Social Icons

miercuri, 29 august 2012

Operatiunea olita

In cartile de specialitate si mai putin de specialitate s-a varsat multa cerneala despre perioada optima de a invata copilul cu oala. Bunicii, rudele si restu au pareri care mai de care mai "minunate" si mai ciudate. Treci printre ele si alegi ce e mai bine pentru tine si copilul tau.
Prima data, Mariuca a facut cunostinta cu olita pe la 8 luni. "Asa tarziu??", se minunau multi. Da, tarziu, devreme, atunci am vrut eu si a acceptat si copilul. I-a placut, a stat, uneori facea, alteori nu. Ii dadeam mereu jucarii in jurul ei, sa ii fac sederea cat mai placuta. Dar se pare ca nu era maxima nevoie de obiecte auxiliare. Fata stia ce avea de facut. 
Si-a pastrat simpatia pt olitia. Dupa fiecare trezit o asez frumos, dam la "sine"(desene), povestim ce se intampla. Acum, uneori o fura atat de tare peisajul, are si cui semana, si uitata sta pe oala. Cand o ridic are funduletul rosu. Dar nu riposteaza, nu vocifereaza. Are si momente cand nu vrea, o las in legea ei si revin cand s-a mai calmat.
Si daca tot suntem asa prietene bune cu oala, lumea din jur, dai sa o dezvat de pampers. Sincer cred ca e cam mica, 1 an si 5 luni. Nu se cere! Cica sa o invat. O invat, dar ea nu vrea. E berbeaca, asa mi-am dorit-o. Cica sa o las doar in chilotei si daca se simte uda, nu ii va placea si se va cere. Nope! Senzatia de ud ii place maxim si nu o deranjeaza deloc. Deci asta nu functioneaza la noi.
Dar important e ca avem un ritual. 
Saptamana trecuta s-a iritat urat de tot la pasa. A dat in carne vie, cum zic batranii. Cremele nu-si faceau efectul. Ce sa fac, cum sa fac? Si imi amintesc de ce i-a zis medicul nostru de familie verisoarei mele, sa o las fara pampers. Bun! Si ce facem cu oala? Supriza! Copilul meu striga la mine "Caca!" si punand-o imediat facea. Chiar si cativa picuri, dar erau acolo. O ustura teribil bubuta. Nu am reusit sa salvez toti pipilicii, au  mai ajuns si in chiloti, dar rar. Insa, odata cu vindecarea bubutei, uita sa mai zica. Am avut si surprize mai putin placute si urat mirositoare. O data mi l-a adus in mana sa mi-l arate ca ea a facut. Am crezut ca lesin de ras. Nu a dus la gura. La al doilea incident a calcat in el. O sa aiba noroc!
Acum bubuta e vindecata complet si Mariuca a uitat sa se mai ceara. Face uitandu-se in ochii mei si zambindu-mi. O intreb de ce nu s-a cerut, de ce nu a zis, rade si pleaca. Ce sa-i fac?  
O mai las cateva ore pe zi fara, dar nu prea mai vrea. Cica sa insist? Cum? La ea cu insistenta mai rau faci. O pot face sa nu-i mai placa deloc. Stiu sigur si precis ca nu se ma marita cu pampers la fund, dar acum refuz sa o chinuii cu cerutul. Cere altele oricum!
O sa mai incercam mai tarziu!

1 comentarii:

Catrinel spunea...

Bravo!Nu te lua după înţelepţi şi fă ce e mai bine pentru voi.
Pentru bubuţe urâte la funduleţ eu am folosit cu mare succes Actovegin, care nu ustură, cicatrizează şi calmează usturimile.
Vă pup cu drag!