Social Icons

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Vichendareala

La mine de vineri e deja week-end. Chiar daca am stat cu copii de la dansuri aproape o ora dupa program, ajunsa acasa eram atat de odihnita, incat am purces la confectionat ceva de`ale gurii.
Si cum primisem observatia ca nu am mai facut de ceva vreme iahnie de fasole, am purces la indeplinit dorinte marete. Ca deh, sotu nostru, sefu casei. Asa ca am pus la fiert niste parsolici albe. Am facut si o inaduseala de ceapa cu pasta de tomate sa pun pe deasupra. Si rezultatul:"Multumesc, sunt foarte bune!"
 Si cat au fiert ieri parsolicile, mi-a trasnit ideea unei musaca. Dar cu ce? Asa ca am facut inventarul in frigider si am incropit si o musaca. Am fiert cartofii in coaja, ca cica au mai putine calorii si am facut un fel de piure cu un tub de branza topita cu smantana si un pahar de smantana.

 De prin congelator am pescuit fel si fel de carnaciori pe care i-am "cubuletit" si i-am calit cu vreo 3 cepe si o lingura de pasta de tomate.

Intr-o tava unsa cu unt am pus jumatatde din piure, compozitia de carnaciori, a doua jumatate de piure, iar pe deasupra am pus un pahar cu smantana in care am adaugat cam 150 gr de branza sarata de tara. 
 Si la cuptor vreo ora si jumatate, la foc mic. 

Asta este rezultatul:
alaturi de calificative maxime si "vai ce buna e, are un gust deosebit". Normal ca da, ca doar are branza de care nu-ti place tie, carnati din aia de care nu te atingi nici daca iti ghioraie matele de foame. De asta e asa de buna. Dar el nu trebuie sa stie chiar toate secretele mele cucinaresti.
Iar azi, vichend in toata regula, mi-a casunat briose. Si am facut o ciudatenie de briose de zici ca-s mucegaiate. Si asta din cauza bombonicilor ce le-am adaugat. Dar sunt foarte gustose.
Cu fineti, Ana e de vina, nu ma certati pe mine
Si cu gem de caise
Si sectiune, doar cu fineti
Si maine suntem invitati la mama, la o raciturica de pasarica :))))))

5 comentarii:

Anonim spunea...

Briosele alea m-au facut sa balesc... arata bine si mie nu mi s-au parut deloc mucegaiate...nu bagi prastia in functiune? :-D
Pentru maine , te rog ,transmite-i ganduri bune de la mine mamanului tau si multa sanatate!
No , sa aveti seara placuta si duminica frumoasa!
P.S. Am bagat la cap treaba cu musacaua...buna idee!

Unknown spunea...

Anuta briosele s-au inverzit nitel de la bombonici. Si nu stiu de ce verde, ca bombonicile erau diverse si multicolore. Dar au un gust....te dai de-a dura.
Multumesc de urari pt mama. Iar au luat-o gandurile negre. Vineri merge la control si se gandeste la nebunici.

Anonim spunea...

Misto arata! Si noi am decis ca facem niste briose azi, dupa care le exilam la slujba doamnei si stapanei :D. E aroma de briosa in aer...
Asa-i cu bombonelele, colorantii astia alimentari sunt tare perversi :D. Mie mi-o trag de vreo 3 saptamani in coace :P.
Vlad
P.S: ti-as traduce eu din barbateasca in romaneste ce inseamna "are un gust deosebit" dar dupa aia ma moderezi si ma fugaresti pe blogosfera ca sa ma linsezi. Si nu singura, ci cu sotul, fiindca l-am desconspirat si nu se face. In plus daca afla si nevasta-mea ce inseamna??

Blindius spunea...

De vineri e weekend pt mai mulţi,ca să ne lăfăim mai mult.
Când eram în liceu aveam o vorbă : miercuri noaptea e gata,joi ne pregătim pentru vineri şi de vineri nu mai venim până marţi.

Ninulescu spunea...

Arata super, de fapt tu si Ana Maria ma omoriti cu zile cu mancarile voastre :))