Social Icons

vineri, 27 august 2010

Nedecis

Ieri am fost la tara, la buneii din partea mamei si ne-am gasit mai multe neamuri pe acolo, printre care si vara mea insarcinata in 5 luni. Toate bune si frumoase, am trebaluit noi cat am trebaluit si la ora mesei mama ii presoara verisoarei mele sare-n cap. Superstitii babesti ca sa vada ce-o sa aiba, fata sau baiat. Si, desi ii se spusese la ecograf ca va avea fata, dupa momentul cu sarea a dus mana la spate si cica va avea fata. Cica traditia confirma tehnologia, sa mori de ras nu alta. 
Si dintr-un ras in altul vad cum multi ochi, unii dublati si de ochelari, ma fixau. Si eu imi savuram linistita portia de varza. Se pare ca bebe va fi bun prieten cu varza, insa nu si cu carnea din ea. Si toti isi dadeau ghionturi si se uitau la mine. Si eu nimic. Si o aud pe maica`mea: "La Vero nu se stie ce va fi ca nu a facut nimic". Ahaaa. Deci asa care v-a sa zica maiculita, tu te tii de sotii. Imi pui sare-n cap sa vezi ce o sa ingrijesti. 
Si vorba cantecului: trece vreme trece si iar vad multe priviri ca ma fixeaza. Si pun mana-n cap si gasesc sare. Mamaica mea da vrei sa aduci ocna la mine-n crestetu` capului? Chiar nu intelegi ca bebeu meu nu e decis ce vreau sa fie. Inca mai sunt la masa negocierilor cu el. Stam si discutam si analizam avantaje si dezavantaje despre ce vrea el sa fie. Oricum numele le-am stabilit, desi taica`su inca mai viseaza la malai.

9 comentarii:

PiArte spunea...

Eu zic sa te decizi inaintea bb-ului:))

Anonim spunea...

Bay Veronicule , ma seaca la propriu asta cu sarea...ca si mie mi-or facut-o cand eram gravida cu Luana...ba mai mult , au invelit un ac de cusut cu coca si m-au pus sa apuc de el si de unde am apucat , cica ai fata sau baiat , adica eu am apucat de partea cu urechea acului , de aia o iesit cu gaurice , daca apucam de varful acului , se lasa cu putza...haida-de!
Mah , sanatos sa fie si tu asemeni...Pupici maximi!

Catrinel spunea...

Vero sa stii ca la noi in familie de asemenea s-au facut treburile astea si la toate ni s-a potrivit perfect.Vara-mii i-or facut si a iesit diferit de ecografie si in final a facut baiat asa cum i-o iesit cu sarea :))Pana la urma important este sa fiti sanatosi.Dormi cat mai mult,mananca cat mai bine si fa pe rasfatata ca nu mai pupi prea curand dupa aparitia bebelui cand va fi el in centrul atentiei tuturor ;)Pupici!

Anonim spunea...

Aia cu acul am priceput-o, e si logica si clara. Dar imi explica si mie cineva, sa nu mor, fereasca sfantul, prost, cum vine aia cu sarea?? De exemplu, ce trebuie sa faca viitoarea mama ca sa fie fata? Si ce ca sa fie baiat? Si 2, ce se intampla daca e influentata mama :D?
Vladen

Fetita Junglei13 spunea...

>:D< sa fiti sanatosi
Habar n-aveam de asta,pana acum cateva luni,cand o colega de serviciu,insarcinata,a fost testata la fel.Zilele astea o sa nasca un baiat.

Miha spunea...

Sa fiti sanatosi! Si sa ai o sarcina usoara! :)

Eu am scapat de superstitiile astea, ca m-am ferit sa stau cu "babele" la masa. :)))

aventoro spunea...

Sa fiti sanatosi in primul rand.

pansy spunea...

in mod decis,treci sa iei niste premii,ultimele ale verii asteia de la mine de pe blog

Unknown spunea...

Cristiana pana la urma ii las mana libera sa se faca ce vrea el/ea, sanatos sa fie.
Ana cand babili nu are treaba isi fac cu mine. Eu sa fiu sanatoasa si bebe din burta, zvarcolaciunile lor nu le bag in seama.
Ioana as dormi 23 din 24 daca s-ar putea. Cum prind un scaun liber cum ma ia cu somn. Sigur scaunele si canapeaua sunt somnoroase :)))
Vlad aia cu sarea sta cam asa: fara sa stie sau sa vada i se pune putina sare in cap gravidei. Si in functie de cum duce prima data mana se interpreteaza de catre babili satului asa: daca gravida a dus mana la nas e baiat, daca duce mana la barba sau la fund e fata. Si cum eu nu am facut nimic, o sa fie ce vrea el/ea :))) Recunosc ca am facut unei colege de serviciu si s-a adeverit. A nascut o scumpete de fata.
FJ13 mi-e dor sa te citesc dimineata la cafea insa mama lui de somn nu ma lasa. Si nici cafea nu mai pot sa beau. Te citesc printre franturi si ma oftic ca nu pot sa raspund. Nu ma ajuta neuronul :))
Miha din pacate eu am stat cu ele dar nu prea le-am bagat in seama. Multumesc de urari.
Sergiu multumesc.
Dna Pansy va rog nu trageti in artisti. Sau ma rog, femei gravide. Sunt duse si uituce rau de tot.