Social Icons

sâmbătă, 3 iulie 2010

Daca nu pricepi, iti "desenez"

Stiti ca exista o anumita categorie de oameni care nu au aceeasi capacitate de a percepe si de a intelege lucrurile asa cum le intelegem si le percepem noi. Sunt persoane carora trebuie sa le desenezi, sa le explici milimetru cu milimetru, sa te inarmezi cu o infinitate de rabdare si calm pana reusesc ei sa priceapa. Ei, cam la ceva trebuie sa ma inham eu acum, sa reusesc sa-i conving pe vecinii mei sa tina usa inchisa de la intratea in bloc.
Dincolo unde am stat nu aveam interfon. Oricum nu se compara cu nimic vecinii de aici cu cei de dincolo. Daca dincolo in sambata Pastelui unul intr-un plin proces de betie si nervi ameninta ca da drumul la gaz ca sa sara tot blocul in aer, sau batai cu strigaturi ori pe la 5-6 dimineata ori pe la 23-24, ei aici abia stii ca ai vecini. Nu se aude nimica-nimicuta, doar cand si cand cate o usa metalica inchisa mai tare. Din cate am inteles de la vecina mea, dna profesoara, cu care am o mare placere sa ma conversez la un ceai, pe scara stau multi oameni cu carte, cum s-ar spune: profesori, doctori, politisti. Insa vecinii mei nu stiu sa aprecieze avantajele interfonului pe scara.
Pe langa faptul ca eviti sa tranformi parterul in buda publica pentru oamenii strazii sau orice betiv care nu mai reuseste sa te tina pe el, putem sa ne ferim de infractori. Ca slava cerului sunt destui acum si cred ca or sa se mai inmulteasca si astia.
La intrarea in scara e un loc mai intunecos, unde cand intri de la lumina puternica nu vezi nimic daca nu aprinzi becul. Dar pana la intrerupatorul si asa strigat trebuie sa faci cativa pasi. Si uite asa risti sa te trezesti cu una "In Numele Tatalui" si ajungi la spital nevinovat ca nu ai nici o letcaie in geanta si nici bijuterii pe tine. 
Dar oamenii mei culti nu inteleg aceste aspecte. Drept pentru care, asa cum am aspus in titlu, le-am "desenat" ca poate asa or intelege si or tine naibii usa aia inchisa. Si am facut doua anunturi MARI pe care le-am lipit, a se citi le-am imbracat, cu scotch pe geamul de la intrare. Cat au rezistat? Maxim 6 ore, la 8 le-am lipit, la 14 cand am ajuns acasa erau deja dezlipite. Bine ca a avut bunul simt sa il arunce la cos si nu l-a lasat in fata usii. Saptamana care vine o sa mai fac un anunt cu avantajele si dejavantajele inferfonului. Nu cred ca ii voi convinge, dar cel putin am constiinta impacata ca am incercat civilizat sa ii determin sa tina usa inchisa. Ca daca lumea nu pricepe si e atat de batuta in cap, o sa le fac anunturi in limbajul lor, ca cumva trebuie sa ne intelegem si sa reusim sa convietuim amiabil in buricul targului.

5 comentarii:

Marian spunea...

Interfonul la intrare, nu este mare lucru la un bloc de locuinte. Este mai mult de fite. Daca stai la casa, da...este bun. La bloc, poate stai vre-o 2 min pe-afara, dar de intrat tot intri. Am fost la o gramada de prieteni, care aveau interfon la scara, si am intrat fara probleme. Intr-adevar, la unii am fost intrebat de vecinii care mi-au deschis, unde merg?; iar la altii mi-au deschis vecinii usa fara sa ma intrebe nimic sau am gasit-o deschisa. Am lucrat in tinerete la o firma care distribuia pliante...intram in toate scarile, si cu interfon si fara :) Tata, avea interfon la bloc, si intram de fiecare data fara probleme.(el avea doar cheie, nu a mai instalat receptor in casa).Deci, concluzia si sfatul meu ar fi, sa nu te enervezi si sa nu mai irosesti atata energie, pentru ca nu este mare lucru.Daca nu vor, nu vor. Poti incerca si cu un tabel nominal, si sa mergi din ap in ap sa strangi semnaturi, sa stai de vorba cu oamenii. Munca de lamurire este mai complexa decat un simplu anunt pus in geam si pe care probabil nu vor apuca multi sa il citeasca :)
Imi dau si eu cu parerea, pentru ca am fost de multe ori in situatia ta(de a lua o masura in binele comunitatii)si am avut de suferit. Deci nu ma injura :P

Praf de Stele spunea...

Ma bucur ca ai parte de mai multa liniste cu vecinii la noua locuinta si cine stie ca daca tot sunt oameni culti poate ii convingi si cu interfonul :))

Anonim spunea...

Esti tare...hahahahaaa...daca tu reusesti sa convingi pe domnii profi , injineri si melitisti ca e nevoie de interfon....esti beton! Succesuri maxime!
Trecand de gluma , te imbratisez cu drag si iti doresc o seara placuta!

sarah spunea...

stii ce nu inteleg eu nici la vecinii tai nici la vecinii mamei mele,de ce doamne iarta-ma au dat bai sa instaleze interfonul daca tot nu-l folosesc?succes la convins vecinii.pupici

Fetita Junglei13 spunea...

Si daca tot nu reusesti,ia-ti o lanterna,pentru intratul in bloc.Din pacate oamenii se lasa convinsi,doar dupa ce se intampla ceva rau.