat la mijloc.
Am uns foile cu ou batut si am dat la cuptor pentru 40-50 de minute, depinde de puterea de ardere.
E singura poza ce am reusit sa fac. Am impartit tava si domnului M la serviciu si mamei. Acasa am lasat doar foarte putin, cat sa-mi bucur si eu sufletul.
Domnu` M mananca placinta, cozonac si alte chestii copate doar atunci imediat ce sunt scoase din cuptor. Dupa nu mai sunt bune. Asa ca i-am dat azi cam jumatate de tava. Rezultatul: sa mai faci. Stiu, dar tu cand ai sa faci sa pot spune si eu la fel despre tine?:)))
4 comentarii:
mmm! Arata delicios!!!
Si e super de aromata si parfumata. Cand mai fac te invit
Deci , la de asta FARA SCORTISOARA vin neinvitata si halesc ca porcu'...deci subscriu la ce-o zis nenea Maxu' si mai fa vo' doo tavi cu rom , ca balesc pe tastatura.
mmmmmmmmmmmmmm
vreau si euuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Trimiteți un comentariu