Social Icons

vineri, 18 februarie 2011

Si acum...???

Totul porneste de aici, mai exact din partea de final, unde spuneam ca psihicul e undeva la limita de supravietuire, iar el mi-a dat impulsul de a scrie despre problema mea.
Probabil am mai spus pe aici ca am decis sa-mi schimb medicul, acum pe final de sarcina. Nu stiu ce o fi fost in capul si in mintea mea, insa asa am simtit. Si se pare ca am simtit mai prost ca oricand. Din paleta de medici existenti in oras, am ales un medic tanar, incurajandu-ma ca e mai citita, mai la curent cu tehnicile si alte cele in materie de gravide, sarcina si restu. Insa dr in cauza, din diverse motive, pe unele le inteleg si le accept, pe altele nu, mi-a zis sec si transant ca nu are nici o obligatie fata de mine sa vina sa ma asiste si ca nu-si asuma responsabilitatea pe o sarcina despre care nu stie nimic, desi i-am prezentat un intreg portofoliu de analize, ecografii, morfologii si toate rahaturile. Nu stiu de ce, dar in aceasta dr tanara chiar aveam incredere sa-mi las viata mea si a copilului meu in mainile ei. Daca aici v-o prezentam pe domnisoara tripluM cu un zambet in coltu gurii, acum am o poza care m-a facut paf
Initial dr a zis ca ar fi lacrimi, insa cand a intors monitorul spre mine si mi-a vazut ochii, a motivat ca ar fi cordonul pe fata. Am simtit cum ma sfasii de durere. Oricum important e ca domnisoara e bine, cel putin asa mi s-a spus. Nu stiu eu daca mai pot simti ceva.
Si in toata harababura asta din capul meu, aflu ca ex-dr s-a interesat de mine: ce mai fac, cum imi este, daca mi-am facut titru de anticorpi, cand ar fi sa nasc. Sincer, ultima discutie cu ex-dr mi-a pus capac, am realizat ca am vorbit la pereti in tot timpul cat am stat cu ea. Si la toate astea se adauga marea dezamagire din 2008. Iar acum aflu ca si-a amintit de mine. 
Sunt total debusolata si habar nu am ce sa fac. Sa reiau legatura cu ex-dr sau sa ma las in voia sortii? Probabil unii veti spune ca exista medic de garda, insa medicul de garda va intreba cine a urmarit sarcina. Nu am cum sa spun ca e sarcina neurmarita, spitatul are un sistem informatic in care figurez cu internari, analize, concedii, retete, toate cu parafa ei. Si atunci mi se v-a spune "Sa o asiste medicul care i-a urmarit sarcina!". De cele mai multe ori nepasarea si lipsa de pasiune pentru propria meserie a unor doctori, poate ucide. Nu-mi fabric ganduri negre, insa e pe cat se poate de adevarat asta.
Ma gandeam sa merg sa vorbesc cu un alt medic, dar de acum devin traseista in ale medicilor. Sincer nu stiu ce sa fac. Sunt total debusolata si habar nu am incotro s-o iau. Nu-mi permit luxul de a ma gandi la nesfarsit, caci mai am cam o luna si Marea Intalnire bate la usa.
Ce sa fac?

13 comentarii:

Lillee spunea...

Am lucrat in domeniul medical ceva ani iar sfatul meu este sa nasti cu medicul care ti-a monitorizat sarcina inca de la inceput. Te cred ca nu iti place de primul medic sau ca ti-a vorbit nu stiu cum dar din punct de vedere medical, este cel mai indicat. Cu toate ca i-ai dus d-rei dr ( cea noua ) toate analizele si hartogaraiele posibile, iti spun eu ca nu este acelasi lucru ca si cum ti-ar fi supravegheat sarcina inca de la inceput. Majoritatea meicilor nu se baga la "sfarsit de drum" ( ca sa spun asa ) pentru ca le este frica, ar trebui sa studieze foarte mult dosarul tau intr-un timp destul de scurt si le este teama sa nu omita ceva, iar in caz de doamne fereste sa pice ei. Tot ce iti spun acum este "din interior" :)
Chiar daca nu iti place primul tau medic, el este cel mai in masura sa te asiste la nastere, crede-ma.
Acesta este sfatul meu, tu faci cum crezi. Sa ma tii la curent. Te pup!!!

