Social Icons

miercuri, 21 aprilie 2010

Lasagna home made

Tot de la boala mi se trage si reteta de mai jos. Cred ca ieri am suferit mult de tot de mi-a poftit inimioara lasagna. Mi-au placut foarte mult cele facute aici si daca tot eram bolnava love smileys, am zis sa repet figura. Insa de data asta am facut eu foile. Am furat reteta de la cumnatul meu.
Drept pentru care am sacrificat doua oua
Parca s-au vorbit sa fie unu mai mare si unu mai mic, ca la anumite "lumi" adult smileys. Dupa ce le-am batut bine cu un praf de sare, am adaugat trei feluri de faina
Nu am folosit in cantitati egale. Puteti pune doar faina alba. Asta a fost dorinta mea. Si nu stiu cate sute de grame am pus, oricum am obtinut un aluat suficient de tare si de infainat. Asta e secretul.
Am invelit coca in folie alimentara si am lasat-o in frigider timp de o ora. Timp in care am pregatit sosul bolognese sau sosul rosu, cum ii zic eu. Am sacrificat pieptul unui pui pe care l-am tocat la robot
Ce a rezultat am amestecat cu doua cepe si doi morcovei mai mici, care se perpoleau deja in doua linguri de ulei de masline pe aragaz.
Am adaugat suc de rosii si pasta de tomate si am lasat la foc mic sa bolboroseasca timp de 45-50 de minute.
Sos bechamel nu am mai facut. Nu aveam chef, dar m-am folosit de altceva si am obtinut acelasi gust.
Dupa ce s-a racit suficient coca am purces la facut foile de lasagna. Imprumutasem de la un coleg o masinarica cu dichis pentru taietei. Ca noua ne plac tare mult ciorbele cu taietei de casa.
Asta este masinica. Sanatate sa aiba al` de a inventat si a facut asa ceva. 
Pe masa infainta am intins cate o bucata din coca. Am taiat o fasie din foia intinsa si am trecut-o prin masina, de la grosime mai mare spre una mai mica
Deci dintr-o fasie cum e cea de deasupra am obtinut ditamai foia de lasagna. Am taiat bucati potrivite pe care le-am lasat sa le ia vantul timp de vreo 30 de minute pe o planseta
Si cat foile mele se zvantau eu m-am jucat si am facut niste "rame" mai subtiri
si mai groase
Am pus la oparit o oala de apa cu ulei de masline in ea unde am fiert foile.
Cand s-au ridicat la suprafata, semn ca sunt fata, le-am trecut sub jet de apa rece. Sfat dat de cumnatul meu.
Am uns o tava cu unt si am "capitonat-o" cu foi
Am acoperit cu un strat de sos rosu si in loc de sos bechamel am pus felii de branza topita cu emmentaler sad smileys
Are exact acelasi gust cu sosul alb. Cel putin pentru mine.
Am cladit frumos in tava lasagna, avand grija ca deasupra sa am sos rosu peste care am pus felii de branza topita cu emmentaler si cascaval ras.
Dupa 50 de minute de stat la cuptor
Cum mirosea bucataria mea aseara pe la 22? De-mi venea sa-i iau pe toti la bataie. Da pe cine sa bati cand esti singur acasa? Pfuaii...nu am rezistat ispitei si am ciupit o bucatica. Prea buna si delicioasa. Insa o adevarata bomba calorica. Dar ce conteaza. Mi-s sanatoasa, stau chiar foarte bine cu colesterolul, toate mi-s ok, doar o usoara anemie. O rezolv si pe aia.
Merita sa incercati macar o data sa faceti, mai ales in casa. E prea buna.


POFTA BUNA!!!

5 comentarii:

Catrinel spunea...

Foarte bine arata si imi inchipui ca si la gust e super.Masinaria aceea e grozava.
Ai un premiu de la mine :)Te asteapta pe blog.

realbadpisy spunea...

wwawww! super faina.
Auzi da cum reusesti tu sa folosesti panarama aia de taitei..ca la mine nu vrea de nici o culoare.

Anonim spunea...

Fata draga...m-ai lasat PAF! Io una, recunosc deschis , nu m-as ambitiona la facut foile lasagnei...Arata tare bine si mi-ai facut o pofta cumplita...Sa va fie de bine!

Unknown spunea...

Ioana face toti banii masinaria. Sincer iti spun. Premiul este pt lasagna asta?:)))
Pisicuta pis-pis-pis tot secretule ca foia sa fie extra-full de infainata. Si cand o bagi in masinarie tot extra-full de faina sa fie.
Anuta...mai e o portie. Chem DHL-ul?
E simplu Anuta. Floare la calcaie chiar. Faci un aluat cu oua, faina si sare si bagi in masinica. Si gata. Sosurile le stii de la canellonni.

Anonim spunea...

Masinica n-am....iar sosurile le-am cam uitat....lasa ca ma duc in urma sa vaz...Dap , cheama DHL...ca balesc....rau!