Social Icons

miercuri, 4 august 2010

Dovlecei cu piet de pui

Ieri am fost creativa. Aveam de ceva vreme un dovlecel uitat prin frigider si cum eu apreciez munca soacra`mii :))) nu puteam sa-l arunc nefolosit :))) cum s-a mai intamplat si in alte dati. Si stand eu si meditand printr-o carte de bucate mi-a trasnit ideea de dovlecel cu piept de pui. Mi-am creat propriul scenariu si am purces la gatit.
Dovlecelul l-am decojit si l-am taiat rondele subtirele.
pe care le-am fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert cat sa nu se chifligeasca le-am scos intr-o strecuratoare si le-am lasat de s-au racit.
Pieptul de pui l-am tras in cateva clocote dupa cate l-am perpolit intr-o lingura de unt
Dupa ce s-a perpolit pieptul de pui am adaugat si dovlecelul racit. Am potrivit de sare, piper, boia dulce si putin busuioc. Si dintr-o data mi se aprinde un bec`sor in cap....ce-ar fi daca as pune si un pic de cascaval?! Si a iesit super! O nebunie curata.
M-am delectat singura cu aceasta guditate. Dommu` M nu serveste dovlecel decat dat prin rindeau mica si sa nu stie. Ca cica el nu e porc sa manance bostan :)))) Na-ti-o buna si cu el. Sa-i fie de bine. Habar nu are ce a pierdut.

8 comentarii:

Unknown spunea...

Hehe ! Te iubesc pentru reteta asta ! Am piept de pui si dovlecei prin frigider...si cum mai am un mascul cu "foamea`n glanda" pe langa mine , ma apuc de gatit ! Multumesc mult pentru idee !

Unknown spunea...

Ma bucur ca iti este de folos reteta mea. E super de gustoasa.

sarah spunea...

arata foarte bine,m-as delecta si eu cu o portie.pacat ca sotului tau nu-i plac...cum de altfel nici sotul meu nu se atinge de ei...greu cu barbatii astia,oare de ce s-or fi inventat?
pupici

Praf de Stele spunea...

Ce bine arata mancarica ta! Maine am s-o incerc si eu. :))) Azi am tinut post si am facut si foame ca am pus niste kg in plus (!), asa ca acu'imi ploua-n gura...

Unknown spunea...

a iesit o bunatate aseara. am uitat sa spun :P eu am pus si niste usturoi..imim place foarte mult ! nu ma mai puteam opri din mancat:)))

Anonim spunea...

Reteta asta trebuie sa o arat doamnei! Ea e moarta dupa bostani! Eu, daca pune si doar daca pune usturoi porceste, mananc orice. Chiar si prajitura!
Vladen

Anonim spunea...

Uau...ma ucizi...tare bun , tare bun!

realbadpisy spunea...

hmmm! red a a iesit foarte yamiii!