Catrinel spunea...

Draga mea,incearca sa te calmezi.Nu sunt in masura sa iti ofer sfaturi caci eu am plecat la Iasi inainte sa nasc cu o luna si am nascut prin cezariana.Nu am avut doctor care sa imi urmareasca sarcina.Tot ce iti pot spune este ca sunt alaturi de tine si sper din toata inima sa va fie bine!

Unknown spunea...

Eu zic sa tragi aer in piept si sa-i faci o vizita primului doctor. Eu una mi-am ales doctorul prin recomandarile unor prieteni, am tot intrebat si apoi am ales, cred ca e cea mai buna metoda dar acum ca esti cu sarcina la final, e mai bine sa fii cu doctorul care te-a vazut toata sarcina. Sa stii ca nici doctorul meu nu m-a asigurat ca poate veni 100% la nastere dar m-a tot asigurat ca la maternitate toti doctorii si moasele isi stiu meseria. Si am constatat ca are dreptate. La Andrei ca a venit ...sucit, cu picioarele inainte, au venit nu mai putin de trei doctori, sefa de sectie si doi doctori care erau din tura dintre care unul este cel mai bun in oras, multe taie firul in patru a sa-l aiba la nastere iar eu l-am nimerit pur si simplu in tura. Pe Petrut l-am nascut doar cu moasa, doctorul a crezut ca mai dureaza pana nasc si a intrat pentru o jumatate de ora la o cezariana, pana a iesit nascusem deja de s-a mirat si el. A fost doar moasa si o asistenta si a fost foarte ok.Dupa cum vezi, situatii diferite iesite foarte bine.E bine sa te agiti sa-ti asiguri conditii dar sa nu uiti sa ceri ajutor cel mai mult de la Dumnezeu, El iti poate face toate sa mearga struna, mai ceva decat cel mai bun doctor din lume. Dupa cum vezi, situatii diferite iesite foarte ok.

Unknown spunea...

Stai ca acum mi-am amintit ca parca nu esti sigura ca vei naste naturala sau prin cezariana. Cu cezariana chiar trebuie vorbit cu doctorul nu e cu cine se nimere. Eu zic sa-i mai faci o vizita fostului doctor si pe urma te decizi, nu cred ca e o problema daca devii "traseista" de medici doar ca te poti trezi ca nici unul nu-si asuma raspunderea. E proverbul ala cu bebeul cu prea multe moase.:)))

Anonim spunea...

Cel mai important este copilul tau, asa ca nu conteaza cati medici o sa schimbi, pana o sa-l gasesti pe acela caruia chiar isi face meseria cu pasiune si caruia ii pasa cat de cat de omul din fata lui. Mi s-a facut pielea de gaina citind cele de mai sus, curaj si alunga gandurile negre!! O sa fie bine, ar fi fost bine sa ramai cu doctorul care stie totul despre sarcina ta si sa nu fi facut schimbarea acum. Ai credinta in Dumnezeu ca totul o sa fie bine, cum ziceai tu :"DD are grija de bebelusi"! Te imbratisez si sper sa ne dai numai vesti bune de acum.

Anonim spunea...

