Social Icons

vineri, 22 iunie 2012

Si am ajuns!!!

La Roma!!!
Din facultate imi doream sa ajung sa vad Colosseumul. Si uite ca visul mi se implineste. 
Zborul cu avionul a fost super. Primul pentru mine si Mariuca. Ne-am descurcat de minune in Romania. Privelistea de sus e de vis. Sa zbori deasupra norilor, ti se taie respiratia. Muntii inca mai aveau urme albe de zapada pe cele mai inalte varfuri. Am vazut vase de croaziere pe Adriatica. Diverse ambarcatiuni ancorate in porturi, insule si insulite. MINUNAT! Eu una am fost foarte incantata de peisaj.
Si ajungem la Roma, taramul mult visat :))) Urmez instructiunile date de sot, numai ca grupul s-a dispersat si am ramas doar cateva doamne. Trebuia sa coboram 2 nivele cu un lift. Intreaba daca ai pe cine. Si pe ce limba sa intrebi? Ele nu stiau italiana, eu asemeni, asa ca incerc cu engleza. Surpriza, nu ni se raspunde in romana, daca la asta va gandeati. Unul din cei doi domni din lift, cu un ton aspru si plin de manie, mi-a replicat in italiana, ca sunt romanca si nu imi spune cum sa ajung. Rasism si discriminare la greu. Multumesc italianule, am reusit sa ne descurcam. Intr-un final m-am gasit cu ai mei si am pornit spre casa. O placere sa conduci in Roma. Am iesit in autostrada, dar autostrada fratilor nu drum national sau cel mult european din Romania. Soseaua impecabila, lumea extrem de civilizata, nu iti ia nimeni "fata", te lasa sa treci, iti da prioritate chiar daca nu e dreptul tau atunci. Si am vazut ca stiu sa zambeasca in trafic. La noi fete acre si ciufute, nu stiu cum sa faca sa il depaseasca pe cel din fata sa ajunga mai repede la destinatie, cum sa iti iasa in fata mai usor. Lipsa civilizatie la noi.
Casele sunt superbe, vile antice si de demult. Oleandri peste tot, toti infloriti care mai de care in culori mai frumoase si mai parfumate. Strazile par atat de inguste si stramte ca te miri ca incap 2 masini una pe langa cealalta. 
Sa ma mai dezmeticesc putin si va mai povestesc.
Intr-un cuvant, E SUPERB. Cred ca va fi o vacanta de vis!!!!

PS. Cand am inceput coborarea, Mariuca s-a apucat sa-l strige pe taica su ceva de nedescris. Intre ei doi e o chimie impecabila si asta imi place MAXIM, ca doar asa ne numim:)))

3 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Distractie maxima si muta-i spre...origini pe idioti. Sa vi curand cu povestea doi! :))

Bibi spunea...

Buna..ai scris mai demult o postare cu niste paste puse la cuptor cu telemea, ai putea sa imi zici daca ouale trebuie batute cu totul sau numai galbenusul?

Unknown spunea...

Bibi, batute!