Social Icons

luni, 31 mai 2010

Aproape de final

Cand m-am intors si eu din concediu, hop e greva. Nu e din aia cu ieseala in strada. Cica stam in birouri si nu facem treaba. Inteleg.
Si daca tot nu muncim, am zis sa termin de povestit de`ale zugravelii mele. Ramasesem la ziua de joi cand am ridicat iar prafaletele in cap cu montatul centralei. Dar asta e mizilic pe langa ce a urmat. 
Vineri, in ziua de serbare a Elenelor si Costicilor, trebuia sa vina niste nea` caisi sa-mi faca instalatia de gaz pentru centrala. Trebuiau sa vina de la 10. Noroc ca nu m-am dus  la noua locatie si sa stau a fraiera acolo, am stat si m-am delectat cu bloggurile. Intr-un final ma suna domnu` M pe la 15 ca trebuie sa ajunga si indivizii. Si 15 s-a facut 16.30. O ora si jumatate de stat cu coatele pe geam si de admirat fiecare masina ce trece pe strada, fiecare conducator auto sau pasagerul din dreapta. Mi se lungisera ochii si urechile de atata asteptare. Intr-un final vad masina pe geam si incep sa mai imi revin in fire. Ajung domnii in casa, raman mirati ca aveam totul pregatit, ei doar sa se apuce de treaba. Numai ca cel ce trebuia sa faca instalatia era rupt in cap de beat si o dadea din colt in colt ca  unde isi lasa ei sculele? Pai stai nene ca nici nu le-ai adus sus si tu deja te gandesti unde le lasi? Ca vreau azi sa-mi faca instalatia?! Nu nene vreau sa mi-o faci ieri, poti? Ca de fapt ce trebuie sa faca el nu dureaza mult, dar oricum nu termina azi. Nici nu ai inceput si deja stii ca oricum nu termini azi??? Ca de fapt treaba lui nu dureaza mult, dar cei de la domnu` M de la serviciu taraganeaza treaba. Si incepe omu meu rupt de beat sa arunce cu minciuni gogonate in serviciul lu` domnu` M. Il las sa se desfasoare ca nu puteam interveni in asa proces creativ si ii spun ca sotul meu lucreaza la firma cu pricina. Si printr-o minune parca ii iesisera aburii din cap, ii trecuse si betia. Cel care era cu el s-a socat si el. M-au enervat strasnic de mult. Imi venea sa le spun ca daca nu au chef de lucru sa-si care cururile din casa si vorbesc cu directoarea sa-mi trimita alti oameni. Si cum cineva acolo sus ma iubeste, pe nea` soferu il suna chiar directoarea. Pfuai sa vezi circ pe ei: isi dadeau telefonul de la unul la altu care sa raspunda, ca ce ii zice, ca de ce au ajuns asa tarziu. Dupa ce dau o nota explicativa scurta prin telefon, le spun ca pot pleca ca si asa nu e in stare sa faca doua paie cruce si sa vina cand se simt in stare. Le deschid usa si le arat scarile. Am lasat dracii de pe craci  in noua locatie si am plecat la petrecerea Elenelor si Costicilor. 
Sambata dis de dimineata hai la trebusoara noastra. La 8 fara un sfert cei cu instalatia erau la noi la usa, in conditiile in care ei nu lucreaza sambata. Aceiasi indivizi, de data asta treji. Cand l-au recunoscut pe domnu` M s-au facut ROGVAIV la fata. Cu capetele plecate si-au cerut scuze. In trei ore aveam instalatia facuta. Dura si mai putin, dar oamenii nu aveau pornirea necesara. Domnu` M stiindu-i ce figuri sunt i-a cinstit cu ce si-a dorit fiecare. Brici au mers. Am stat si m-am minunat: cum pana mea sa nu poti fi in stare sa-ti faci treaba daca nu bei macar 50 de ceva? Asta pentru mine se numeste dependenta. Mi s-a intors stomacu` de cinspe mii de ori cand pe fata cand pe dos. Nu mai povestesc cum s-au transformat peretii unde au sudat. Imi venea sa-i iau in suturi si sa matur scarile cu ei. Le mai spuneam sa fie mai atenti, de unde. Bine ca i-am vazut iesiti din casa si apuca-te cucoana si smotruieste totul de la zero. Adio curatenie de facusem timp de-o saptamana. Da iar cu var, sterge usi, gresie, faianta. `nezei ce erau la gura mea. Noroc ca domnu M nu a comentat nimic cand il puneam la treaba. A tacut si a facut. Si dupa o zi istovitoare noaptea a fost una super odihnitoare. 
Duminica nu am putut sta linistiti asa ca incet incet am inceput sa caram maruntisurile: pahare, vesela, borcane si altele. Deja in sufletele noastre se instalau alte sentimente, alte trairi, chipurile noastre incepeau sa capete alte trasaturi. 
Luni, de Rusalii, l-am arvonit la treaba pe al meu tata si hai sa caram. Am facut o cruce mare si am cerut iertare Celui de Sus ca muncesc in zi de sarbatoare, dar era si domnu M liber si tata. Era super oferta si nu puteam sa o ratez. La un moment dat nu mai aveam unde sa le punem. Drept pentru care am sistat caratul si am inceput amenajatul. Si incet incet incaperea prindea alta culoarea, alt contur. Era altfel. Vorbise domnu` M cu cineva sa aducem dulapul, frigiderul si masina de spalat. Numai ca sa ne poate aduce noua toate astea, domnu avea nevoie de o cheie care sa descuie un garaj sa ia masina. Si detinatorul cheii avea telefonul inchis. `nezei ca ce lume neserioasa, ca eu scosesm frigiderul din priza si se dezghetase. Dar pana la urma am zis ca luam un taxi papuc si asta e. Si ma repet si o sa ma repet mult de acum in colo: acolo sus cineva ma iubeste si tine cu mine. Dat fiind faptul ca de unde am stat doar trec strada si ajung la noua locatie, al meu tata cu un unchi de-al meu, cu domnu` M si cu un coleg de-a domnului M au trecut strada cele mai sus mentionate si m-am trezit cu ele in casa. Ca ce sa mai dau bani la taxi, ca mai bine le fac lor o cinste. Zis si facut. Am cinstit oamenii, i-am omenit dupa care i-am dus si acasa ca noi aveam intalneala cu nasii, sa-l serbam pe sarbatoritul restantier. Toate bune si frumoase, pana la intrebarea: diseara unde dormim? Aveam doua case si nu stiam unde sa dormim? Sa mori de ras si nimic altceva. Eu bateam sa dormim in noua locuinta, domnu` M voia sa dormim la vechea locuinta. Nasii ne arbitrau de pe margine. Meciul s-a terminat indecis. Insa pe drum ii reamintesc domnului M ca in urma cu doi ani, cand inchiriasem apartamentul din care tocmai ne-am mutat, prima seara in care am dormit acolo veneam tot de la ziua nasului, tot de serbarea Elenelor si Costicilor. Si il imbunez pe domnu` M si zice si el cu tragere de inima ca dormim in casa noua. Horeyyy!!! Ce daca nu aveam perdele la geamuri si apa calda sa curgea din perete inca. Facusem dus dincolo, asa ca am pus intr-o geanta o patura, periutele de dinti si cele necesare pentru menajul de dimineata si hai. A fost prima seara cand am dormit pe noua canapea. Dimineata am realizat ca nu ma mai doare spatele cum ma durea de la patul de dincolo.
Marti am avut alte ajutoare si am smotruit casa de la cap la coada, iar miercuri am luat tot calabalacul si de la 17.30 oficial nu mai stateam dincolo. Si facusem si curatenie la celalalt apartament. Asa am considerat ca e de bun simt. Am muncit eu destul cand ne-am mutat acolo si unde ne-am mutat aici. Am zis sa fiu totusi o doamna si sa las curat. Ma bucur ca am plecat in conditii amiabile, fara certuri si ochi suciti pe dos. E bine sa lasi loc de "buna ziua" peste tot.
Mai am de pus la punct balconul, dar asta in timp. Nu intra zilele in sac
Diseara o sa pun si poze. Cam asta e povestea mutarii noastre.


8 comentarii:

Anonim spunea...

Valeleeeeeuuuuu , tu fata draga , apoi nici Kuntakinte nu o muncit in halul asta pe plantatie , asa cum ai tras tu...Dar cine e acum multumita si fericita? Eee? :D
Cat despre dependenta...mama ei de beutura...'geaba ti s-o facut rau , oamenii aia is de facut mila...am avut si eu unul la usa , care dimineata se spala cu tuica si vodca pe dinti...fereasca sfantul!
No , sa va fie de bine , dragilor ,la casuta noua...

Unknown spunea...

Ana draga am tras o munca ceva de groaza. Dar se merita, sincer. Acum le iau usurel pe restu ce mai sunt de pus la locul lor.

Anonim spunea...

Meriti o pauza si un premiu....mister M nu sesizeaza asta? :D

Fetita Junglei13 spunea...

Sa fiti sanatosi.Sa fiti fericiti in noua casa si acum e timpul pentru relaxare.

Praf de Stele spunea...

Dar chiar ai muncit foarte mult ! Dar bine ca a trecut si acum sunteti instalati,.E bine ca nu te mai doare nici spatele :D de la canapea.Sa aveti noroc si sa fiti fericiti in casa cea noua.

Unknown spunea...

Ana e devreme acum sa vada asa ceva?
FJ13 si Praf de stele multumesc mult

Vlad spunea...

Respectele mele ca ati stiut cum sa-i luati pe tantalai :P . E si asta o arta. Iar treaba cu cinstitul e reflex Pavlovian, asa functioneaza la mesterii in Est neuronul. Bagi trascaul, merge mana. Nu-l bagi...cam tremura.
Eu acum ii inteleg si pe ei fiindca una la mana aveau oamenii nevoie de curaj (c-ati bagat frica in ei :D ) si a doua la mana e treaba tare plicticoasa.
Dar ce conteaza: ati luptat si-ati biruit! :P

Unknown spunea...

Vlad daca i-ai fi vazut cum nu erau in stare sa tina o bara de juma de metru in mana de la cat de beti au fost. Tremurau ca un rahat pe o varga. Cum au cinstit ceva, pardon....altfel le mergeau mainile.
Bine ca am izbavit cu ei.