Veronicule , parerea mea este sa mergi la primul medic...Chiar daca se presupune ca sunt profesionisti si ei sunt tot oameni.In plus , cred eu , pe primul medic il cunosti destul de bine astfel incat sa iti permiti sa ii atragi atentia daca te deranjeaza ceva.Oricat de dezamagita ai fost in 2008 , cred ca impreuna ati construit o relatie de oarecare incredere.Medicul care te-a refuzat , are cu siguranta motivele sale bine intemeiate si nu ceva personal cu tine sau Mariuca.Nu cred ca ar trebui sa cauti din medic in medic , ci sa mergi acolo unde cunosti deja.
Daca exemplele mele te ajuta cu ceva , vreau sa sti ca pe Alex l-am nascut cu medicul de la urgenta , o femeie medic pe care am vazut-o prima si ultima oara in spital cand am nascut , nu m-a costat nasterea si am nascut ajutata si a fost ok,iar pe Luana am nascut-o cu medicul ales , m-a costat urmarirea sarcinii in jur de 7 milioane in 2003 , iar nasterea 100 de euro si iti jur ca n-a fost absolut nici o diferenta fata de sarcina si nasterea cu Alex.Ok , nu mai este in 2011 ce a fost in 2003 , insa daca tu ai optiunea de a alege , sper ca vei reusi sa alegi cu mintea si nu cu inima.
Sa iti dea Dumnezeu gandul bun si sa fiti sanatosi!

Unknown spunea...

Vero,offo,sa scriu si aici ce ti-am srsi pe FB...am sa -ti spun si eu patania de la nasterea lui Mihaita...sarcina,urmarita de o doctorita de la inceput...Mihai trebuia sa se nasca dupa 1 oct,dar in dimineata zilei de 25 sept,mi se rupe apa...sun doctora,zice dute lla spital vin si eu pe la 7...ajung la spital la 6.30...doctora de garda zice,urca pe masa...eu nu,imi astept doctora,la care dr imi zice,urca pe masa ca scapi copilul pe ciment...deci cu toate aranjamentele,eu am nascut cu dr de garda...daca toata sarcina a fost ok,eu nu vad de ce nu ai naste cu medicul de garda...pe de alta parte iti inteleg si temerile si e normal sa le ai....te-am sunat intr-o seara si nu mi-ai raspuns,acum inteleg de ce...hai,greieras ca o sa fie bine,nu are cum sa nu fie bine!

Lillee spunea...

Esti mai bine? Te pup!!!

Unknown spunea...

Multumesc tuturor pt sfaturi. Zic eu ca as mai ok, sa vad cum o sa fiu dupa vizita la ex-dr. Alta varianta nu-mi ramane. Noua dr a zis clar si raspicat "NU" nu fortez mana si norocul.
Am trimis antenutele sa se mai intereseze de intentiile ex-dr si mi-a zis ca ma asteapta la ea sa vb, ca nah, se apropie termenul[doh]
Sper sa ajung saptamana asta, daca nu la inceputul celeilalte.
Sunt mai mult decat constienta ca se poate si cu dr de garda, insa la mine sunt niste acrituri de-ti vine sa le dai picioare in gura, poate isi mai revin nitel.
Sper sa ies mai repede din starea asta de incertitudine si sa ma mobilizez sa cumpar ceva pt bb si pt mine, ca parca ma vad plecand ca o tufa venetiana la spital, fara macar sa am hainute pt Mariuca

Alma Gi spunea...

vero, iti doresc sa se rezolve totul repede si bine cu doctora. tin pumnii. mai ai atat de putin.... te pup.

pansy spunea...

si eu cred ca trebuie sa te intorci la doctorul care ti-a monitorizat sarcina.succes!

Tasha spunea...

Sa te linistesti,asta sa faci...va fi bine! imi amintesc si eu cate ganduri aveam inainte de a naste fetitele,prima oara am nascut cu un medic,a doua oara l-am trimis pe sotul meu dupa moasa cu care am nascut prima fetita,pentru ca sinncer cu ea am cooperat extrem de bine...si totul s-a desfasurat in conditii excelente!Cand am fost asistata de medic vreau sa-ti spun ca am facut o infectie si chiar daca era cel mai bun medic din Satu Mare,s-a intamplat! din cauza infectiei am facut febra,n-am avut voie sa alaptez...si uite asa!acum el este plecat definitiv in CANADA,si asa cum a zis el, acolo unde nu doresti sa se intample asta ,se intampla...asadar capu' sus! gandeste-te ca va fi bine!Sunt alaturi de tine!
te pup si te imbratisez si te astept sa ma cauti pe blog!Mi s-a facut dor de tine!

Catrinel spunea...

cum te mai simti? Te pupam!