Social Icons

luni, 4 iulie 2011

Promotia "Respins"

E grele tata. Da rau de tot.
Dupa cum bine stiti s-au afisat rezultatele la examenul de bacalaureat. Peste tot numai despre asta se discuta. Rezultatele sunt catastrofale. Vina a cui e?
Parerea mea, si eu pot sa-mi exprim INCA liber propria opinie, nu numai presedintele, e ca vina apartine tuturor, dar absolut tuturor celor implicati: elevi, parinti, cadre didactice, ministru. 
Elevii normal dau vina pentru aceste rezultate extrem de slabe pe profesorii corectori. Oare ce-o fi avand acel profesor cu odorul lu mami si a lu tati? Oare nu i-o fi placand scrisul lui? Sau poate nu i-a placut culoarea cu care a fost scrisa lucrarea. Nu fratilor, profesorul nu a avut ce sa corecteze pentru ca odorul nu a scris nimic care sa aiba tangenta cu subiectul. Sau daca a scris, a scris insuficient sau incorect. Dar daca odorul se simte nedreptatit si aici cred ca 99,99% din cei care au picat examenul de bacalaureat, au putut depune contestatii. Dar putine sunt cazurile in care diferenta in plus sa fie cu adevarat mare. De cele mai multe ori notele mai scad, asa ca dragi odorasi, v-ati luat-o-n freza cu asta.
Am auzit azi pe la TV o duduie revoltata rau. Nu am stat sa cercetez care ii este numele ca eram ocupata cu alaptatul Mariucai, insa duduia in cauza era atat de revoltata pe acest ministru, ca ii cerea demisia pentru rezultatele dezastruoase ale elevilor. Da nu te supara cucoana, da a dat ministrul bacalaureatul in locul odorasului?? Nu cred! Si nu cred sigur! Chiar odorasul in piele si oase, cu iPad, iPhone si alte scule si sculute nou aparute, s-a prezentat la bacalaureat si a asternut pe hartie TOT ce a acumulat in 4 ani de liceu, TOT ce a crezut el/ea de cuviinta ca i-ar trebui in viata. Asa ca, va rog calmati-va draga duduie ca vina ministrului e alta. Vina lui e ca a permis ca acesti odorasi sa fie instruiti de catre niste cadre didactice neprofesioniste, de acei suplinitori care au facut drept si predau franceza. Si sa nu ma contraziceti ca e caz cat se poate de real, caz pe care-l stiu. Da e posibil asa ceva? Profesor de franceza care a terminat dreptul sa predea la liceu? Pai asa si eu cu spaniola mea de balta, desi am terminat istorie, as putea sa predau, nu? Asta e la misto asa :))) Si tot acest paduche-n frunte numit ministru, poarta vina nesanctionarii drastic a cadrelor care la clasa au notat cu note mari elevi care in fapt au picat bacalaureatul. Imi este extrem de greu sa cred ca la clasa esti de 10 sau 9, hai cel putin 7 si la bacalaureat sa iei 3,55 sau 2 si ceva. Pai unde sunt cunostintele? S-au pierdut? Eu de as fi ministreasa, la acest capitol as sanctiona drastic.
De ce sunt de vina si parintii? Si aici o sa ma refer la cei care considera ca vina e a altora si nicidecum a propriilor copii. Pai dragi parinti de cate ori v-ati interesat de situatia la invatatura a copilului??? De cate ori ati fost la sedintele cu parintii in afara celei de la inceput de an, unde nu stiti cum sa dati pe delaturi de desteptaciune numai sa fiti remarcati si eventul propusi in comitetul de parinti?? Haa?? De cate ori ati mers de buna voie si nesiliti de nimeni sa vedeti cum sta odorul cu notele obtinute pe cunostinte. Pai dragi parinti e frumos asa, sa mergeti cu plocon la doctorul sa obtineti scutiri pentru minunatia sa odorul mamii/tatalui ca e la un pas de exmatriculare si v-ati face de rusine fata de colega de serviciu, care are copilul la un liceul rival??? Pai dragi parinti, cand venea mama la scoala intram sub pres de rusine ca ma gasea cu note mici sau cu absente nemotivate. Mama in veci nu s-a dus sa-mi ia scutire pe ochi frumosi ca eu nu am avut chef sa merg la scoala 1 zi, nu o saptamana.
Unii cer demisia ministrului. OK! Sunt perfect deacord cu asta, dar nu pentru ca odorul mamii a luat 1, adica punctul din oficiu, ci pentru ca eu una il consider total nepotrivit cu functia pe care o exercita, dar in partidul portocaliu nu conteaza competentele, ci cu totul si cu totul alte principii. Insa vreau sa-l felicit pentru pe acest ministru pentru initiativa cu camerele de supraveghere: asa s-a vazut extrem de clar care e adevaratul nivel al generatiei viitoare. Insa nu toate liceele au avut camere si aici tind sa cred ca s-a mai mers cu fituica la soseta sau in buzunarul de la spate.
Si m-a tampit rau de cap stirea ca sunt 28 de licee unde promovabilitatea este ZERO. Bai frate da aia sunt cu totii prosti? Sunt tare curioasa ce note au avut elevii de la aceste licee. Si imi trag un glont in cap daca unii dintre ei nu aveau chiar 9 sau 10. 
Si-as mai avea multe sa mai scriu pe acest subiect, insa o gazuca mica imi face din mana, semn ca ma vrea langa ea.
RUSINE promotiei "Respins"
FELICITARI celor putini admisi

4 comentarii:

Fetita Junglei13 spunea...

Exact pe gandul meu.

Ana-Maria spunea...

Veronicule , ai dreptate! Dar ,zau asa : ce te revolti matale pentru incompetenta altora? ;)
Cu ocazia acestui bac si a multor alte examene ce vor urma , se vor dezvalui tot mai mult competentele unora si studiile altora.Fiecare are partea sa de vina in tot ce s-a intamplat.Insa eu am o vorba : cine vrea sa invete , invata , indiferent de scoala si profesor!
Tzuc fetele frumoase! :)

Unknown spunea...

perfect adevarat Ana. cui ii este a invata, invata oricum, cine nu, spera la copiute

Lillee spunea...

Vero, eu vad altfel treaba.
Daca vor sa starpeasca raul, sa-l starpeasca din clasa a 8 a. Atunci e momentul. Cine nu poate mai mult, sa faca un SAM sau o profesionala. Sa ramana la nivelul ala.
Acolo ar trebui sa se taie in carne vie. Nu dupa ce a terminat un liceu. Daca l-a terminat ce mai conteaza? Si fara BAC se pot angaja in diverse functii cat de cat acceptabile si totusi care nu sunt de nasul si "cultura" lor.
Daca tot au facut liceul, lasa-i in doamne iarta-ma sa ia su bacul ala, oricum il vor lua in sesiunea a doua. Sunt sigura de asta.
Doi la mana, BAC-ul e o mizerie care nu reflecta deloc realitatea. Invatamantul nostru nu pune deloc accent pe ceea ce trebuie. In loc sa-i invete GRAMATICA, modul de exprimare, o istorie de baza, o bilogie la fel, ei se concentreaza pe opere literare de tot rahatul, pe interpretarile tuturor marilor critici literari: oare ce a vrut sa spuna scriitorul in aceasta opera? Si zbaaam, incep marii critici sa-si dea cu parerea, iar elevii sa toceasca toate aberatiile. Asta nu e cultura generala, nu e educatie, nu este o pregatire pentru viitor. Sunt niste tampenii care nu reflecta inteligenta unui om. Prin cateva examene ( probe de bac ) nu-ti demonstrezi "desteptaciunea", ci nivelul de toceala, ceea ce nu mi se pare corect. Tot invatamantul nostru e praf. Nici profesorii nu-si dau prea mare interesul, sa fim seriosi. Nici elevii nu invata, iarasi un lucru adevarat. Dar uite, iti dau un exemplu: frate'miu, micul artist, un copil de clasa a 10 a, cu rezultate mediocre la invatatura. Dar daca stai la o sueta cu el, despre orice, te face praf. Nu-l laud, dar e super inteligent si cu un bagaj de cunostinte masiv cam in orice domeniu. Si la scoala e mediocru.
Cam aici am vrut sa bat. Eu nu-s de acord cu masurile drastice de la bac si punct. Oricum e o manevra la mijloc...