Social Icons

miercuri, 14 iulie 2010

Parjoale coapte

Daca azi tot am avut rezervare la bucatarie, am indeplinit o dorinta mai veche a domnului M: parjoale.
Am facut compozitia clasica, cum o stie toata lumea: carne tocata, un morcov ras fin, usturoi pisat, un cartof ras fin si stors de zeama,  oua, putin patrunjel verde, cateva felii de paine inmuiate in lapte si stoarse, sare si restu de condimente dupa gust.
Am amestecat cat de bine m-am priceput compozitia, dupa care am pornit la bibilit parjoalele. Am facut si mai mari si mai mici. Spre deosebire de celelalte dati cand pe prajeam in ulei incins, de data asta am ales o varianta mai sanatoasa, zic eu. Le-am copt in cuptor pe hartie de copt.
Regret ca nu am facut asta pana acum. Nu sunt absolut deloc uleioase, oricat le-as fi scos pe servete de hartie. Din contra lasa pe hartia de copt grasimea in exces. Pana si la gust difera, sunt mai bune, mai gustoase, mai aromate. 
Le-am copt la foc iute, cam 20-25 de minute, depinde de puterea de coacere a fiecarui aragaz, dupa care le-am intors pe partea cealalta.
De acum nu le prajesc in ulei. Nu se merita absolut deloc.

3 comentarii:

Fetita Junglei13 spunea...

Eu toate postarile astea cu si despre mancarele-am vazut de noaptea trecuta.Ei bine,mi-ai facut asa o pofta de mancare,ca imediat m-am dus sa mananc.

Veronica spunea...

Ma bucur:))

dintimisoara spunea...

Inca nu am incercat varianta asta , insa dupa cate vad ar trebui sa ma apuc si eu de parjolit parjoale la cuptor...ale tale arata demential!

A apărut o eroare în acest obiect gadget