Social Icons

duminică, 9 octombrie 2011

Sistemul lui cur prajit

Ieri dimineata Mariuca ardea, temperatura 39. Wowow. Si dintr-o data se aprind sirenele. Nu ma confruntasem niciodata cu asa situatie. Sun pediatru. Nu raspunde. Simt ca iau foc si eu. Dar nh, e si el om si la fiecare e week-end. Dar e pediatru totusi, e toamna de acum si copiii sunt expusi la diversi concrobzauri. 
Deschid sa vad garzile din spital. X la pediatrie si Y la neonato. Habar nu am cine si cum sunt, dar bine ca nu e "Fata lu` tata" sau un tembel care oricine ar veni, chiar si cu ceva minor, el interneaza. Sun din nou la pediatru, raspunde. UUff ce usurare. Explic situatia, el calm ma sfatuie ce sa fac, imi spune ce sa-i dau si ne vedem luni ca el e plecat. Nah tot e bun ca am dat de el.
Dau antitermice si intr-o ora temperatura era deja 38. De la dinti nu face temperatura asa mare, am aflat mai tarziu, ca eu tot speram sa fie asta cauza.
In acest timp naucesc o verisoara cu telefoane sa-mi dea detalii despre cei doi medici de garda si sa ma ajute cu alte sfaturi utile in astfel de cazuri. 
Si plecam la spital sa o vada totusi un medic ca e mai bine asa. Sun din nou verisoara sa roage pe tanti asistenta sa fie blanda cu Mariuca, ca de nu mama iei ii va da un croseu de stanga, al` de dreapta fiind mortal :)) Si la noi in Romanica daca nu dai bani de la inceput sau daca nu pune cineva o vorba buna pt tine, e cam naspa, aiurea, cam nasol.
Ajungem la spital. Bat frumos la usa, nu raspunde nimeni, dar asa e la noi, mai greu cu bunul simt si politetea. Indraznesc sa intru si spun ca am venit cu un copil febril. Iese asistenta si din priviri ma intreaba daca sunt si ii replic imediat ca sunt vara cu Sam. Ii vine zambetul pe buze si sa astept putin ca e un copil la consultatie. Iese copilul si intram, ca asa ni s-a spus. Si ne intampina doar asistenta. Dar doctorul?? Si ma gandesc eu dupa mine ca trebuie sa fie in separeu sa-si spele mainile ca asa e normal si corect. Dar e ceva normal si corect azi? NU!
Ni se spune sa dezbracam copilul, eu pun placa evenimentelor si tot cautam cu privirea un medic. Si el ioc. Sotul o dezbraca pe Mariuca, ea riposteaza ca doar e copil , dar odata ramasa fara hainute e in mediul ei :)) Si la final, bine imbracati copilul. Cum gata? Atat? O intrebam cu privirea pe asistenta. Si ea imi spune ca dna. doctor stie de noi si va cobori de indata. Dar pe copilul de dinainte cine l-a consultat? Si asteptand am aflat ca doctorul de dinainte a plecat la fizioterapie. CUM??? Bai nene da nu esti in timpul garzii? Cum, tu iti permiti sa te fizioterapiezi cand vin copilasi la urgenta? Simteam cum iau talpile foc. Si apare intr-un doctorul. Iar la dezbracat, iar la consultat, iar pune placa evenimentelor. Si asta pt ca medicii isi cam iau peste picior mseria, isi permit fizioterapii in timpul programului, iar eu astept cu copilul febril sa vina sa ne vada careva.
Asta e sistemul sanitar, bolnav el insusi, sistem plin de medici dezinteresati, dezgustati ei insasi de lefuri, conditii, tratament din partea superiorilor.

4 comentarii:

Carmen spunea...

Ata ete Vero... eu am invata ca tre sa fac tot ce pot acasa... si in caz extrem ma car la spital... ca altfel... ma umplu si de nervi si de toate cele si copilul tot cu febra ramane... asa ca... bafta multe... si multa sanatate

g.cojocaru spunea...

...:( spitalele sunt toate la fel. din pacate. Sper ca pitica sa isi revina repede si sa nu mai aveti nevoie de medici.
Va pup!

Anonim spunea...

Of,of...imi pare rau ca Mariuca e bolnavioara!
Sistem sanitar?Of,of , may , may! :( Nu comentez mai mult si nu ma starnesc...dar , nah! Traim vremuri memorabile!

Catrinel spunea...

Acum cum este? Stiu cum e sa treci prin de-astea. Sanatate multa si sa va loviti de oamni de astia cat mai rar! Deloc ar fi ideal, dar am constatat ca e imposibil. Va pup fetelor si sa fiti ok!