Social Icons

vineri, 21 mai 2010

De`o saptamana

...suntem in zugraveli, curatenie generala si alte chestii colaterale.
Asa cum am spus luni mi-a revenit greaua sarcina de a mazgali peretii cu var colorat. Cu inima cat un purice m-am apucat sa prepar culoarea. Eu preparatoarea sefa :)))) Intai am pus galben de am galbejit tot varul, dupa care am turnat o nuanta de caramiziu. Sincer nu stiam precis ce culoare as fi vrut sa-mi iasa, dar stiam ca vreau var colorat in camera. Nu stau la spital sa fie totul alb. Si amestecand eu in ditamai oala cu var, constat ca cele doua culori nu prea vor a se imbina. Parca erau doi magneti de acelasi pol si se respingeau. Drept pentru care m-am nervozat si am mai turnat caramiziu. Parca incepusera a se mai impaca una cu cealalta, dar tot asa. Am facut proba pe perete: un rand galben, unul rozaliu-rosiatic, unul galben, unul razaliu-rosiatic. Mie imi placea cum iesea, cu nuante, cu degradeuri, cu umbre si penumbre, dar consortului stiam sigur ca nu-i place. Dar imi amintesc de la nea` zugravu lu` peste ce i-a varuit mamei ca trebuie amestecat energic. Si apuca-te madame de amestecat energic. Minune: culorile se imbinau foarte frumos. Cred ca de la stropii de sudoare si-a revenit :))) Mai incerc o pensula pe perete. De data asta alta mancare de peste, o culoare-culoare, nu aratura ca prima data. Am mai turnat trei-patru picaturi de caramiziu, am amestecat iar energic si cu stropi de sudoare pe frunte si apuca-te de tavalit trafaletul pe pereti. Dupa ce dau ¾ dintr-un perete constat ca parca nu imi ajunge varul sa dau de doua ori. In urma mea ieseau brazde si brazdoaie. Am zis in sinea mea: pana aici mi-a fost, iese o super mega cacareala, dar de acum am inceput, sa dansez pana la capat. Am mai facut niste var si stupoare mi-a iesit culoarea din prima. Parca stiam exact cantitatile. Lasand sa se usuce am observat ca s-a acoperit chiar bine, iar peretii aveau o culoarea uniforma. Am respirat usurata. In 4 ceasuri am dat gata toti peretii, mai putin partea cu caloriferul care trebuia dat jos de domnul M.
Si dupa o asemenea experienta, hai sa magzalim cu vopsea si usile. Aici am primit ajutor de la mama. A  mers brici acest procedeu. Si dupa o zi atat de istovitoare hai sa dormim ca marti o luam de la capat.
Marti am inceput a colinda prin magazine cu domnu M dupa un boiler mai bun. Nu aveam centrala aici si pentru ca eu mi-s nascuta cu apa calda sa curga din perete cum ar zice bunica mea, hai ca cautam un boiler. Proprietarul avea o oarecare retinere fata de montarea unei centrale. Dupa ce am studiat piata, ne-am intors la ale noastre zugraveli, demolari si altele. Si ce-i vine domnului M in cap? Sa taie anumite tevi, tevisoare de prin casa „Nu vezi mama ca se vad naspa? Le trec asa pe aici si nu se mai vad” WTF??? Bey eu am terminat ieri de dat cu var si tu acum imi ridici iar tot colbu in cap? L-am mustruluit cat l-am ciufulit, insa el tot pe-a lui o tinea. A reusit sa ma imbarlige cu „daca la toamna ne punem centrala?” Fie si-un lup mancat de oaie. Si hai sa taiem tevi, caloriferul din camera „nu vezi ca e ciupit de rugina?” dupa ce il dadusem cu vopsea...Ei cum sa nu. Prafalaul la loc de cinste. Si cand ploua cel mai tare, ca de luni intr-o ploaie continua o tine, ma suna doamna de la canapea, ca ne-o livreze. Praf pe sus si pe jos, afara ploua de curgea apa din bordura in bordura....trai neneaca. Am curatat la foc rapid pe jos sa vina canapeaua. SUPER a iesit. Imi place nespus. Sper sa nu ma mai doara spatele de la ea. Juma` de ceas am stat si am admirat-o. Parca nu mai vazusem in viata noastra o canapea. Dar asta este a noastra, primul nostru pat cumparat. Ne-am revenit usor din vraja si hai sa continuam taierile de tevi. Cineva acolo sus, am mai spus eu, ne iubeste si ne ghideaza bine pasii. Dupa injuraturi birjeresti am rezolvat si taierile de tevi, am tras altele, am facut instalatia pentru apa calda.
Miercuri a fost zi de smotru: frecat gresia si faianta din bucatarie si baie, sters geamuri ca deh am terminat cu prafaletele, am amenajat camara, am terminat de varuit locul unde fusese caloriferul si alte marunte.
Joi primim vestea de la administrator ca din pacate la iarna se pare ca nu vom mai avea caldura, ca furnizorul de energie termica e pe duca. Stai si da-te de ceasul mortii ce sa facem. Sunam proprietarul, explicam situatiunea si ne da unda verde sa punem centrala. Horeyyy!!! Asta fiind investiatia noastra pentru un an si jumatate cat vom sta acolo. Asa com convenit cu el, banii sa se investeasca in garsoniera. Mi se pare o idee super, astfel imi creez si eu conditii mai bune. Dar deja am super conditii acolo. Deja fusesem sa vedem un boiler si eram hotarati sa il cumparam. Ne-am intors la magazin si am comandat centrala. Si ieri iar prafalete cat casa scanteiei. Sparge, taie, da gauri, `nezei ca nu merge, `nezei ca eu tocmai am lustruit totul, dar avem centrala. Am impuscat doi iepuri: apa calda si caldura. Deci am facut bine ca l-am lasat pe domnul M sa se desfasoare cu taierile si modificarile lui de tevi.
Tot ieri am anuntat ca nu avem presiune la apa rece pe baie. Si ne pune administratorul in legatura cu instalatorul din zona. Merge de verifica nea` scula ala si da verdictul: 50 ron/apartament si se repara. WHAT? Bey nene eu nu fac banu cu ciocanu. Si sa ma scuzi, e chestie de schimbat 2 piese ce costa 60 ron ambele si iti trebuie o bucata de tub de juma de metru. Deci materialele ajung maxim 100 ron. Diferenta de 150 ron merg la tine. Da brava frate: s-o-ntalnit hotu cu prostu. S-a sictirit nea` scula ca i-a dat domnu M peste nas, dar m-ai bine vorbesc cu vecinii, punem bani si executa lucrarea domnu M, ca e baiet priceput la toate. La el e mai scumpa manopera decat piesele.
Azi serbam, aniversam, petrecem si de maine terminam de tras tevi, montat toate cele ca de luni sa-ncepem catinel sa ducem bulendrele, oalele, cratitele, adica tot calabalacul.
Cam cu asta ma indeletnicesc eu in concediu :(((
 Toate cele de mai sus se inscriu in barbatismele ce le fac, ca tot mi-a ramas in minte postarea scrisa de FT13

