Social Icons

joi, 16 decembrie 2010

Amestecate

Discutie:
Eu:"Ce sa mai fac de mancare?"
El:"Pai...nu stiu"
Eu:"Nu am auzit de acest fel de mancare, tu ai auzit?"
El:"Nici eu"
Eu:"Si atunci ce facem?"
El:"Pai...vedem noi"
Si plecam sa cautam carlige de rufe. Si cum acolo sus cineva aseaza lucrurile frumos pentru noi, ne-a lovit pe amandoi inspiratia cum se face mancarea "nu stiu" :)))
Am cumparat o varza si niste scarita afumata. Varza am spalat-o, bibilit-o si am tocat-o frumos. Costita am perpolit-o putin in suc propriu. Si ca sa nu iasa o banala varza cu costita, ce-mi vine in minte?! Ia s-o fac eu intr-o oala de lut la cuptor. Oare ce-o iesi?
Inainte
Dupa
Gustul? Total deosebit de cea facuta in oala normala. Varza efectiv se topeste in gura, iar carnea nu mai sta pe os. Nu mai e nevoie sa mesteci, poti inghiti direct, asa de bine ce s-a facut.
Si domnisorica chiriasa a poftit ceva dulce. Eu cand aud cuvinte de genul:"ceva", "nu stiu" ma apuca zbenga. Si incep sa caut acel ceva dulce care sa-i starneasca interesul. Si a reactionat la asa ceva. Si de unde sa iau visine draga mea la ora asta? Sau esti si tu putin anapoda, ca taica`tu?! Si tot ea mi-a amintit de visinile ce au ramas in sticla, cum am facut visinata. Te-ai imbata, nu stiu sigur, o sa ma numesc mama denaturata ca imi imbat copilul inca din burta, insa din alea am pus. Noroc ca nu s-au alcoolizat foarte tare, iar la cuptor le-a iesit taria. Ziceai ca sunt atunci culese. Si ne-am scrofit amandoua cu jumatate de tava, tati a primti si el , iar buni a primit o portie infima :)))) Dar nu s-au suparat, Mariuca sa fie sanatoasa.
Se vede si dulceata, da? Ca pe un fund de borcan zacea niste dulceata de visine zaharisita ce nu o mai dorea nimeni. Si am sacrificat-o pentru tarta.
Simplu si elegant de facut. Nu dureaza mult, nu e cu timpi morti de asteptare. O sa incerc eu un giumbusluc sa fac si daca iese, o sa ma dau rotunda si aici. Nu ca nu as fi suficient de rotunda si asa :)))
Si de cand am facut eu aceste bucate a mai si nins la noi. Intai putintel asa, apoi tare si mai tare. Ieri ningea ca in povesti: cu fulgi mari si repezi, pufosi si prietenosi., nu se striveau de fata. Am facut si poze, slab calitative

4 comentarii:

Ninulescu spunea...

M-a dat gata varza asta a ta... cind am vazut-o am intrat in transa..m-am trezit dupa 2 ore si mi-am dat seama ca lingeam monitorul :(

Anonim spunea...

Vero, arata grozav, cum faci oala din asta de lut?
Vlad

Unknown spunea...

Ninule intr-adevar a iesit foarte buna. Eu am lins oala la final
Vlad, oala am primit-o de la un mester olar. Daca o sa mai vii la anul in tara, insa dupa septembrie, iti iau si tie una.

Anonim spunea...

OOooo vreau! Sarutmana! Pai am sa rup guri cu asa o oala! Dar dupa, am sa-ti cer si retete sau macar regim de coacere. Ca eu stiu ce-mi spuneti voi, doamnelor, nu pot sa improvizez ca iese iad.
Hehehe, uite Vero ca am gasit trocul! Tu faci rost de oala si eu iau niste chestii de decorat prajiturele sa faci cu Marusina ta prajituri colorate :D.
Vlad