Social Icons

duminică, 17 martie 2013

In rahat, fara voia mea

Duminica trecuta i-am facut Mariucai aerosoli cu un medicament nou. Spre seara i-a aparut o usoara iritatie in jurul gatului, insa am zis ca e reactie adversa la noul medicament. Numai ca in peisaj a aparut si febra. Usoara, 38. Am dat antitermic, seara a fost ok. Insa dimineata burtica, spatele, mainile erau pline de eruptie. Asa ca, incolonarea si la medic. 
Ne-a consultat, ne-a verificat si am primit bilet spre sectia de boli infectioase cu observatia de scarlatina. 
In spital, lunea dimineata e un haos TOTAL! Internari, recoltari, vizite, toate odata sa se intample, de se poate. Ne vede medicul de garda si se decide internarea, sub aceeasi observatie de scarlatina. Plecam acasa sa ne aducem bagaj de spital, fara sa ni se recolteze intai analize sau macar sa ni se spuna ca trebuie si asa ceva pana la ora X. Cand am ajuns din nou la spital era trecut de ora de recoltare, deci nu i se puteau recolta analize si duse la laborator. Si cum spitalul asta nu e prevazut cu sectie de UPU, nu ai ce face.Toti iti dau cu flit. Doar ca dna. dr. a rugat sa se ia proba de exudat si sa se duca la urgente. Restu nu puteau fi duse si ele la urgente, avand in vedere ca e un copil?? Nu, copiii nu reprezinta o urgenta!
Asa cum am zis, numai lunea dimineata sa nu vii in spital cu treburi. O nebuneala cumplita era! Si profit de acest haos, sa mai smulg ceva ore acasa cu copilul. Noi trebuia sa fim izolate, caci scarlatina e boala contagioasa. Saloane libere nu erau, rezerve nici atat. Ce m-a oripilat, e faptul ca, in acelasi salon stateau mamici cu sugari si batrani. Cum e posibil asa ceva?
Si dna. dr. e deacord cu mine, sa revin mai pe seara, sa incepem tratamentul si sa fim internate intr-un salon singure. M-am interesat in sus si in jos, ne puteam trata si la domiciliu, doar ca trebuia sa mergem la tratament la orele stabilite. Perfect! Asta trebuia sa obtin pt linistea mea mintala si pt siguranta noastra. Caci, in spital te duci cu o boala si pleci cu mai multe. Dar cum sa obtin asa ceva? Inima imi spunea ca asa va fi!
Pana seara am pus si branula copilei, am bocit amandoua, una de durere fizica, eu ca nu pot face ceva sa ii alin durerea.
Seara ne prezentam din nou la spital. Febra era tinuta sub control. Nu urcase mai sus de 38, eram ok. Tonusul ei era ok. Ni se explica tratamentul, cum, de ce, cat, pana cand. Acum sa vedem cum facem cu internarea. Acolo e ocupat, acolo nu se poate, acolo erau tigani si indraznesc sa intervin. Si fac o rugaminte MAXIMA sa fim lasati acasa, ne izolam singuri, venim la tratament. Ii explic ca daca totusi e boala contagioasa, nu putem sta in salon decat tot cu caz de scarlatina. Dna. dr. ma aproba. BUN! Si in incercarea de a ne gasi un loc singure, eu mai rog o data, daca nu se poate sa stam acasa. Si primim raspuns afirmativ. O asigur ca daca febra urca mai sus de 38,5 trecem strada si ajungem la spital. Ii spun ca m-am descurcat si cu febra 40 acasa, fara spital sau medic. Da, mi-am asumat un risc, dar am ferit copila cateva zile de antibiotic, dat asa, doar ca e febra mare, fara sa se stie de la ce. Ii este administrat prima doza de penicilina si multumim inca o data si acasa cu noi. 
Anunt la cresa ca Mariuca nu vine si ca e suspecta de scarlatina, FARA sa spun ca e luata din colectivitate. Mereu am spus ca nu se stie cauza. A doua zi, ne-am facut si noi parintii cate un exudat, sa vedem de nu avem chiar noi acest streptococ, fara ca boala sa erupa. 
Intrasem intr-o rutina de acum: casa-spital-casa. Febra scazuse, bubitele se terminasera de erupt, copila isi recapatase pofta de mancare. 
Se confirma ca Mariuca are streptococul beta hemolitic de grup A, deci facuse scarlatina ca la carte, cu a afirmat dna. dr. 
Rezultatul lui Mihai era negativ, la mine iesise ceva, trebuia sa mai astept. Pardalinca inima incepea sa imi spuna, ca eu sunt purtatoare de streptococ. Dar pana la confirmare, asteptam. 
Intre timp cei de la DSP au facut o vizita la cresa, ei autosesizandu-se; erau in cabinet, la triaj, cand am ajuns noi la spital.
Daca va intrebati unde e rahatul, o sa spun doar atat: cine mi-a citit postarea pe o retea de socializare, unde am spus ca Mariuca are scarlatina, sa faca bine si sa REINFOREMEZE asistenta sefa de la cresa, ca EU NU AM SCRIS NICI UNDE ca Mariuca a luat scarlatina de la cresa, ca nu eu am trimis DSP-ul in control la cresa, ci ei erau deja in cabinet cand noi am ajuns si s-au autosesizat; NU EXISTA nici o sesizare din partea mea, iar cine si-a permis sa divulge rezultatul analizei mele, facuta la un laborator privat, va fi tras la raspundere. 
In ce hal am ajuns??? Ce as avea de castigat sa fac reclama negativa cresei??
Voi, parsivestilor, RUSINE sa va fie! Sunteti inadmisibil de NESIMTITI! Si ma voi rascula impotriva voastra! Cu totii veti plati!

0 comentarii: