Social Icons

miercuri, 13 iunie 2012

Dupa vot

Ati mers duminica la vot? Daca da, sper ca ati ales ce e mai bine si ce va reprezinta. Daca nu, sa va fie la obraz si sa nu aveti tupeul sa iesiti cu gura inainte ca X nu a facut, cand tu nu mergi sa faci ceva ca X sa nu te  mai reprezinte. 
Pe mine nu ma pasioneaza politica asa la sange. Daca ar fi dupa mine, nu ar trebui sa existe partide politice, ci doar oameni interesati de cei din jurul lor si care odata ajunsi in functii de conducere, sa faca tot ce la sta in putinta pentru concetateni, pentru urbe, pentru toti. Nu unii sa "Continuam impreuna", nu "Primarul copiilor si al mamelor"! Astea sunt doar 2 sloganuri electorale ale unor candicati de la mine din oras.
Simt ca ma sufoc cand vad rezultatele de la alegeri. Din doua rele, s-a ales un rau care e la fel de rau ca si celalalt. Din pacate eu nu pot sa mai am incredere si vreo speranta de bine pentru cei care s-au transformat din portocaliu in verde, probabil sa se confunde mai usor cu alte partide care au de la bun inceput drept culoare reprezentativa verdele. Dar nici cei rosii nu reprezinta o solutie viabila! 
Dar eu mai cred si asa, ce conteaza cine ne conduce, vreau sa FACA ceva, orice, dar sa fie bun, durabil, de calitate, nu mult si prost, normat. Si daca eu vreau ceva sau "gasca" mea de prieteni, sa mergem pana s-o plictisi cel ce ne conduce, si sa-i inaintam adrese, cereri oficiale sa faca si pentru noi ceva. 
Daca vrem schimbarea atat de mult, ea trebuie sa porneasca intai de la noi. Trebuie sa nu mai fim atat de delasatori, sa ne culcam pe-o ureche, sa nu ne pese de ce se intampla in jurul nostru, sa nu luam atitudine atunci cand e cazul. Stand acasa si asteptand sa ne pice din cer o para mare si dulce e mai usor!
La voi cum e dupa vot? E mai bine sau mai rau?

0 comentarii: