Social Icons

joi, 15 aprilie 2010

Ce-am visat si ce-am ajuns

Inca din copilarie fiecare dintre noi visam sa ajungem doctori, aviatori, printese si cate si mai cate. Fiecare varsta cu visul ei. Numai eu imi doream sa ajung barmanita free smileys.Habar nu aveam ce inseamna sa fii barmanita, dar in mintea mea insemna ceva deosebit, o meserie respectabila, ce avea sa-mi aduca un succes nebun. Mi s-a explicat cu frumosul ca nu este o meserie buna pentru o femeie, care sunt dezavantajele meseriei, eu deja ma visam barmanita. Exersam prin casa: serveam masa papusilor, curatam masa, spalam vasele. Mi-am luat chiar si o  bataita pe seama asta, insa eu nu vedeam alt job pentru mine decat barmanita.
Anii au trecut, eu am mai crescut, mi-am mai venit in fire...sau nu free smileys si a venit perioada cand trebuia sa dau la liceu. Mama si-a dorit pentru mine sa fiu profesoara. Si nu de orice materie, ci de matematica 
Numai ca Dumnezeu le aranjeaza asa cum crede El ca e mai bine pentru toti. Si am intrat la clasa de uman. Deja spre sfarsitul clasei a opta incepusem sa descopar radioul local, tocmai deschis pe atunci. Eram fascinata de viata de radio desi habar nu aveam cu ce se mananca, ca fel si cu barmanita. Prin clasa a X-a am participat la un proiect organizat de o englezoaica "Take our daughters to work"(tin minte denumirea ca si acum mai am tricoul cu care am participat) proiect prin care fiecare avea oportunitatea de a vedea pentru o zi "cu ce se mananca meseria la care visa" Imi doream sa nu se mai termine ziua, atat de mult ce mi-a placut. Si dupa acea zi am fost mai mult decat hotarata ca vreau sa fac radio. Si am facut pentru o vreme. A fost o perioada magnifica pentru mine. Am cunoscut oameni noi, am aflat o groaza de lucruri noi. Si de la dragostea pentru radio mi-am dorit sa fac facultate de jurnalism, iar tata ma dorea avocat 
Atunci mi-am exprimat punctul de vedere si am zis ca eu nu sunt copia nimanui. Fii`sa lu frate`su intrase la drept, la facultate particulara, si cum era considerata un etalon, noi toti verisorii trebuia sa ne fac avocati. Insa cum Dumnezeu stie cel mai bine ce ni se potriveste, nu am intrat la jurnalism, dar am urmat cursurile facultatii de istorie. Nu mi-a placut, dar din doua rele o alegi pe cea mai putin rea. Asa si eu, intre filosofie si istorie, am ales istoria. 
In primul an de facultate descoperisem arheologia. Imi placea intr-o oarecare masura. Insa dupa perioada de practica, deja voiam sa devin arheolog. Dar cineva a avut grija sa-mi strice si aceasta "bucurie". Acum nu regret, sincer. Si cred ca acolo a fost mana lui Dumnezeu. Cat timp am repetat anul trei de facultate am lucrat pentru un an la o casa de schimb valutar. Nu mi-a prea placut. Era doar o modalitate de a castiga niste bani. Si asa nu mergeam la cursuri, ca imi echivalasem totul. Insa dragostea pentru jurnalism a ramas vie in sufletul si in inima mea asa ca licenta am facut-o despre presa scrisa. 
Nu am fost absolut deloc atrasa spre catedra. Am predat si nu-mi mai trebuie. Eu nu inghit lipsa de respect, mitocania, lipsa de bun simt, impertinenta si alte cate si mai cate din partea elevilor. Caci eu insami mi-am respectat profesorii. Si pentru linistea mea sufleteasca am zis pas acestei meserii. Iar mama de fiecare data cand ne intalneam cu fostii mei profesorii se ruga de ei sa ma indrume spre aceasta cariera. Si toti spuneau acelasi lucru: Veronica nu e facuta pentru catedra, sa faca acelasi lucru zi de zi. Stiau ei ce stiau. 
Si intr-un banala zi de marti(ca n-o sa uit in veci) iesisem sa fumez o tigara, iar dna de la magazin mi-a aratat intr-un ziar local anuntul la un posibil job, unde se cereau absolventi de istorie/filosofie/litere, iar examenul era luni. Lucrase fata ei aici, pe alt post. Miercuri m-am prezentat la prima ora sa cer informatii despre post, mi-am facut rost de carti sa citesc. In 2 zile mi-am facut actele necesare, seara citeam din carti, intr-o zi jumate am invatat legile si luni am dat examen. Si am luat 9.5 sick smileys Cum? Aveam jobul meu? Daduse norocul peste mine? Ce am facut de sa merit asta?smileys Dar vorba poporului:"Ce-i al tau e pus deoparte"
Am asteptat perioada de contestatii dupa care m-am prezentat la munca ca era inainte cu 2 saptamani de o mare manifestare si aveau nevoie de oameni. A fost actiunea cu care m-am botezat eu si care e de fapt, actiunea mea de suflet. Si iubesc nespus ceea ce fac, mai putin partea de simpozioane plicticoase unde vin sa debiteze verzi si uscate toate mintile tulbure ale intelectualilor de la coada vacii.
Nu stiu viitorul ce-mi va rezerva, dar `oi trai si `oi vedea.

