Social Icons

joi, 3 iunie 2010

Avertizare

 
Nu este vorba nici pe departe de vreo avertizare meteo sau hidrologica. 
Este vorba despre avertizarea ce am primit-o deja de la una din vecinele mele, de la noua locuinta. Sa nu credeti ca am inceput sa bat pe la usile femeilor sa ma introduc ca fiind vecina noua, poate ne vedem la o cafea. Nu-mi prea place sa fac cardasie cu vecinii. Nu are cine sa imi discute casa? Hai ma lesi, da alta treaba nu am?! 
Urcand zilele trecute scarile spre loc`sorul de nebunii ma abordeaza vecina de la 1 in legatura cu apa rece de la baie. Ii raspund ca nu am mai rezolvat nimic si prinsa am fost. Si da-i si povesteste ca vecina de la X nici nu vrea sa auda de asa ceva, ca vecina de la Y e asa. Ii spun ca nu ma intereseaza cum e lumea, pe mine ma intereseaza problema mea. Si daca nu vor, sa le fie de bine si`un praz verde le ofer. Sa stea sa astepte sa la curga apa joi si la vara. Si dau sa plec, dar ma opreste sa-mi spuna ceva.
Ce mai conta ca ma pisam pe mine si eram super obosita. Si ce credeti ca-mi spune? Cica sa am grija seara sa trag jaluzelele sau draperiile la geamuri ca se vede din blocul din fata si lumea e mare barfitoare aici, tot te discuta. Ca ea a patit asa si asa, ca lumea o barfeste. Ca eu fiind noua in bloc sigur `or sa ma barfeasca si pe mine. Ca sa am grija seara ca se vede foarte bine de la blocul din fata. Ii multumesc de avertizare si ii spun ca in "casa mea" stau cum vreau, fac ce vreau si cred ca sunt suficient de matura sa stiu cum sa ma port intr-o comunitate de oameni. I-o tai sec si plec. Si stand si meditan pe tronul imparatiei, imi dau seama ca femeia ar fi barfit si ea cu cineva, numai ca nu si-a gasit clientul potrivit.
Rade harb de oala sparta. 
Ce rea pot fi si eu uneori. Cum nu vreau sa intru in hora vecinilor si sa iesim cu semintele in fata blocului sa discutam lumea de la balcoane. 
 

9 comentarii:

Anonim spunea...

Ioiii , tu fata draga , am si eu un speciment de asta , perete in perete cu noi...ma pandeste , pur si simplu , cand vin si , al dracului , tocmai atunci iese sa duca gunoiul , sa mearga dupa apa , sa plece la plimbare , sa mature in fata usii....pfuai , ma seaca la ficati.La inceput avea tendinte de astea cu cafeluta si semintele in fata scarii , insa am refuzat-o intotdeauna...tzatzaraie curata...acum s-a mai ostoit putin.Io una , sincer cred, ca in afara de buna ziua si un respectuso :ce mai facei? " e mai mult decat suficient...si de 8 ani tot asa o tin...problema este ca atunci cand ma prind vecinele pe scara , ma tin sa imi spuna necazurile lor si nu scap , frate de el....cred ca scrie pe fruntea mea "confesor"...
No , bine ai procedat...si nu cred ca ai fost rea...Te pup cu drag !

realbadpisy spunea...

pe mine ma enerveaza babele astea acse au chef de barfa si te agtata asa si nu mai termina de vorbit....tare greu mai scapi!!!

Unknown spunea...

Ana draga, vecinii sunt necuratu uneori. Cum ii dai mai multa atentie decat merita, cum intra cu de`a sila-n viata ta. Crezant ca am scapat de babele de la bancuta de la blocul unde am stat, am dat peste altele, putin mai elevate cica, ca e de la strada ele :)))
Mai mult de-un "buna ziua" nu ma bag.
Pisy faza e ca a mea nu e baba, are putin trecute peste 30 de ani. Dar ele cu barfa, eu cu ale mele

Catrinel spunea...

"Cu vecinul ma am bine,nu ma duc si nici nu-mi vine"asta e vorba matusii mele.Cred ca in fiecare bloc este un specimen dintr-asta.La Iasi o aem pe vecina de deasupra noastra,iar aici pe vecina din stanga :)))Foarte bine procedezi ca nu le dai nas.

Anonim spunea...

Eu am noroc inseamna :P. Mie imi dau un "ignore" desavarsit. Doar pe doamna o abordeaza vecinele dar nu stiu cum decurg ostilitatile.
Mi s-a intamplat o singura data, dar respectiva avea agenda clara si am fost contactat in scop strict utilitar: I se blocase masina de spalat, mi-a vazut numele pe cutia de scrisori si a presupus ca stiu sa o repar (o fi crezut ca e in codul genetic al natiei). E de prisos sa precizez ca, cavalereste, i-am blocat-o de tot si a doua data n-a mai sunat la usa. Metoda e patentata (cam ca atunci cand spargi un pahar, o farfuriuta ca sa nu te mai puna consoarta a doua oara) si vi-o recomand calduros adaptata la nevoile dumneavoastra specifice :D.
Cat despre frica pudica a doamnei, eu i-as fi spus ca eu sunt sectant si mie imi place sa umblu la fundul gol, sa nu-mi jeneze nimic libertatile, dar nu-mi fac probleme ca-s vazut, fiindca oricum ma filmez si le pun pe net in scop educativ pentru clienti. Va asigur ca dupa asa ceva nu va mai abordeaza a doua oara.
Vladen

Anonim spunea...

Cu cat te considera mai a dracului , cu atat mai usor scapi de ele...

Unknown spunea...

Ioana...super vorba matusii tale. Si e cat se poate de buna si potrivita.
Vlad tu ai scanner pt mintile oamenilor? de unde stii ce placeri ascunse am eu?:)))) Pe bune de nu-mi place sa merg mai mult dezbracata decat imbracata prin casa. e locul meu de maxima intimitate si fac ce vreau. nu le convine, sa nu se uite.
si unde mai pui ca am stat cateva zile fara perdele la geamuri....au avut ce viziona :))))

Alma Gi spunea...

tu zici de vecina... eu pe ai mei ii stiu doar cat sa le zic buna ziua si atat... pe mine ma enerveaza tare dracarimea care mananca seminte... astazi, zau daca nu faceam si o poza... era covor de coji in fata blocului... dar la 4 jumate nu e lumina cine stie ce si nu am putut. si politia ce face? mananca si ea (ei) seminte... in fata la gradinita Motanul Incaltat, adesea se propteste un echipaj pe masina, cu portierele deschise si dai, si dai...

Lillee spunea...

:)) I-ai spulberat sperantele femeii.
O doamne dar de cand nu te-am mai vizitat...ti-ai luat si hainute noi la blog...
Mult mai bine, imi place foarte mult. Te pup!