8 comentarii:

realbadpisy spunea...

ppffaaii ce de activitate ai avut in concediu :d si cand ma gandesc ca si mie mi s-a facut de o renovare...parca mi-ai mai taiat din avant :p

Praf de Stele spunea...

Bravo voua , harnici oameni !La mine mai dureaza o saptamana Cine se apuca de renovari ar trebui sa studieze mai intai prognoza Meteo, nu ca mine ! :)) Imi pare foarte rau ca nu ai pus culoarea aia pe blog s-o vedem si noi, ca eu de exemplu nu sunt hotarata cum sa fac in bucatarie ! Cat despre canapea...s-o folositi sanatosi !

Fetita Junglei13 spunea...

Sper ca ati ajuns la relaxare deja.Sper ca si canapeaua isi merita banii.
Acum doua ierni inca aveam soba de teracota (in vara asta sper sa refac alta,chiar daca am si centrala) si trebuia curatata.Am curatat eu cosul de pe casa,dar un "meserias" mi-a zis ca trebuie dat jos capacul,curatata si apoi refacut capacul.Buuun,numai ca in ziua in care a putut el,eu aveam deja programata o vizita de doua zile spre Buzau,asa ca l-am lasat cu tata.Duminica m-am reintors pe la 23,n-anuntasem ca vin,m-am gandit ca pana mananc,pana fac o baie,se face caldura si-aprind focul si bag si niste lemne,sa se faca mai repede cald.Buuunnn si asta,numai ca in momentul in care am revenit din bucatarie,taiam fumul cu drujba,nu cutitul :)) "Meseriasul" nu lipise capacul,vreo doua ore am tinut si geamul si usile deschise,apoi toata noaptea doar geamul.Bineinteles ca am dormit in alta camera.Dimineata la prima ora combinam culori, ca peretii deja aveau o tenta de gri,cand am dat mobila la o parte am ramas uimita de diferenta.Toti imi ziceau sa astept vara,dar nu suportam.
Eu zic sa ne facem o echipa,noi, barbatele,mai sunt cateva si domnul M,ca de meseriasi s-au saturat multi.

Anonim spunea...

Si noi tocmai ce am trecut prin o mutare. E nasol da'...trece! Noi am ales sa lasam peretii alb sa para camerele mai mari. Nu postati totusi culoarea pe blog? Ca-s curios! :D.

sarah spunea...

da stiu ca esti tare harnicuta vero!!!asteptam poze cu noua locuinta dar pana atunci spor la munca in continuare.totusi nu exagera cu munca sa nu patesti ceva draguta.pupici
PS:sper ca in noua locatie sa ai vecini mai putin petrecareti si certareti ca din cate am citit fostii vecini ti-au cam dat dureri de cap

Anonim spunea...

Vero , din cate vad ati dat de capat pana la urma si cred ca ai facut o afacere beton cu investitia in casa contra locuit acolo...si daca si Maxu' repara problema pe scara , iti scoti si investitia pe var,pe bune! Bravo voua si sa stati linistiti si sanatosi in noua locuinta!
Te pup si sa stapaniti sanatosi canapeaua!

Mariana spunea...

Harnicuta fata esti!!!Spor la toate!Vin si la inaugurare daca's primita!Hai ca nu mai ai mult;si a fii asa fain!
Te imbratisez!

Lillee spunea...

Ohooo...dar ai avut ceva de munca :D