Totul a pornit de la postarea Biancai

Si pentru cei care sunt indecisi ce meserie sa-si aleaga, am, cerut parerea astrelor:

Zodia Soferului
Cei nascuti in aceasta saptamana sunt predestinati pentru meserii de conducere: sofer, excavatorist , motostivuitorist si in general tot ce are volan, manete, hamuri, haturi si spite.
In general, zodiile sunt impartite in doua mari categorii: semne duble si semne simple. Soferul insa este o zodie speciala:
este de semn triplu, adica acceleratie, frana si ambreiaj. Cei nascuti luni si marti in aceasta saptamana sunt soferi de acceleratie, cei nascuti miercuri si joi sunt de frana, iar cei nascuti vineri si sambata sunt soferi de ambreiaj. Nativii duminicali sunt soferi de duminica – stangaci, imprudenti, de-a dreptul periculosi pe drumurile publice – feriti-va de ei!
Soferul de acceleratie nascut, de exemplu, luni dimineata este un om matinal, vesel, dar buimac si zapacit. Se intelege bine cu soferul de frana, dar nu suporta ambreiajul. La randul lui, soferul de frana este de doua feluri: de mana si de picior. Soferul de frana de mana este mult mai indemanatic decat soferul de frana de picior, care este chiar agresiv . Oricum amandurora li se mai spune franari. Despre soferii de ambreiaj este mai greu de vorbit pentru ca ei sunt in general complexati si de conjunctia planetelor, dar isi porta cu demnitate volanul. Din cauza aparitiei cutiilor automate de viteza, soferii de ambreiaj sufera transformari. Sunt nestatornici, usor viciosi, predispusi spre boli nervoase. Nu va puneti mintea cu ei. Soferul de la ONT conduce masina in zbor, fredonand un cantec de dragoste , sarind pe amortizor.
Soferul se impaca bine cu: coafeza, picolita, moasa, doamna de serviciu, autostopista. Nu se potriveste cu: tinichigiul, mecanicul, biciclistul, politistul, poleiul, ceata si viscolul.
Personalitati:
* Soferi de acceleratie: Allen Prost, Bill Clinton si Coco Chanel
* Soferi de frana: Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu
* Soferi de ambreiaj : Boris Eltan, Ghenali Iudanov, Alexandru Lebed, Robocop.

Zodia Mecanicului de Locomotiva
Fac parte din aceasta zodie cei nascuti pe 16 febroarie, cei nascuti la maternitatile Grivita si Niculina precum si cei nascuti la cabinetul medical al intreprinderii de Reparatii Material Rulant din Pascani. Firi nestatornice si impulsive, nativii zodiei sunt predispusi la calatorii lungi si intarzieri mari. Cei nascuti in prima decada, cand Uranus este in conjunctie cu Neptun, au ascendentul in impegat, sunt puternici si nepasatori; cei nascuti in a doua decada, cand Pluto este la periheliu, sunt franari – impulsivi, nervosi, prosti.
Femeia Mecanic este o buna gospodina, are un simt tehnic deosebit, mama desavarsita, desi copiii sunt ai barbatului fochist.
Barbatul Mecanic este aspru, butucanos, buruienos.
Femeia Mecanic se intelege cu barbatul controlor, cu care formeaza un cuplu perfect, pentru ca la randul sau, barbatul controlor se intelege cu calatorii fara bilet.
Barbatul Mecanic se intelege bine cu femeia casier, lucru care ii aduce numai necazuri, deoarece femeia casier este nevasta barbatului sef de gara.
Cei din Zodia Mecanicului de Locomotiva ii pizmuiesc pe cei din Zodia Intercity si au incidente dure cu nativii din Soferul de Autocar.
Dictonul preferat: “Nu va aplecati in afara; e pericoloso sporgersi”.
Melodia preferata: “Trenule masina mica, unde-l duci pe Ionica, nu mai este vreo odaie, sa-l duci si pe Nicolae?”.
Personalitati: Buster Keaton, Colea Rautu, Jeanne d’Arc, Este la Torpille, Stan si Bran, Silviu Brucan .

Zodia Tamplarului
Zodia Tamplarului este aflata sub doua semne: fierastraul si rindeaua. Zodie rara, cei nascuti in ea sunt puternici, inteligenti, iuti la manie. Nu le place sa iasa in fata, ci conduc totul de la bancul de lucru, facandu-se nevazuti in nori de rumegus.
Un tamplar ajuns la maturitate cantareste dintr-un ochi cu cine are de-a face: ce lemne sunt pentru foc , din care se fac lambriurile si mai ales ce soi se potriveste pentru taburete, leagane, jilturi si fotolii. De aceea, pe Tamplar il vom gasi mereu angajat in viata sociala la serviciul Personal – actualmente Resurse Umane; iar in viata politica il vom intalni in conducerea de
campanii electorale.
Astfel, nativii din aceasta zodie stiu sa modeleze subiectul, inca din faza de “racolare” a sa:
– subiectul este taiat din mediul in care se dezvolta natural
– este descojit de coaja in care a trait
– la gater i se da o noua dimensiune asupra vietii
– cu fierastraul si rindeaua i se implementeaza noile forme in care va trebui sa traiasca
Daca aceste ultime doua unelte nu pot sa-i dea o fata noua subiectului, tamplarul are la indemana pirogravura, metoda ce nu da gres niciodata.
Femeia tamplar este o sotie devotata, impinge barbatul spre noi culmi de glorie, faurindu-i din timp atat carjele, cat si scaunul cu rotile, ce-l vor ajuta sa razbeasca in viata.
Tamplari celebri : Hillary Clinton si cei doi gemeni W.T.C. 

Zodia Carciumarului
Nativii din aceasta zodie sunt cei nascuti dimineata la 4 in conditii total aseptice, datorate alcoolului. Intrarea lor in viata coincide momentului cand Venus este la periheliul lui Marte, de aceea, aidoma zeitei nascuta din spuma
marii, carciumarul este nascut din spuma de drojdie. Cei din primul decan au ascendentul in tescovina – sunt carciumarii de fermentatie: fata buhaita, nas borcanat , burta proeminenta. Sunt meditativi, contemplativi, apatici. Cei nascuti in al doilea decan au ascendentul in damigeana: ochii infundati in orbite, mainile tremurande, fata pamantie, sunt irascibili, nervosi, alambicati.
Femeia carciumar se intelege bine cu barbatul tulburel, pe care il duce, insa el si cu zaharelul impreuna au un trai fericit si o casatorie linistita, din care se vor naste copii Samburel si Bobita.
Barbatul carciumar se apropie usor de femeia cinzeaca, mult mai tanara. La un moment al existentei sale, barbatul carciumar se va intalni cu femeia surcica. Ii va face curte, in ea va pune gardul.
Dictonul preferat: ” Hac transit gloria mundi”.
Melodia preferata: “Hai lelita-n deal la vie, ca sa bem cate-o rahie”.
Personalitati : Stalin, Caligula, ochii lui Dobrin, Nicolae Vacaroiu.

Zodia Avicultorului
Feriti-va de cei nascuti in zodia Avicultorului. Sunt multi si periculosi. Mimand preocuparea pentru aflarea raspunsului la dilema “Ce-a fost mai intai: oul sau gaina?”, ei se infiltreaza peste tot, incercand sa intre in zodiile ierarhice superioare, ale ciobanului, porcarului si vacarului. Odata infiltrati in aceste zodii, e greu sa-i deosebesti pe avicultori de ceilalti pentru ca, paradoxal, cu totii au creiere de gaina.
Nativii in avicultor, popular numiti gainari, isi descopera adevarata vocatie abia dupa majorat, cand, scapand de munca in incubatoare, pot in sfarsit pleca la vanatoare de portofele, posete, pasapoarte, carti de credut si mici violuri in grup. Aceasta face ca viata gainarilor sa fie plina de riscuri, de aventura, deseori fiind prinsi si interogati de le merg fulgii.
Gainarul are ascendent in zodia vacarului, fiind obsedat de ideea ca daca toata viata a furat cate un ou, oare cand va reusi sa fure si el un bou? Este o fire vesela, foarte sociabila si generoasa; de sarbatori da intotdeuna la rate. Din pacate, este bolnavicios; datorita ascendentului in vacar, la tinerete il paste boala vacilor nebune, iar dupa ce scapa, spre senectute, il asteapta orbul gainilor.
Barbatul gainar nu se intelege decat cu cei din zodia lui, pe cand femeia gainar este foarte cautata si apreciata pentru calitatile supei pe care o pregateste cu migala si pricepere.
Din toate aceste motive, gainari nu vom intalni in viata politica si nici in sferele inalte ale societatii, acolo unde au intaietete nativi din zodiile superioare (a ciobanilor, a porcarilor si a vacarilor), ci doar acolo unde traim noi, nascuti din celelalte zodii.
Avand preocupari mici, cu greu poti gasi printre gainari personalitati celebre. Totusi, iata cateva: Alexandrina Gainuse, Galina Astafei, Penes Curcanul. 

Zodia Primarusului
Fata de restul zodiacului, cei din Primarus nu se nasc sub acest semn, ci sunt alesi pentru a fi din aceasta zodie. Alegerea lor se face in zile bine stabilite in ani bisecti. Cei din primul decan sunt primarusii de sector si primarusii de tara. Molateci, apatici, prostatici. Cei din al doilea decan sunt primarusii de municipiu si primarusul general. Colerici, impulsivi, peiorativi. Nu stau de vorba cu oricine.
Barbatul Primarus se intelege bine cu femeia Stampila, desi toata ziua o da cu capul de masa. O alta relatie o are cu femeia Semnatura, fata de care manifesta foarte multa consideratie pentru ca o da la toti. O mare admiratoare a barbatului Primarus este femeia Canalizare, care mereu isi revarsa dragostea fata de acesta,pe strada, in subsoluri, in baie.
Femeia Primarus este in stransa relatie cu barbatul Asfalt. Ea insa are un comportament care-l face pe barbatul Asfalt sa-i crape obrazul de rusine.
Pietrele norocoase ale Primarusilor sunt macadamul, piatra cubica si pietrele de la ghiulurile Primarusului general. Numerele norocoase sunt la inceput in procente iar apoi in dolari.
Primarusi celebri : Alexandru Ignat, Gheorghe Trifan, Victor Cristea, Nicolae Aioanei , nume mici pentru omenire, dar votate de un numar suficient de mare de oameni.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Istorie ai termina? Nu as fi crezut....si da , jurnalismul ti-ar veni manusa... :D

Unknown spunea...

Ana eu sunt stramoasa lui Stefan cel Mare :))))
Timpu nu e trecut. Visez jurnalismul noaptea.